Η σχολή του Ελληνικού περνάει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

0
1530

Τα κτίρια και ολόκληρη η έκταση του περιβάλλοντος χώρου της σχολής του Ελληνικού παραχωρούνται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) , για την δημιουργία τμημάτων . Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός κ. Γιαβρόγλου και δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία των προσπαθειών που έχουν γίνει από κατοίκους του Ελληνικού. Πλέον είναι θέμα χρόνου να λειτουργήσουν στο Ελληνικό τμήματα του Πανεπιστημίου.

Στο τέλος του άρθρου θα δείτε το σχετικό ΦΕΚ το οποίο δημοσίευσε στο Facebook ο Χαράλαμπος Μπαρμπαλιάς.

Στην απόφαση το πρώτο σκέλος αφορά την παύση της παραχώρησης της δωρεάν χρήσης του κτηρίου και των εγκαταστάσεων της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Γορτυνίας στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για τη λειτουργία Ταχύρρυθμης Σχολής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Την παραχώρηση της δωρεάν χρήσης του κτηρίου και των εγκαταστάσεων αυτού καθώς και του περιβάλλοντος χώρου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), για την εκπλήρωση εκπαιδευτικών σκοπών και λειτουργιών. Το Ε.Α.Π. αναλαμβάνει τη μέριμνα καλής λειτουργίας, επισκευής, συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας του κτηρίου και των εγκαταστάσεων της Μαυρακείου Σχολής καθώς και τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων προς αυτό εργασιών.

Το ΕΑΠ δύναται να παραχωρεί όλο ή τμήμα του κτηρίου και των εγκαταστάσεων της Μαυρακείου Σχολής για την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας, όπως η οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ελληνικού και κατόπιν αιτήματος αυτής.

Η Δ.Ε.Η. καλείται να παραδώσει το κτήριο και τις εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής στο ΕΑΠ εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης. Μεταξύ των μερών θα συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε το Φ.Ε.Κ.

ΦΕΚ – Η σχολή του Ελληνικού… by on Scribd

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here