ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΗ ΜΕΤΚΑ καλεί τη ΔΕΗ να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την...

Η ΜΕΤΚΑ καλεί τη ΔΕΗ να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την νέα Μονάδα στην Μεγαλόπολη.


Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία…….

Τη σαφή τοποθέτηση της διοίκησης της ΔΕΗ για το διαγωνισμό κατασκευής της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη ζητεί η ΜΕΤΚΑ, μετά τη φημολογία περί ακύρωσής του.

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία έχει καταθέσει προσφορά και μαζί με την Damco αποτελούν τις δύο υποψήφιες εταιρείες για την ανάληψη του έργου. Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΗ, στην πρόσφατη συνάντησή της με τη ΓΕΝΟΠ, άφησε να διαφανεί ότι εξετάζει την περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού, με επιχείρημα ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου προς τη Μεγαλόπολη.

Στη διαφαινόμενη υπαναχώρηση της διοίκησης της ΔΕΗ, η ΜΕΤΚΑ επισημαίνει κατ’ αρχήν ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη συνέχιση του διαγωνισμού είναι δεδομένη. Ετσι διερωτάται κατ’ αρχήν για τους λόγους που τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση η διοίκηση.

Επιπλέον επισημαίνει ότι, όσο καθυστερεί να λειτουργήσει η νέα μονάδα της Μεγαλόπολης, με απόδοση 57%, θα υποκαθίσταται υποχρεωτικά από παλαιές μονάδες, με απόδοση 37% και 38%, οπότε η ΔΕΗ θα ζημιώνεται με 400.000 ευρώ την ημέρα λόγω της χαμηλότερης απόδοσης. Επιπλέον, η ΜΕΤΚΑ προτείνει στη ΔΕΗ, εφόσον προκριθεί η δική της προσφορά, στη σύμβαση που θα υπογραφεί να καλύψει την επιχείρηση από ενδεχόμενη καθυστέρηση άφιξης του αερίου για 12 μήνες, πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2012, που ο ΔΕΣΦΑ έθεσε ως ανώτατη εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του αγωγού.

Επίσης να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο και το παρακάτω κείμενο…..

Αντίθετος στο ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού στην περιοχή της Μεγαλόπολης, δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Μπουράς.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία, η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού στη Μεγαλόπολη, ο κ. Μπουράς αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ότι ”ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία είμαστε ριζικά αντίθετοι, ακόμα και στη σκέψη να εγκατασταθεί εργοστάσιο λιθάνθρακα, πόσο μάλλον εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή μας”.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης σημειώνει ότι ο Δήμος τάσσεται υπέρ των ήπιων μορφών ενέργειας και έχει εκφράσει σύμφωνη γνώμη για τη δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου και της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ με φυσικό αέριο. Προσθέτει, ωστόσο, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ”θα μας βρει απέναντί της σε οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού”.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια