Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

0
150

Εκπρόσωποι της εταιρείας ΤΕΡΝΑ (που είναι προσωρινή ανάδοχος του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων) μίλησαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε τη Δευτέρα στην Τρίπολη.

Αρχικά, έκαναν μία παρουσίαση του σχεδιασμού τους και μετά απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για τις μονάδες (εργοστάσια) που θα λειτουργήσουν στην περιφέρεια, μία εκ των οποίων στην Παλαιόχουνη Βαλτετσίου, που θα δέχεται σκουπίδια από την Τρίπολη, την Κυνουρία, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτή η μονάδα θα λειτουργήσει πλήρως το πρώτο τρίμηνο του 2016. Όμως από τις αρχές του 2015 θα αξιοποιηθεί ο χώρος για τη μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων.

Για τη λειτουργία της μονάδας θα προκύψουν θέσεις εργασίας και κατά τη διάρκεια της κατασκευής της και μετά στην 25ετή λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτής της μονάδας, θα γίνεται υποδοχή και καταγραφή απορριμμάτων, τη διαλογή σε κλειστά κτίρια, την κομποστοποίηση οργανικών σε κλειστό σύστημα και την ασφαλή διάθεση του υπολείμματος σε ΧΥΤΥ. Αναφέρθηκε ότι δεν θα υπάρχουν οσμές και σκόνη, θα είναι κλειστό σύστημα διαχείρισης.

Η μονάδα θα γίνει σε έκταση βόρεια του οικισμού της Παλαιοχούνης Βαλτετσίου, σε ευθεία απόσταση 560 μέτρων από τα όρια του οικισμού.

Θα παράγει βιοαέριο με αποτέλεσμα να έχει ενεργειακή αυτονομία.

Δείτε περισσότερα στο Καλημέρα Αρκαδία

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here