ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΘυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης.

Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΘΥΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΝΤΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θέμα: «Ενημέρωση για τη συνέχιση λειτουργίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς»

Με την παρούσα συνάντηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνέχιση λειτουργίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης, εξασφαλίζοντας σε νέους ανθρώπους το δικαίωμα στην πληροφόρηση για προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης σε θέματα επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεσή τους με τους φορείς υλοποίησής τους. Οι θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν συνεχιζόμενο έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο διαχειρίζεται η διαχειριστική αρχή του ΥΠΕΠΘ με τελικό δικαιούχο τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Βρισκόμαστε στην Τρίτη περίοδο υλοποίησης του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και φέρει το γενικό τίτλο : «Αναβάθμιση και Επέκταση της λειτουργίας των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την ενθάρρυνση και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Θυρίδα δηλαδή είναι ένα κέντρο/ γραφείο πληροφόρησης και παροχής αρχικής βοήθειας, βασικής και ολοκληρωμένης μορφής, προς όλους τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, έτσι ώστε οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών να αυξάνονται σημαντικά. Στο πλαίσιο του έργου, ιδρύθηκαν και λειτουργούν δομές Επιχειρηματικότητας οι οποίες καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Κάθε Θυρίδα λειτουργεί ως γραφείο επαφής με το κοινό για την ενθάρρυνση των νέων της ομάδας στόχου (έως 30 ετών) να στραφούν προς την αυτό-απασχόληση, τη διάδοση και ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων στους νέους για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών,

καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους από αυτούς επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.  

Αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τη θυρίδα είναι οι ακόλουθες :

Πληροφόρηση:
•    σχετικά με προγράμματα(εθνικά και κοινοτικά) ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας
•    σχετικά με πηγές και διαδικασίες χρηματοδότησης
•    σχετικά με δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας
•    σχετικά με το νομικό και το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες
•    σχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, πληροφόρηση για δραστηριότητες άλλων φορέων

Υποστήριξη:
•    στην προαξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου και στην επιλογή νομικής μορφής επιχείρησης
•    στις επαφές με άλλους φορείς επιχειρηματικότητας όπως Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις) και με άλλους επιχειρηματίες
•    Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε σχολικές μονάδες

Ευελπιστούμε τα οφέλη από ένα τέτοιο έργο να είναι πολλαπλά, τόσο για τους νέους όσο και για τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μας και προσδοκούμε στην πολύτιμη συμβολή σας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Θα μας βρείτε στη διεύθυνση Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (δίπλα στο ΚΕΠ Μεγαλόπολης, συστέγαση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη) και στο τηλέφωνο 27910~22544 καθημερινά 09.00-17.00.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και δυνατότητα συνεργασίας.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ