Η νέα μονάδα Φυσικού αερίου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη λειτούργησε στο μέγιστο φορτίο της +800MW

0
552

H νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , η μονάδα 5 , με καύσιμο Φυσικό Αέριο έχει φτάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο πριν παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρία ΤΕΡΝΑ στην ΔΕΗ.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κατασκευαστικές εργασίες και γίνεται δοκιμαστική λειτουργία σε όλα τα συστήματα.

Σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2015, η νέα μονάδα της ΔΕΗ λειτούργησε στο μέγιστο φορτίο της ξεπερνώντας τα 800 MW.

monada5 monada5-11

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί η νέα γραμμή μεταφοράς 400KV Μεγαλόπολη – Πάτρα που θα απορροφήσει τα φορτία της 5ης μονάδας κατευθείαν στη κεντρική Ελλάδα.

Χρειάστηκε να είναι εκτός λειτουργίας η 3η και η 4η μονάδα για να μπορέσει να φτάσει η 5η μονάδα το μέγιστο φορτίο της. Σήμερα το πρωί η παραγωγή σε όλη την Ελλάδα ήταν 5000 MW από τα οποία τα 804 ήταν μόνο από την 5η μονάδα της Μεγαλόπολης. Σε συνδυασμό με τις άλλες 2 μονάδες το σύνολο της παραγωγής του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης φθάνει πλέον τα 1.400 MW , ανεβάζοντας κατά πολύ την συμβολή της περιοχής μας στην χώρα. Μια συμβολή που έχει πληρωθεί πολύ ακριβά από το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

monada5-2

Και όλα αυτά που σας περιγράφω παραπάνω με τον ουρανό της Μεγαλόπολης πεντακάθαρο. Πραγματικά η διαφορά από παλιότερες εποχές είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί η νέα μονάδα να έφερε ελάχιστες θέσεις εργασίας αλλά τουλάχιστον συμβάλει σημαντικά προσφέροντας μια καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές και η νέα μονάδα θα ενταχθεί και επίσημα στο δυναμικό της ΔΕΗ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here