Θάνατος 57χρονης από τον ιό της γρίπης στην Τρίπολη;

0
340

Η ανησυχία για την εξέλιξη των κρουσμάτων του ιού γρίπης A(H3Ν2) που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα έχει αναστατώσει τους πολίτες, της Αρκαδίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, μίλησε με τον Διοικητικό Διευθυντή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Ζαρμπαλά, προκειμένου να ενημερωθεί για τον θάνατο 57χρονης στο Παναρκαδικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η άτυχη γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό στον οποίον οφείλονται και άλλοι θάνατοι στην χώρα, ενώ 50 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζαρμπαλάς τόνισε ότι έχει σταλεί δείγμα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur καθώς κρίνεται αναγκαία η συλλογή κλινικών δειγμάτων και η αποστολή τους στα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης για την επιβεβαίωση κάθε υπόπτου κρούσματος, προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση του θανάτου από τον συγκεκριμένο τύπου ιού.

Η απάντηση από το Ινστιτούτο Pasteur αναμένεται τις επόμενες μέρες διότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, καθώς δείγματα στο ινστιτούτο στέλνονται από τα νοσοκομεία της 1η ΥΠΕ Αττικής, 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 6η ΥΠΕ Ιονίων Νήσων/Δυτικής Ελλάδας/Ηπείρου/Πελοποννήσου και 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Να αναφέρουμε ότι Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Ν. Ελλάδος, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, άρχισε να δέχεται αυξημένο αριθμό δειγμάτων για έλεγχο γρίπης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Από την περασμένη εβδομάδα η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει σαφή ανοδική τάση. Η κορύφωση της επιδημίας αναμένεται 5-7 εβδομάδες μετά την έναρξή της και επομένως φαίνεται ότι η γρίπη θα κορυφωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στον Ελληνικό πληθυσμό κυκλοφορούν ταυτόχρονα ιοί γρίπης τύπου Α και Β, αλλά με διαφορετική συχνότητα. Από τον ιό γρίπης Α κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο ο υπότυπος Α(Η3Ν2) και σε ελάχιστες περιπτώσεις ο υπότυπος Α(Η1Ν1pdm09), το γνωστό πανδημικό στέλεχος. Ο εργαστηριακός έλεγχος των ιών γρίπης που κυκλοφορούν συνεχίζεται συστηματικά.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here