Θετικές εξελίξεις για τα έργα από τους πόρους του "Λιγνιτόσημου"

0
154

Διαβάζουμε στο Καλημέρα Αρκαδία

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με τον Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων, που αφορούν τον ανταποδοτικό λιγνιτικό πόρο (ΕΑΠ) για την περιοχή της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα, την υλοποίηση έργων με τα χρήματα που έχουν προκύψει από εκπτώσεις έργων κατά την περίοδο 2007-2011.

Ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε με την πρόταση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι σε καιρούς ύφεσης και ανεργίας, τα χρήματα δεν πρέπει να παραμένουν ανεκμετάλλευτα, αλλά να διατίθενται για την δημιουργία αναπτυξιακών έργων που θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της ανεργίας και την οικονομική ευημερία της συγκεκριμένης περιοχής.

Επίσης δεσμεύτηκε, ότι σύντομα θ’ αποστείλει εγκύκλιο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους εμπλεκόμενους Δήμους, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την περαιτέρω λειτουργία του λιγνιτικού πόρου.

Η εγκύκλιος που αναμένει πλέον ο κ. Γιαννακούρας από το Υπουργείο , θα έρθει σαν απάντηση στο ερώτημα, μπορούν να μπούν νέα έργα στη τωρινή επιτροπή διαχείρησης του Ε.Α.Π η όχι?

Θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης είχε ζητήσει από το Υπουργείο διευκρινήσεις και είχε λάβει την παρακάτω απάντηση…
http://kafeneio.megalopolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2839.html

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here