ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΙωάν. Ασημακόπουλος: Ευχαριστήρια και συγχαρητήρια επιστολή - Έγινε έλεγχος σε καταγγελία και...

Ιωάν. Ασημακόπουλος: Ευχαριστήρια και συγχαρητήρια επιστολή – Έγινε έλεγχος σε καταγγελία και όλα βρέθηκαν μια χαρά!

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Θέμα: Ευχαριστήρια και συγχαρητήρια επιστολή

Κύριοι

Μόλις έλαβα σήμερα, e-mail με αριθμό πρωτοκόλλου 196249/28-6-2021 από την υπηρεσία σας, που απαντά στα ερωτήματα που σας έθεσα με τις αιτήσεις μου στις 28-4-2021 και 13-5-2021 που αφορούσαν το μαύρο χρώμα των νερών του π. Αλφειού, καθώς και τα σύννεφα σκόνης στις αποθέσεις των ορυχείων, και  την παράκληση να με ενημερώσετε, που σας έστειλα (ενάμιση μήνα μετά) στις 23-6-2021.

Οφείλω να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά την υπηρεσία σας για την άμεση αντίδρασή της. Για την αυτοψία στην περιοχή, καθώς και την αντικειμενική, λεπτομερειακή και επιστημονική ενημέρωση που κάνετε.

Ομολογώ πως τώρα ησύχασα, αφού όπως με διαβεβαιώνετε με την απάντηση της υπηρεσίας σας:  «Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μόνιμος χρωματισμός του πυθμένα του ποταμού (Αλφειού) λόγω του οποίου τα νερά του ποταμού φαίνονταν να έχουν καφέ χρώμα.

Από πιο λεπτομερή εξέταση και δειγματοληψία υδάτων σε διαφανή φιάλη φάνηκε ότι τα νερά ήταν διαυγή και δεν παρουσίαζαν καμία δυσοσμία.

Ελήφθησαν δείγματα ύδατος από το συγκεκριμένο σημείο και από το πιο κοντινό σημείο που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελεί εστία ρύπανσης, δηλαδή από την εκροή του Σταθμού κατεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων (ΣΚΥΒΑ) της 4ης μονάδας του ΑΗΣ.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τη μακροσκοπική εξέταση, καθώς και στα δύο σημεία τα αποτελέσματα ήταν κάτω από τα καθορισμένα όρια.»

Επίσης ησύχασα πραγματικά όταν η υπηρεσία σας με διαβεβαιώνει ότι: «Στη συνέχεια έγινε αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ αδρανών της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης.

Διαπιστώθηκε ότι γίνεται διαβροχή στη διαδρομή από το σημείο παραλαβής της τέφρας μέχρι την απόθεσή της στο ΧΥΤΑ και στο χώρο που γίνεται η αποκατάσταση τμήματος του ΧΥΤΑ.

Δεν διαπιστώθηκε δημιουργία σκόνης σε κανένα από τους ανωτέρω χώρους.»

Η χαρά μου είναι μεγάλη όταν μου λέτε πως: «Από το σύνολο της αυτοψίας και τα στοιχεία που κατατέθηκαν (από τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης ΑΕ) δε διαπιστώθηκε ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και φαίνεται ότι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι σχετικά με τη διαβροχή στο χώρο απόθεσης της τέφρας και τα όρια εκροής του ΣΚΥΒΑ 4ης Μονάδας.»

Τέλος σας είμαι ευγνώμων για τις αυστηρές συστάσεις που κάνετε, πως:  «Σε κάθε περίπτωση η Λιγνιτική Μεγαλόπολης M.Α.Ε. στην οποία κοινοποιείται το παρών, θα πρέπει να τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί στους διάφορους τομείς της επιχείρησης (ΑΗΣ Α, ΑΗΣ Β, ΛΚΜ) και να δίνει ιδιαίτερη έμφαση, κατά το δυνατόν, τις ημέρες με δυνατό αέρα που υπάρχει αυξημένη πιθανότητα έκλυσης σκόνης στην ατμόσφαιρα.»

Κύριοι

Την παρούσα ευχαριστήριο και συγχαρητήριο επιστολή, θεωρώ χρέος μου να κοινοποιήσω στα τοπικά και Αρκαδικά ΜΜΕ καθώς και στους Αρκαδικούς διαδικτυακούς ενημερωτικούς τόπους, ώστε οι συμπολίτες μου, κάτοικοι της γύρω περιοχής αλλά και του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης γενικότερα,  να είναι σίγουροι για  την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της υπηρεσίας σας, και να μην ανησυχούν όταν βλέπουν παρόμοια φαινόμενα, αφού τα πράγματα μπορεί να  είναι εντελώς φυσιολογικά και εντός των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων (ΜΠΕ) που διέπουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ΑΗΣ και ορυχείων της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης ΑΕ», όπως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επισυνάπτω τις φωτογραφίες που σας έστειλα με τα ερωτήματά μου και οι οποίες με έκαναν, κατά την υπηρεσία, να ανησυχήσω άδικα.

Με μεγάλη εκτίμηση
Ιωάννης Γ. Ασημακόπουλος

Κοινοποίηση:

  1. Αρκαδικά ΜΜΕ
  2. Αρκαδικοί διαδικτυακοί ενημερωτικοί τόποι
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια