xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ...

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ !!

Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια του Δήμου Μεγαλόπολης η απόφαση για την εκμίσθωση του Σταθμού του ΟΣΕ στην Μεγαλόπολη από τον Δήμο.

Το τελικό και επίσημο κείμενο αναφέρεται σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που ορίζει ότι:Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ

Α. Εγκρίνει τη σύναψη Σύμβαση Μίσθωσης

Β. Εγκρίνει τους όρους και τις συμφωνίες που θα περιέχονται στη Σύμβαση Μίσθωσης του ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης, με την αίρεση της μείωσης του τεκμαρτού μισθώματος και της αύξησης του χρόνου εκμίσθωσης του ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης από τα είκοσι (20) στα τριάντα (30) τουλάχιστον έτη.

Οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν τα 20 χρόνια να γίνουν 50 . Στην τελική απόφαση όμως γράφτηκε τελικά 30 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσιριγώτης με τον κ. Μανιάτη υποστήριξαν σε τοποθετήσεις τους στο συμβούλιο , ότι με τον σωστό υπολογισμό με τα δεδομένα που ισχύουν βάσει των νόμων , το τεκμαρτό μίσθωμα στην περιοχή είναι στα 23.000 ευρώ τον χρόνο περίπου και όχι στα 65.000. Οπότε με αυτό το κανονικό ποσό των 23.000 ευρώ θα πρέπει η χρονική διάρκεια να πάει στα 50 χρόνια. Αυτά όλα που σας περιγράφω ,  μπορείτε να τα δείτε και να τα ακούσετε στο βίντεο αλλά δεν θα τα βρείτε δυστυχώς στην απόφαση, δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά οι αντιπολιτεύσεις έχουν συμφωνήσει στα 30 χρόνια και έτσι υπήρχε η ομοφωνία, αυτό θα  πρέπει να μας το απαντήσουν οι ίδιοι.  Σημασία έχει ότι σύμφωνα με την τελική απόφαση ο Δήμος Μεγαλόπολης θα ξοδέψει ένα ποσό που στην ουσία δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα είναι  και η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσό που θα ξοδευτεί , τόσο θα μεγαλώνει και εικονικό ενοίκιο. Επίσης ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τις εγκαταστάσεις. Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ μπορεί όποτε θέλει να πάρει πίσω  τις εγκαταστάσεις, είναι όμως υποχρεωμένη  να καταβάλει στο Δήμο Μεγαλόπολης το αναπόσβεστο τμήμα του πραγματικού κόστους του έργου ,υπό την προϋπόθεση ότι η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια. Σε περίπτωση κοινοτικής χρηματοδότησης ο Δήμος δεν θα αποζημιωθεί για το ποσοστό της κοινοτικής χρηματοδότησης. Δηλαδή αν τα έργα γίνουν από επιδοτήσεις ανα πάσα ώρα και στιγμή όποιος έχει την ΓΑΙΑ ΟΣΕ μπορεί να τα μας τα πάρει όλα και να μην πληρώσει τίποτα!!

Δηλαδή ο Δήμος θα κατασκευάσει όλα αυτά τα τόσο σημαντικά έργα για την περιοχή, και η ΓΑΙΑ ΟΣΕ μπορεί όποτε θέλει να τα πάρει πίσω , να αποζημιώσει τον Δήμο , η αν έχουν περάσει τα 30 χρόνια να μην πληρώσει και τίποτα.

Και αν ο ΟΣΕ πουληθεί – κάτι σχεδόν σίγουρο  – ο αγοραστής θα αποκτήσει στην Μεγαλόπολη μια πολύ καλή προίκα με λεφτά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Όταν λοιπόν υπάρχουν τέτοιες κινήσεις και τέτοιες αποφάσεις από τους Δημοτικούς μας άρχοντες , φταίμε μετά εμείς που καθόμαστε και γράφουμε και ασκούμε κριτική. Εμείς είμαστε οι μηδενιστές και η παραπληροφόρηση και αυτοί που διαχειρίζονται έτσι χρήματα και υποδομές της πόλης είναι άγγελοι!! Αλήθεια ποιοι από τους σημερινούς συμβούλους που βάζουν την υπογραφή τους θα είναι εδώ μετά από 30 χρόνια  για να δουν τι υπέγραψαν? Τα παιδιά και τα εγγόνια τους όμως θα είναι όπως και όλων των υπολοίπων και θα έρθει πολύ σύντομα η ώρα που όλα αυτά που με δικά μας χρήματα έγιναν θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να τα διεκδικούμε.

Διαβάστε ολόκληρη την την απόφαση …

 

Περί της απευθείας μίσθωσης ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,297ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ