Η νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης «ξαναζωντανεύει» στην Αρκαδία (pics,vid)

0
522

Μνήμες από την όχι και τόσο μακρινή εποχή που επιτρεπόταν η καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Μαντινείας ξυπνούν εν έτει 2017 (δείτε ΕΔΩ  το σχετικό άρθρο του Χ. Μήτσια).

Στο αγρόκτημά του στην περιοχή της Μαντινείας μάς υποδέχτηκε o Προκόπης Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι 42 ετών και κατοικεί στην Τρίπολη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος πρωτοτυπώντας, θα μπορούσαμε να πούμε, για τα Αρκαδικά δεδομένα, καλλιεργεί κάνναβη στο αγρόκτημά του σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, η οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%.

H Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (ΝΟΜΟΣ 3459/2006 – ΦΕΚ Α’/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α’/20-03-2013), είναι νόμιμη.

Αν και είναι ο πρώτος στην Αρκαδία ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει «τολμήσει» να καλλιεργήσει κλωστική κάνναβη, και άλλοι δείχνουν την πρόθεση να επιδοθούν στην καλλιέργεια του εν λόγω φυτού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ρούχων, δομικών υλικών, πλαστικών, φαγητών, ακόμα και καυσίμων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here