"ΘΕΡΣΙΛΕΙΑ" Μια γιορτή λόγου και πολιτισμού στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης!

0
263

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Χαιρετίζουμε μία σπουδαία προσπάθεια από μέρους του δήμου Μεγαλόπολης η οποία είχε ευτυχές τέλος.
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνουν, μετά από 17 χρόνια, και πάλι εκδηλώσεις στο ΘΕΡΣΙΛΕΙΟ Βουλευτήριο του Αρχαίου Θεάτρου.
Η σκυτάλη πλέον περνά στους νέους και τις νέες τη πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Καλούνται να συμμετάσχουν στις ΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥ, να μελετήσουν και να αγορεύσουν για την ΑΡΕΤΗ.
Το σημείο που θα εκφωνηθούν οι λόγοι είναι ακριβώς το σημείο αναβαθμός που πριν από 2400 χρόνια εκφωνούντο οι λόγοι από τους Αρχαίους μας προγόνους.
Προτρέπουμε όλους στην συμμετοχή, και το ιστολόγιο του Καφενείου της Μεγαλόπολης θα είναι στη διάθεση των διοργανωτών για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει.
Η σχετική ανακοίνωση Δήμου έχει ως εξής:
Όπως έχει ανακοινωθεί από τον δήμο Μεγαλόπολης στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2012 περιλαμβάνεται και η εκδήλωση ΘΕΡΣΙΛΕΙΑ η οποία θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου με ώρα έναρξης 8,00 μ. μ. (δύση ηλίου). Αποτελεί γιορτή Λόγου και Πολιτισμού και θα γίνει μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης στο Θερσίλειο Αρχαίο Βουλευτήριο.
Η εκδήλωση θα έχει κεντρικό θέμα την ρήση του ιστορικού Πολύβιου:
Ουκ εκ των έξω κοσμείται η πόλις αλλ’ εκ των εις αυτήν οικούντων Αρετής.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 7 ομάδες των 2-3 νέων εκάστη, και οι οποίες θα αναπτύξουν ένα σχετικό θέμα σε χρόνο 12 λεπτών (με λέξεις κλειδιά ξεχωριστά για κάθε ομάδα Αρετή Αρχόντων και Εξουσίας, Αρετή Διδασκάλων, Οικογένειας, Καλλιτεχνών, Ανθρώπων του Πνεύματος, Επιστημόνων, Επαγγελματιών κλπ) το οποίο θα επιλέξουν σε συνεργασία με τον συντονιστή Ιστορικό κ. Ηλία Γιαννικόπουλο.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα καταγραφούν, θα δημοσιοποιηθούν και τα συμπεράσματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Προσκαλούμε λοιπόν τους νέους της ευρύτερης περιοχής μας να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Προεδρείου του Δ. Σ. τηλ 2791360358 και στον πρόεδρο του Δ. Σ. Μεγαλόπολης κ Τάσο Κάβουρα τηλ 6979225821 και mail : kavouran@yahoo.gr
και να επιλέξουν το θέμα μέχρι την Τρίτη 7 Αυγούστου.
– σε περίπτωση πολλών ενδιαφερόμενων ομάδων θα γίνει κλήρωση για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.
Η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο χώρο του Θερσίλειου Βουλευτηρίου με συνοδεία κλασικής και έντεχνης μουσικής, σε απόλυτο φυσικό περιβάλλον (δίχως μικρόφωνα και ηλεκτρικό φωτισμό), και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην Ιστορική και Πνευματική προβολή του χώρου και της πόλης.
Επίσης επειδή ο αριθμός των ατόμων που θα βρεθούν συνολικά στο χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 90 άτομα, εκτός των ενδιαφερομένων ομάδων νέων, και ενός συγγενούς τους, θα κληρωθούν να παρακολουθήσουν περίπου 30 θεατές που ομοίως καλούνται να κάνουν σχετική αίτηση.
Η ΛΘ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων συναινεί στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης , προέβη στην έκδοση άδειας από το ΚΑΣ, και θα συμβάλει περαιτέρω στην επιτυχία της.
Ο Αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης μετά από 17 ολόκληρα χρόνια πρέπει να ανοίξει και να ακουστεί ο Λόγος στον φυσικό του χώρο, στο Αρχαιότερο και μεγαλύτερο Βουλευτήριο της Αρχαιότητας, στο Θερσίλειο, στη Βουλή των Μυρίων.
Εκ του δήμου
Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here