ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ενέργειες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ανατραπεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων ΧΔΒΑ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.,    και
Γνωμοδότηση για τον χαρακτηρισμό της συνδετήριας οδού μεταξύ της Α.Κ. Μεγαλόπολης με την περιμετρική οδό της πόλης, στο Δ. Μεγαλόπολης είναι μεταξύ άλλων 2 σοβαρά θέματα που συζητηθούν στο Περιφεριακό Συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πρόσκληση …

Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε στη 22η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις
2 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.       Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον κ. Τσέλεπο Ιωάννη, περί της επενδυτικής του πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

2.       Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου με θέμα «Οφείλετε σαφείς και συγκεκριμένες εξηγήσεις για τη θέση σας να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη».
3.       Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου με θέμα: «Ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περικοπή του τμήματος Πύργος – Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού».

4.       Ενέργειες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ανατραπεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων ΧΔΒΑ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.»
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι κ.κ. Δράκος Δημήτριος, Γόντικας Νικόλαος και Πετράκος Θανάσης.

5.       Ενημέρωση για το έργο «Δρόμος από διασταύρωση προς Βούτση – Βελημάχι – Καρδαρίτσι – Παραλογγοί – Τριπόταμα, τμήμα Παραλογγοί – Τριπόταμα».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης.

6.       Ενημέρωση περί της συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

7.       Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ψηφιακή Σύγκλιση – Πρόσκληση 30.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

8.       Εκπόνηση μελέτης με θέμα: “Καθορισμός διαδικασιών  και μεθοδολογίας σύστασης και ανάπτυξης του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων  με κύριο άξονα αναφοράς το καλάθι προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου”.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

9.       Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης που αφορά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013» στον Άξονα Προτεραιότητας 08: “Αειφόρος ανάπτυξη ποιότητας ζωής Πελοποννήσου”, όσον αφορά τη θεματική προτεραιότητα / κατηγορία πράξης 2 για τουριστική προβολή.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

10.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Μονάδα εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ιδιοκτησίας της εταιρείας “Δ. Μεγρέμης & ΣΙΑ ΕΕ” στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, του Δ. Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

11.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας “Ακτίνα Χανίων Α.Ε.” ισχύος 70MW στην περιοχή “Ξηροκάμπι” του Δ. Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

12.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 4,44MWp ιδιοκτησίας της εταιρείας “Ελληνική Φωτοβολταϊκή Α.Ε.” στη θέση Άμμος’ της ΔΕ Γαργαλιάνων του Δ. Τριφυλίας Ν. Μεσσηνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

13.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εξωτερικό υδραγωγείο Δήμου Πύλου – Νέστορος» του Δ. Πύλου – Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

14.   Γνωμοδότηση για τον χαρακτηρισμό της συνδετήριας οδού μεταξύ της Α.Κ. Μεγαλόπολης με την περιμετρική οδό της πόλης, στο Δ. Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15.   Έγκριση μίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών Κρανιδίου Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

16.   Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Σπάρτης για την υλοποίηση του έργου «Μουσικό Σχολείο Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

17.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών έκτασης 5.511,60 τ.μ. στη θέση “Βρωμονέρι – Λαζιά” ΤΚ Βιδιακίου, ΔΕ Κοντοβάζαινας, Δ Γορτυνίας, ΠΕ Αρκαδίας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ