ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΗ Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης κάνει απευθείας αναθέσεις μελετών για έργα του Δήμου !!!

Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης κάνει απευθείας αναθέσεις μελετών για έργα του Δήμου !!!

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές πολιτών της Μεγαλόπολης, ότι η εταιρία της Τηλεθέρμανσης έχει μετατραπεί σε πολιτικό γραφείο της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας, σήμερα βρήκαμε στην Διαύγεια και μια απόφαση που μας δημιουργεί πολλές απορίες. Μετά από πολλά μηνύματα αναγνωστών μας , δημοσιεύουμε σήμερα τα ερωτήματα που ακολουθούν:

Τον Νοέμβριο του 2018 το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε μετά από μεγάλη καθυστέρηση να προχωρήσει και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, την δημιουργία των απαραίτητων μελετών για να περάσει η οδός Αγίου Γεωργίου στο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης.

Αντί λοιπόν ο Δήμος Μεγαλόπολης να προχωρήσει σε ανάθεση για την εργασία αυτή , ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος στις 24 Δεκεμβρίου 2018 ζητάει προσωπικά ο ίδιος από την Τηλεθέρμανση να κάνει προσφορά τις μελέτες.

4 ημέρες μετά στις 28 Δεκεμβρίου 2018, το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης πήρε απόφαση και αποδέχθηκε το αίτημα του Παπαδόπουλου και δίνει με απευθείας ανάθεση 15.000 το έργο των μελετών σε τεχνικό γραφείο στην Τρίπολη.

Αυτή η διαδικασία δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και δημιουργεί πολλά και μεγάλα ερωτήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε πολίτες για να παραστούν στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας. Αρκετοί πολίτες ανέφεραν ότι οι κλήσεις έγιναν από τηλέφωνα της Τηλεθέρμανσης.

Μεγάλη φασαρία έχει προκύψει και από τις δημοσκοπήσεις, όπου είχαμε αρχικά μια μικρή δημοσκόπηση με ερωτήματα για τη Τηλεθέρμανση και στην συνέχεια 2 δημοσκοπήσεις για τις εκλογές. Και οι πολίτες αλλά και το Καφενείο της Μεγαλόπολης βάλαμε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Τηλεθέρμανση για τα οποία ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Γιατί ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν προχώρησε όπως όφειλε και κάνει σε όλα τα έργα στην διαδικασία να αναθέσει την εργασία, Γιατί το ζητάει από την εταιρία της Τηλεθέρμανσης;

Γιατί τα σχετικά έγγραφα δημοσιεύονται στην Διαύγεια 2 μήνες μετά;

To πρόβλημα που υπάρχει με την οδό Αγίου Γεωργίου , υπάρχει και στην Λεονταρίου, την έξοδο προς την παλιά εθνική προς Καλαμάτα. Εκεί όμως δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι, δόθηκαν όμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έργα, πεζοδρομίων, φωτισμού και άλλα. Ο δρόμος όμως επίσημα δεν είναι ενταγμένος στο σχέδιο πόλης! Γιατί σε αυτόν τον δρόμο δεν γίνεται μελέτη;

Είναι νόμιμη η διαδικασία να αναθέτει η Τηλεθέρμανση έργα μελετών για την πόλη που κανονικά είναι δουλειά της Δημοτικής Αρχής;

Γιατί το αίτημα έγινε από τον Δήμαρχο , δεν έπρεπε να έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο;

Επειδή όμως το πρόβλημα με την οδό Αγίου Γεωργίου είναι σημαντικό και πρέπει να λυθεί, το σημαντικότερο ερώτημα είναι αν με την κίνηση αυτή και με την μελέτη των 15.000 θα λυθεί το πρόβλημα, η θα χρειαστούν και άλλες μελέτες; Και αυτή απλά είναι μια κίνηση εντυπώσεων;

Γιατί η Τηλεθέρμανση δεν δημοσιεύει τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έκανε;

Αληθεύει ότι τα τηλέφωνα για τις προσκλήσεις στην κοπή πίτας της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας έγιναν από τα γραφεία της Τηλεθέρμανσης;

Αν ακόμα δεν ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος και έχουν δημιουργηθεί τόσο σοβαρά θέματα, φανταστείτε τι έχουμε να ζήσουμε αργότερα. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να θέτουν ερωτήματα και οι αιρετοί μας είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απαντήσεις. Όσο δεν το κάνουν η όταν οι απαντήσεις τους είναι άσχετες , τότε δείχνουν ότι έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

δείτε την σχετική απόφαση της Τηλεθέρμανσης που εμφανίστηκε στην Διαύγεια 2 μήνες μετά:

Ανάθεση μελέτης του Δήμου Μ… by on Scribd

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Σύστασης της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. Ο.Τ.Α (ΦΕΚ 903/τ. ΑΕ & ΕΠΕ/1.03.2011) σκοπός της Εταιρείας είναι:
  α)η μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης.
  β) κάθε άλλη δραστηριότητα σχετική με την εκμετάλλευση και τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και
  γ) η ανάπτυξη παράλληλων ενεργειακών δράσεων, όπως καλλιέργεια & παραγωγή φυτικής Βιομάζας, κατασκευή και εκμετάλλευση Φ/Β συστημάτων και άλλες δράσεις που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  Συνεπώς, από πουθενά δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη (δημοτική) εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες για λογαριασμό τρίτων, εν προκειμένω του Δήμου Μεγαλόπολης, που δε σχετίζονται με το σκοπό της.
  Δεν είναι νόμιμη λοιπόν η διαδικασία, όπως δε θα είναι νόμιμη και η αποδοχή των οποιονδήποτε μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε κι αν αυτό γίνει.
  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι δε γίνονται σεβαστές οι διαδικασίες, ως η νομοθεσία ορίζει και αυτό είναι, το λιγότερο, θλιβερό…Και να ήταν η μοναδική φορά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ