ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ στήριξη του αγώνα κατά της πώλησης της ΔΕΗ στο ΠεΣυ

Η στήριξη του αγώνα κατά της πώλησης της ΔΕΗ στο ΠεΣυ

Επιστολή με θέμα «Συμμετοχή και στήριξη από την Περιφέρεια αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου» απέστειλαν τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στον πρόεδρο του ΠεΣυ Ηλία Στρατηγάκο, προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο ως Σώμα να σταθεί αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων που συνεχίζεται:

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχα,

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε από τη κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού και άλλες διατάξεις» και δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4533, (ΦΕΚ Α 75 – 27-04-2018) που ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στη Μεγαλόπολη και την Φλώρινα.

Με τις επιμέρους τροποποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο – κυρίως για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών – δεν υπήρξαν ουσιαστικές βελτιώσεις και δεν άλλαξε ο καταστροφικός του χαρακτήρας .

Ο Νόμος που ψηφίστηκε είναι καταστροφικός για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους. Είναι διαλυτικός για τη ΔΕΗ και προκλητικά ευνοϊκός για τους κρατικοδίαιτους «αεριτζήδες» στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση με τον νόμο αυτό ξεπουλάει και διαλύει τη ΔΕΗ και αφήνει στον «αέρα» τους εργαζόμενους.

Η μαζική και δυναμική, συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΔΕΗ και των πολιτών στις 25 Απρίλη στην Αθήνα , ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πιστοποιεί με το καλλίτερο τρόπο ότι ο αγώνας μας δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί με δυναμικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία Μπορούν και θα καταστήσουν ανενεργό τον συγκεκριμένο νόμο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την υπ. αρ. 105/3-4-2017 απόφαση του είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ σ’ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη.

Ως Πε.Συ. οφείλουμε να συζητήσουμε και να συμπαραταχθούμε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και του κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην ξεπουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και να μην εκποιηθεί η ΔΕΗ.

Τρίπολη 2-4-2018

ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Γεώργιος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή»

και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Σταύρος (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος (Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος)

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ