ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ τοποθέτηση του Δημήτρη Ήντουνα για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό του Δήμου...

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Ήντουνα για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό του Δήμου Μεγαλόπολης

ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2021.

Κύριε Πρόεδρε της επιτροπής διαβούλευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι Xρόνια Πολλά Καλή Χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο για όλους .

Ο καινούργιος χρόνος μας βρίσκει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή εν μέσω πανδημίας κορονοιου ,οικονομικής κρίσης και ειδικότερα για την περιοχή μας το άμεσο κλείσιμο των σταθμών της ΔΕΗ .και την μετάβαση μας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο η ζωή και η λειτουργία του δήμου πρέπει να συνεχίσει.

Στο θέμα του προυπολογισμού

Με αυτεές τις συνθήκες ο προϋπολογισμός του δήμου θα πρέπει να είναι ελαστικός στο τομέα των εσόδων σε σχέση με τους πολίτες και ειδικότερα στους επαγγελματίες.

ο καθορισμός και είσπραξη των διαφόρων τελών πρέπει να είναι στα άκρος απαραίτητα ποσά για την λειτουργία του δήμου .

Με αφορμή τον κορωνοιο για το χρονικό διάστημα που οι επιχείρησις είναι κλειστές με απόφαση του κράτους η έχουν επιρεαστεί από αυτές να μην χρεωθούν τα διάφορα τέλη.

Στις άλλες επιχείρησις να μειωθούν στο μισό.

Στον τομέα των εξόδων η χρηστή και λογική διαχείριση των πόρων είναι απαραίτητη.

Η αξιοποίηση και χρησιμοποίηση με σύνεση και προγραμματισμό όλου του υλικού του δήμου σε όλους τους τομείς είναι βασική παράμετρος επιτυχίας και εκπλήρωσης των στόχων του προϋπολογισμένου.

Για το τεχνικό πρόγραμμα

Στόχος του προγράμματος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών η αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων και η προσέλκυση νέων επενδύσεων .

Ο προγραμματισμός των έργων θα πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο προγαμμα της μεταλιγνιτικής εποχής .

Θέλουμε να σταθούμε ιδιαίτερα στη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου. και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα .

Τι ακριβώς θέλουμε να κατασκευαστή Βιομηχανικό πάρκο, επιχειρηματικό πάρκο βιοτεχνικό πάρκο βλέπουμε ότι γίνονται διάφορες δηλώσεις να πραγματοποιούνται μελέτες την μια για βιοτεχνικό πάρκο η άλλη για επιχειρηματικό πάρκο και ουσιαστικά να είμαστε στο μηδέν.

Για εμάς ένα σίγουρο η περιοχή της Μεγαλόπολης πρέπει να απόκτηση έναν χώρο που θα πρέπει να εγκατασταθούν οι βιομηχανίες ,βιοτεχνίες ,επιχειρήσεις που προβλέπονται στα πλαίσια του σχεδίου δίκαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση .για να συνέχιση τη σύγχρονη βιομηχανική ζωή της η περιοχή.

Ο χώρος που έχει προταθεί για το ψαθί από την αρχή με έγραφα, τοποθετήσεις και ότι άλλο πρόσφορο μέσο είχαμε λέγαμε ,λέμε και θα λέμε ότι είναι ακατάλληλος .

Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι η μορφολογία του εδάφους και η σαθρότητα. Θυμηθείτε διπλά ακριβώς τις εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανσης τι εδαφοτεχνικές παρεμβάσεις έγιναν για να στερεωθούν τα κτήρια και πόσο μεγάλη υπέρβαση χρημάτων έγινε. ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει σε τέτοιες συνθήκες.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν είναι κοντά σε κεντρικό οδικό άξονα βασική προϋπόθεση για την δημιουργία χώρων για τέτοιες εγκαταστάσεις .

Ο τρίτος λόγος είναι το μέγεθος . Είναι πολύ μικρός ο ωφέλιμος καθαρός χώρος 150 έως 200 στρέμματα πόσες επιχειρήσεις να δεχθεί και τι δυναμικότητας θα πρέπει να είναι για να δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας αντίστοιχες με του εργοστάσιου της ΔΕΗ των τελευταίων χρόνων.

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί άμεσα, άλλος χώρος δίπλα στη εθνική οδό πολύ μεγαλύτερης έκτασης και το έδαφος να είναι στέρεο για να μπορεί να δεχθεί τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στα πλαίσια της μεταλιγνιτικης εποχής και εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τις περιοχής μας.

Εμείς με αυτό το πλαίσιο είμαστε στη διάθεση της δημοτικής αρχής για ότι χρειαστεί.

Η εμπειρία δείχνει οτι οι δυσκολίες και τα εμπόδια θα είναι τεράστια για την επιτυχία αυτού του στόχου απο πολλούς παράγοντες.

Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε .

Να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας δουλειά με σωστές αμοιβές και ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας .

Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΗΝΤΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

μέλος επιτροπής διαβούλευσης ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια