xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΔΕΗΗ «μικρή ΔΕΗ» και οι …σαράντα κλέφτες

Η «μικρή ΔΕΗ» και οι …σαράντα κλέφτες

Για την αρπαγή του 30% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού δεν φτάνουν σαράντα… κλέφτες.
Πρέπει να βρεθούν 50+1 βουλευτές, έτσι ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής το οποίο δια νόμου θα δημιουργήσει τη «μικρή ΔΕΗ» και θα την «πακετάρει» προς πώληση μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι «σαράντα κλέφτες», λοιπόν, έχουν βρεθεί και έχουν πάρει τις θέσεις τους στα έδρανα, έτοιμοι να σηκώσουν το χέρι ψηφίζοντας «υπέρ», όπως συστηματικά το κάνουν αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να ξεβραστούν στα πολιτικά αζήτητα αποχαιρετώντας δια παντώς (οι περισσότεροι) την πολιτική τους καριέρα. Στο τέλος αυτού του κομματιού θα παρουσιάσουμε ονομαστικά αυτούς τους «εκπροσώπους» του λαού που ξεπούλησαν τη ΔΕΗ, έτσι για να μην τους ξεχάσουμε. Πριν απ αυτό όμως, ας δούμε το μέγεθος της κλοπής που πρόκειται να διαπράξουν.
Σύμφωνα με το νόμο που πρόκειται να ψηφίσουν οι εν λόγω εκπρόσωποι του λαού:
« 1. Προς το σκοπό απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δια του παρόντος νόμου και υπό τους όρους που τίθενται σε αυτόν, προβλέπεται η δημιουργία νέας, καθετοποιημένης εξ απόψεως στοιχείων ενεργητικού, παθητικού, ανθρωπίνου δυναμικού και πελατειακής βάσεως ανώνυμη εταιρία ηλεκτρισμού. Η δραστηριότητα της νέας εταιρίας εκτείνεται σε όλους τους κλάδους της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ενδεικτικώς, στους κλάδους παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.
2. Η περιουσία της νέας εταιρίας θα δημιουργηθεί από την ΔΕΗ Α.Ε. με εισφορά στη νέα εταιρία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε. και της πελατειακής της βάσεως. O συνδυασμός παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης της νέας εταιρίας θα απεικονίζει αναλογικώς κατά το ανωτέρω ποσοστό τον αντίστοιχο συνδυασμό παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης στην ΔΕΗ Α.Ε».
Ας πάμε τώρα στην ταμπακιέρα για να δούμε τι περιέχει αυτό το 30% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ας αναλογιστούμε την αξία του και ας περιμένουμε να δούμε τα ψίχουλα του αντιτίμου που θα προσφέρουν οι κλεπταποδόχοι για να το αποκτήσουν. Έχουμε, λοιπόν και λέμε:
 
«3. Στη νέα εταιρία εισφέρονται υπό τους όρους του παρόντος νόμου τα εξής στοιχεία του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε.:
 
Α. οι κάτωθι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη:
 
(i) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600MW
(ii) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330MW
Β. άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW
 
Γ. τα πάσης φύσεως δικαιώματα ΔΕΗ Α.Ε επί των παρακάτω λιγνιτικών παραχωρήσεων, τα οποία με βάση τα διαθέσιμα αποθέματα εξασφαλίζουν παροχή καυσίμου για τη μακρόχρονη λειτουργία των παραπάνω λιγνιτικών μονάδων, ήτοι:
 
(i) του ορυχείου Αμυνταίου συμπεριλαμβανόμενου του ορυχείου Λακκιάς
(ii) του ορυχείου Κλειδιού
(iii) του ορυχείου Λόφων Μελίτης
(iv) των ορυχείων Κομνηνών Ι & ΙΙ
(v) του ορυχείου Βεύη
 
Δ. οι κάτωθι υδροηλεκτρικές μονάδες:
 
(i) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW
(ii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384 MW
(iii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50 MW
(iv) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW
(v) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW
(ε) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.»
Και οι πελάτες…δώρο
 
Μαζί με τις παραπάνω υποδομές το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ, «πακετάρει» και το πελατολόγιο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα μεταβιβαστούν κατ’ αναλογικότητα το 30% στη νέα εταιρεία, των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας άνευ της συγκατάθεσης των πελατών της ΔΕΗ. Δηλαδή πάνω κάτω 2.000.000 καταναλωτές της ΔΕΗ μια ωραία πρωία θα ενημερωθούν ότι αγοράζουν ηλεκτρικό ρεύμα από τους ιδιώτες που έβαλαν στο χέρι τις υποδομές της ΔΕΗ.
 
Μάλιστα, η νέα εταιρεία θα προμηθεύει τους πελάτες της σύμφωνα με τους όρους που προβλεπόταν για διάστημα 4 μηνών, ενώ η ΔΕΗ για διάστημα 6 μηνών δεν θα έχει δικαίωμα επιθετικής πολιτικής για την επαναπροσέλκυση των πελατών της!
Οι «σαράντα κλέφτες»
 
Όπως είπαμε και στην αρχή, οι 50+1 βουλευτές που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αυτής της τεράστιας κλοπής κάθονται ήδη στα έδρανα του Α’ θερινού τμήματος της βουλής και επιβάλλεται η καταγραφή του ονόματός τους, έτσι για να μείνει στην ιστορία. Εχουμε και λέμε λοιπόν.
 
Οι Βουλευτές που θα συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα και ανάμεσά τους θα βρεθούν οι τουλάχιστον οι 50+ένας τουλάχιστον που θα ψηφίσουν υπέρ της κλοπής είναι:
 
από τη ΝΔ: Σ. Αναστασιάδης, Ελ. Αυγενάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Γ. Βλάχος, Κ. Γκιουλέκας, Αθ. Δαβάκης, Χρ. Δήμας, Στ. Καλαφάτης, Στ. Καλογιάννης, Θ. Καράογλου, Ιω. Κεφαλογιάννης, Κ. Κόλλιας, Εμμ. Κόνσολας, Κ. Κοντογεώργος, Γ. Κοντογιάννης, Αλ. Κοντός, Δ. Κυριαζίδης, Χρ. Λαζαρίδης, Ελ. Μακρή – Θεοδώρου, Αν. Μάνη – Παπαδημητρίου, Κ. Μαρκόπουλος, Ιω. Μιχελάκης, Ευ. Μπασιάκος, Αν. Νεράντζης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Ιω. Πασχαλίδης, Φεβρ. Πατριανάκου, Π. Παυλόπουλος, Φωτ. Πιπιλή, Έλ. Ράπτη, Μ. Σαλμάς, Θ. Σολδάτος, Μ. Ταμήλος, Κ. Τζαβάρας, Ιο. Τζαμτζής, Λ. Τζαβδαρίδης, Κ. Τσιάρας, Β. Υψηλάντης, Μ. Χαρακόπουλος, Α. Ψυχάρης. 
από το ΠΑΣΟΚ: Μ. Κασσής, Ιω. Κουτσούκος, Δ. Κρεμαστινός, Αθ. Μωραϊτης, Π. Ρήγας, Δ. Σαλτούρος, Φ. Σαχινίδης, Κ. Τριαντάφυλλος, Αχμέτ Χατζή Οσμάν.
 
Εκτός από αυτούς στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής είναι ακόμη και οι:
 
από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ειρ. Αγαθοπούλου, Ευ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, Γ. Βαρεμένος, Δ. Γάκης, Ευ. Διαμαντόπουλος, Ιω. Δραγασάκης, Αφρ. Θεοπεφτάτου, Αγνή Καλογερή, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρ. Καραγιαννίδης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Π. Λαφαζάνης, Αλ. Μεϊκόπουλος, Ιω. Μιχελογιαννάκης, Κ. Μπάρκας, Ανδ. Ξανθός, Ευγ. Ουζουνίδου, Αθ. Πετράκος, Ιω. Σταθάς, Αφρ. Σταμπουλή, Μαρ. Τριανταφύλλου, Ευκλ. Τσακαλώτος, Θεανώ Φωτίου, Δέσπ. Χαραλαμπίδου.
από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Ραχήλ Μακρή, Π. Μελάς, Μ. Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
από τη Χρυσή Αυγή: Γ. Γερμενής, Π. Ζησιμόπουλος, Η. Κασιδιάρης, Χρ. Παππάς, Ν. Μίχος.
από τη ΔΗΜΑΡ: Μαρ. Γιαννακάκη, Αικ. Μάρκου, Ιω. Πανούσης, Νίκη Φούντα, Θ. Ψύρρας.
από το ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη, Θ. Κωνσταντινίδης, Αθ. Παφίλης, Σπ. Χαλβατζής.
από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές: Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Ν. Νικολόπουλος, Θ. Παραστατίδης, Θ. Τζάκρη
από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος και Νικ. Κακλαμάνης.
 
Ας κρατήσουμε τον κατάλογο , ας μετρήσουμε τα 50+1 «υπέρ» του ξεπουλήματος και ας μη ξεχάσουμε τους « 40 κλέφτες»
από το Θρυαλλίς
Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,297ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ