ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΗ ΣΤΑΣΗ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ

Η ΣΤΑΣΗ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ

Από τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Των Απανταχού Ραψωμματαίων ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με το θέμα της στάσης για λεωφορεία που κατασκευάστηκε στο χωριό.

Η ΣΤΑΣΗ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης στις 28/05/2013 συζητήθηκε εκτενέστατα το θέμα της Στάσης Λεωφορείου στο χωριό μας – η οποία μετατράπηκε σε στάση εκδίκησης και εμπάθειας – μετά από καταγγελία του Προέδρου της Αδελφότητας Ραψομματαίων ΄΄Η Κοίμηση της Θεοτόκου΄΄ κ. Δ.Σιαλεσιώτη προς το Δήμο και την Πολεοδομία.

Ο Λόγος; Κατ’ αρχάς ιδιοκτησιακός και όταν αυτό καταρρίφτηκε επικαλέσθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί άδεια δόμησης.

Όπως με λεπτομέρειες είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο (Φεβρουάριος 2013) της εφημερίδας ο Σύλλογός μας μετά από προφορική και γραπτή έγκριση του Δημάρχου κ. Π.Μπούρα αλλά και επίβλεψη από τον ίδιο το Δήμαρχο τον Μάιο του 2011 απλώς χρηματοδότησε  – όπως  πράττει χρόνια τώρα – την κατασκευή της Στάσης Λεωφορείου που ήταν αίτημα επί σειρά ετών της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.

Η κατασκευή έγινε από την Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο και η επίβλεψη της Προόδου των έργων από τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. και προσωπικά από τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο.

ΣΤΑΣΗ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ

Αυτά συνέβησαν τότε. 

Τώρα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου προεξέχοντος του κ.Δημάρχου και με σκληρή εισήγηση του ΄΄άτυπου αντιδημάρχου΄΄ κ.Κ.Δράκου (Πολιτικός Μηχανικός το επάγγελμα) σε μια έπαρση αλαζονείας και πιστής εφαρμογής του νόμου αποφάσισαν: Κατεδάφιση.

Ίσως η απόφαση αυτή είναι σε πλήρη εναρμόνιση των σημερινών αποφάσεων των πολιτικών – εξουσιών – τις οποίες όλοι βιώνουμε.

Ο λόγος της κατεδάφισης; Τυπικά πρέπει να εφαρμόζετε πιστά ο νόμος και ειδικά στο Ραψομμάτη. Λες και η άδεια δόμησης δεν ήταν δικιά τους αρμοδιότητα.

Η ουσία; Εμπάθεια και τιμωρία για το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως για την ατομική κατανομή των ψήφων.

Η υπόσχεση; Αφού γκρεμίσουν τη στάση θα την ξαναφτιάξουν σε άλλη γη σε άλλο μέρος. Πού; Ούτε και αυτοί ξέρουν.

Η δική μας άποψη; Δεν θα την ξαναχτίσουν.

Γιατί όταν ένας Δήμαρχος αποφασίζει να γκρεμίσει ότι εκείνος έχει χτίσει, έχει αποφασίσει που θα ξαναχτίσει, ποιός θα χρηματοδοτήσει  και εκεί που θα ξαναχτιστεί αν θα εξυπηρετεί τους δημότες. Και κυρίως το γράφει σαν έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Δυστυχώς δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά.

Απόντες από πλευράς πλειοψηφίας 2-3 σύμβουλοι. Μεταξύ αυτών και ο ΄΄πατριώτης μας΄΄ κ. Αν.Κάβουρας ο οποίος περίμενε έξω από την αίθουσα να τελειώσει η συζήτηση του θέματος.

Και προς αποφυγή παραπληροφόρησης που ήδη την άρχισεόπως το συνηθίζει χρόνια τώρα – θεωρούμε ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάληξης του θέματος αφού σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε και σαν Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα μπορούσε να είχε λήξει το θέμα. Αλλά δεν το ήθελε και γι’ αυτό δεν το έκανε. Ήθελε αυτήν την κατάληξη. Η συνηθισμένη του αυτοϊκανοποίηση. 

Θέλουμε να πούμε σε όλους τους Συμβούλους της πλειοψηφίας που τήρησαν, την κομματική πειθαρχία ψηφίζοντας για τη στάση ομόφωνα: ΄΄εις … κατεδάφιση΄΄ ότι η πιστή εφαρμογή των νόμων και κυρίως των πολεοδομικών διατάξεων δεν εξαντλείται στη στάση λεωφορείου στο Ραψομμάτη αλλά σε όλο το Δήμο, σε όλα τα έργα του Δήμου και το λέμε αυτό με πλήρη γνώση για το πώς γίνονται τα δημοτικά έργα.

Και τους ρωτάμε: Θα πράξουν τα ίδια αν συμβεί κάτι παρόμοιο στο χωριό τους; Αλλά βέβαια στις εποχές μας έχει επικρατήσει η γνωστή νοοτροπία. ΄΄Εμείς να βολευόμαστε και οι άλλοι να πάνε … να πνιγούνε΄΄.

Για το κ.Δήμαρχο και τις διαφορετικές του πράξεις – θέσεις δηλαδή, αλλά να λέει και να πράττει το 2011 και άλλα το 2012 και το2013 ένα είχαμε να τονίσουμε ΄΄ανακολουθία και χωρίς ισορροπία … λόγων και έργων΄΄.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 30/05/2013:

α. Ο Σύλλογός μας θα παλέψει και θα αγωνισθεί με κάθε νόμιμη διαδικασία για τη διατήρηση της στάσης.

β. Σε περίπτωση κατεδάφισης θα διεκδικήσουμε μέσω της νόμιμης οδού την υλική (επιστροφή χρημάτων που δαπανήσαμε) και την ηθική αποζημίωση από κάθε υπεύθυνο γιατί είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η όλη διαδικασία έγινε από τον κ.Δήμαρχο και τα πέριξ αυτού στενά του στελέχη του για μείωση και προσβλητική δυσφήμησή του Συλλόγου μας αφού καθαρά φάνηκε από την όλη διαδικασία. Δηλαδή όπως προείπαμε εμπάθεια και εκδίκηση.

Τελειώνοντας θα λέγαμε να πούμε ότι η στάση στο Ραψομμάτη δεν είναι η στάση … του Νίκα όπως έγραψε ο Συντάκτης της εφημερίδας στο προηγούμενο φύλλο αλλά η στάση της εκδίκησης, της εμπάθειας και της ανακολουθίας.

Θα επανέλθουμε για το συγκεκριμένο θέμα ανάλογα την εξέλιξη των γεγονότων.

Με απόφαση του Δ.Σ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΡΑΨΟΜΜΑΤΑΙΩΝ

                                               Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                        (1952-2013, 61 χρόνια προσφοράς στο χωριό μας)

Δείτε σχετική ανάρτηση για το θέμα ..

   http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=4106

Δείτε το σχετικό βίντεο από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια