ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ τοποθέτηση του Γ.Παπαηλιού στην εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης

Η τοποθέτηση του Γ.Παπαηλιού στην εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης

Κατά την εκδήλωση της ΟΜ Μεγαλόπολης για την «υποδοχή των νέων μελών» ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

1) Η (συγκεκριμένη) εκδήλωση αφορά τυπικά στην υποδοχή των νέων μελών

Όμως τα «νέα» μέλη είναι παλιοί και νέοι φίλοι και σύντροφοι, με τους οποίους έχουμε ζυμωθεί σε αγώνες, και εκλογικούς, μέσα από προοδευτικά πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, πρωτοβουλίες πολιτών.

Αυτή η ζύμωση έχει φέρει όλους μέχρις εδώ.

Με την ενσωμάτωση των μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όλοι συμμετέχουν  σε πρωτοβουλίες δράσεις, αποφάσεις που είναι ανάγκη να αναληφθούν και να ληφθούν, ιδίως σήμερα που στη διακυβέρνηση της χώρας δεν βρίσκεται ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, αλλά ένα «σύστημα», το «σύστημα Μητσοτάκη», που λυμαίνεται το δημόσιο πλούτο και τους πόρους, καταπνίγει τον αντίλογο, κάθε διαφορετική φωνή και άποψη,  προσβάλλει τους πολίτες και εμπλέκει τη χώρα σε περιπέτειες ακόμη και πολεμικές εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

2) Η πολλαπλή κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας είναι υγειονομική, οικονομική, θεσμική και εθνική.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαφορετικές εκφάνσεις της έχουν διεθνή διάστασηκαι εθνική απόληξη.

Η κυβέρνηση της κάθε χώρας τις αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο.

Στη χώρα μας, οι κυβερνητικές πολιτικές λειτούργησαν και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές και επιταχυντές  των επιμέρους κρίσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με την άσκηση των κυβερνητικών πολιτικών, οι κρίσεις επιτείνονται  και η Ελλάδα καθίσταται αρνητική πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς.

3) Η Μεγαλόπολη (και η ευρύτερη περιοχή), ως φιλοξενούσα λιγνιτικές μονάδες, βιώνει την κρίση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, και λόγω της κυβερνητικής απόφασης να προωθήσει την απολιγνιτοποίηση με βίαιο τρόπο, και σε χρόνο που δεν επιτρέπει το σχεδιασμό μιάς συγκροτημένης πολιτικής για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Αυτό το έλλειμμα δεν καλύπτεται από την, λόγω της ενεργειακής κρίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης ληφθείσα απόφαση, να παραταθεί η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού αυτές δεν ανοίγουν και κλείνουν με το «πάτημα ενός κουμπιού». Και προεργασία, με τη συντήρηση των μονάδων και την πρόσληψη προσωπικού, ούτε έγινε ούτε γίνεται. Απλά γίνονται συσκέψεις και εξαγγελίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Έτσι ο κίνδυνος είναι ορατός, η Μεγαλόπολη να μετατραπεί σε «κρανίου τόπο», αφού ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος επιτρέπουν την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

4) Είναι κοινωνική ανάγκη, η διαμόρφωση μιάς ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, μικρομεσαίων, περιφέρειας, πολιτισμού κλπ) που, στις προσεχείς εκλογές, θα μετασχηματιστεί σε προοδευτική πλειοψηφία και αυτή με τη σειρά της σε κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας  με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δελτίο τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια