Θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη; Ποιες είναι οι κινήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας

0
346
Syrian refugees attend Friday prayers at a refugee camp in the Turkish border town of Boynuyogun in Hatay province June 24, 2011. More than 1,500 Syrian refugees fled to Turkey on Thursday as President Bashar al-Assad's military crackdown on protests swept up to the border, Turkish officials said on Friday. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: CIVIL UNREST POLITICS SOCIETY RELIGION)

Όπως έχει γίνει γνωστό από πολλά ΜΜΕ της Πελοποννήσου αλλά και της Αθήνας, η Κυβέρνηση έχει ζητήσει εγγράφως από όλους τους τους Δήμους και τις Περιφέρειες , να απαντήσουν αν μπορούν και με ποιο τρόπο να βοηθήσουν στο προσφυγικό ζήτημα.

Πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης αναφέρουν ότι ένα ανάλογο αίτημα έχει φτάσει και στον Δήμο Μεγαλόπολης, όπως έφτασε σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ποια θα είναι η απάντηση του Δήμου Μεγαλόπολης , αν δέχεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες σε κάποιο χώρο η αν απαντήσει ότι δεν μπορεί , θα περιμένουμε να το ακούσουμε προφανώς αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήδη ο Δήμος έχει ανακοινώσει την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι στην Μεγαλόπολη έκανα λόγο ότι μπορούν να φιλοξενηθούν μερικοί πρόσφυγες στο κλειστό ξενοδοχείο “Αχίλλειον” στην Μεγαλόπολη, αγνοούν όμως ότι το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και είναι ακατάλληλο.

Από πλευράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Ευάγγελος Γιαννακούρας έδωσε συνέντευξη τύπου σήμερα και ανέφερε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να μην δεχτεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει σχέδιο και όχι άναρχα.

Ο Δήμος Τρίπολης ακόμα δεν έχει κάνει κάποια αναφορά. Ούτε για φιλοξενία αλλά ούτε καν για την αποστολή βοήθειας

Όλα δείχνουν ότι στην Αρκαδία θα έρθει κάποιος αριθμός προσφύγων. Η πιθανότερη θέση φιλοξενίας πιστεύεται ότι θα είναι κάποιοι στο στρατόπεδο της Τρίπολης, η το Ψυχιατρείο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μάθουμε λεπτομέρειες

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here