Ιερά Παράκληση και αγιασμός της Μεγαλόπολης την Τετάρτη 18 Μαρτίου

0
2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

Ευσεβείς  χριστιανοί της Μεγαλόπολης,  ως εφημέριοι της πόλεως  και προβληματισμένοι από την δοκιμασία που βιώνουμε και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ιερεμία, κρίναμε αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε και τα πνευματικά  ”όπλα” της Εκκλησίας μας  για την αντιμετώπιση της  πανδημίας που έχει ενσκήψει  στην αγαπημένη μας πατρίδα.

 Για τον λόγο αυτόν και για την πνευματική και σωματική ενίσχυση των Νοσοκόμων και Νοσηλευτών της χώρας μας καθώς  των ενόπλων δυνάμεων (στρατιωτικών, στρατιωτών, Λιμενικών, Αστυνομικών)  οι οποίες κρατάνε Θερμοπύλες στην άλλη άκρη της χώρας μας, στον Έβρο καθώς και στο Αιγαίο, θα τελέσουμε την ερχόμενη Τετάρτη  18 Μαρτίου και ώρα 16:00 μ.μ  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τον  Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού.

 Ο άγιος αυτές τις ημέρες έκανε την εμφάνισή του σε έναν ευλαβέστατο χριστιανό εξ Αθηνών και του είπε ΄΄να πείς στους Έλληνες να μην φοβούνται τον κορωναϊό, να με επικαλούνται και εγώ θα τους βοηθήσω, και αν κάποιος αρρωστήσει να με φωνάξει και εγώ θα τον κάνω καλά΄΄. Η Εκκλησία μας έχει δυνατό και πλούσιο ΄΄οπλοστάσιο΄΄ και είναι ανάγκη να το αξιοποιήσουμε.

 Σε συνέχεια της Ιεράς Παράκλησης και ώρα 4:45 περίπου, εμείς οι ιερείς θα μεταφέρουμε τα άγια λείψανα του Πολιούχου της πόλης μας και άλλων αγίων για ευλογία και ενίσχυση των χριστιανών. Η διαδρομή που θα κάνουμε θα σχηματίσει Σταυρό, θα κινηθούμε σταυροειδώς αγιάζοντας με αυτόν τον τρόπο όλη την πόλη.

Παρακαλούμε πολύ: σε όλη την πόλη αλλά ιδιαιτέρως από τα σημεία που θα περάσουμε, οι ευσεβείς χριστιανοί να ενεργήσουν τα αναγκαία στις οικίες τους, όπως να λιβανίσουν και να έχουν αναμμένο καντίλι.

Η πορεία θα είναι η εξής: από τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΨΑΘΙΟΥ έως το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και στη συνέχεια από τον ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ( η οδός Π. ΚΕΦΑΛΑ).

Ευχόμαστε ο Κύριός μας δια πρεσβειών της Παναγίας μας, του αγίου Νικολάου, των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του αγίου Νικηφόρου και του αγίου Χαραλάμπους (θαυματουργικώς απομάκρυνε τον περασμένο αιώνα την πανώλη από την περιοχή της Πρέβεζας) να αποτρέψει κάθε κακό και θανατικό από την πόλη μας. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!

Σημείωση: Με την παρούσα ανακοίνωση δεν καλούνται οι πιστοί στην εκκλησία, γίνεται μόνο για την ενημέρωση τους και για να γνωρίζουν την διαδρομή που θα ακολουθηθεί μέσα στην πόλη.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here