ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Μεγαλόπολη παλεύει μόνη της απέναντι στους "εχθρούς και τους δήμιους" της...

Η Μεγαλόπολη παλεύει μόνη της απέναντι στους “εχθρούς και τους δήμιους” της περιοχής

Όπως σας γράψαμε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης πριν λίγες ημέρες, υπάρχει μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ της Κομισιόν και της Ελληνικής Κυβέρνησης σε ότι αφορά το θέμα της πρόσβασης τρίτων στους λιγνίτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να θέτει θέμα περί της καταδικαστικής απόφασης και της επιβολής μέτρων και αφού το προηγούμενο σχέδιο πώλησης μονάδων απέτυχε , τώρα επιμένουν να ζητούν μέτρα.

Και το κάνουν αυτό την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοινώνει κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων. Άρα είναι σαφές ότι οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης περί κλεισίματος μονάδων δεν ικανοποιεί. Επίσης φαίνεται ότι μπορεί να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να κλείσει λιγνιτικές μονάδες αλλά να μπορούν να λειτουργήσουν αυτές αν τις πάρει κάποιος ιδιώτης. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι απίθανο να δοθούν κάποιες λιγνιτικές μονάδες σε ιδιώτες , οι οποίοι θα λάβουν αυτοί μεγάλα ποσά αποζημιώσεων όταν κλείσουν λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Τις επόμενες ημέρες θα βγει σε διαβούλευση το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ , μέσα στο οποίο θα φαίνεται η διαδικασία απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιθυμεί να κλείσουν όλες οι μονάδες μέχρι το 2023 , εκτός από τον Άγιο Δημήτριο 5 και την Πτολεμαΐδα 5. Είναι επίσης δεδομένο ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης εξακολουθεί να είναι στους σχεδιασμούς να κλείσει τον Ιούνιο του 2020, και ειδικά αυτό το κλείσιμο , περιλαμβάνεται σε ειδικές αναφορές που στέλνονται ακόμα και στην Ευρώπη και προσπαθεί η Κυβέρνηση να πετύχει καλύτερους όρους στην διαπραγμάτευση που σας ανέφερα στην αρχή.

Την ίδια στιγμή υπάρχει διεκδίκηση από πλευράς Δήμου Μεγαλόπολης για να μην ισχύσει αυτή η απόφαση. Στην διεκδίκηση αυτή ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει δίπλα του κανένα σύμμαχο, τόσο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Βλάσης δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν την πολύ σοβαρή διεκδίκηση του Δήμου. Και το κάνουν γιατί είναι δεδομένο ότι έτσι τους έχουν πει κάποιοι να το κάνουν. Μιλάνε μόνο για την ανάγκη αποφάσεων για την μετάβαση και κάνουν προτάσεις που δεν περιέχουν όμως καμία νέα θέση εργασίας. Οι υπόλοιποι 2 Βουλευτές , επίσης δεν στέκονται δίπλα στην πόλη.

H νέα Περιφερειακή αρχή δηλώνει χωρίς καμία ντροπή ότι υποστηρίζει την Κυβέρνηση και δεν εφαρμόζει ούτε καν τις αποφάσεις του συμβουλίου. Ούτε καν να υποστηρίξουν το σημερινό συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη δεν δέχτηκαν. Ο Βουλευτής Κώστας Βλάσης στηρίζει την απόφαση για κλείσιμο της μονάδας 3 τον Ιούνιο του 2020 και το μόνο που αναφέρει είναι υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Θα χαθούν άμεσα 1.300 θέσεις εργασίας και αυτοί τάζουν τα λεφτά που χρωστάει η ΔΕΗ από το 2014 και έργα που δεν θα φέρουν καμία νέα θέση εργασίας. Αφήνουν δήθεν υποσχέσεις για παράταση λειτουργίας των μονάδων αλλά την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση εξακολουθεί να περιλαμβάνει την 3 μονάδα στο πρόγραμμα να κλείσει τον Ιούνιο του 2020. Και ρωτάω.. γιατί δεν έρχεται κανένας στην Μεγαλόπολη να μιλήσει και να δεσμευθεί δημόσια; Μήπως γιατί ξέρουν ότι λένε ψέμματα; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τάζοντας σχέδια και μελέτες που ΘΑ γίνουν, όταν θα έχουν κλείσει οι μονάδες και θα έχουν χαθεί όλα; Και ποιοι θα τα κάνουν αυτά; Αυτοί που δεν νοιάζονται για την περιοχή και δεν ζουν εδώ;

Έτσι ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει απομείνει μόνος του , χωρίς καμία στήριξη, μόνο αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ και των πολιτών και συγκεκριμένων παρατάξεων στην περιφέρεια, να παλεύει για να μην ισχύσει το κλείσιμο της μονάδας 3 τον Ιούνιο του 2020 και της μονάδας 4 το 2023. Να παλεύει για να μην προχωρήσει η εξόντωση της περιοχής μας.

Δυστυχώς υπάρχουν και στις τάξεις των εργαζομένων συγκεκριμένοι συνδικαλιστές οι οποίοι κρατούν χαλαρή στάση και δεν αντιδρούν όπως σε άλλες περιπτώσεις, αυτό γίνεται γιατί οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πρόσκεινται στο ίδιο κυβερνητικό σύστημα που σας ανέφερα πιο πάνω. Είναι γνωστοί στους εργαζόμενους και αποτελούν πλέον περίγελο με την στάση τους να είναι εξαφανισμένοι και να λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Ευτυχώς υπάρχουν και συνδικαλιστικά στελέχη που βάζουν μπροστά την περιοχή και τους εργαζόμενους και παρόλο που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία αντιδρούν στις αποφάσεις και εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας η Μεγαλόπολη πλέον κινδυνεύει πιο πολύ από εμάς τους ίδιους τους πολίτες της. Ότι και αν σχεδιάζει και αποφασίζει η Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το πετύχει αν η Μεγαλόπολη αντιδράσει ενωμένη και δυναμικά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Κυβέρνηση. Για αυτό δεν τολμάει να έρθει κανένας πολιτικός η υπηρεσιακός παράγοντας. Γιατί έχουν ενεργοποιήσει παρασκηνιακούς σχεδιασμούς για να καταφέρουν να διασπάσουν την περιοχή και όταν την αποδυναμώσουν, τότε θα περάσουν ότι θέλουν.

Ξέρω πολύ καλά τι γράφω και με ποιους τα βάζω. Και θα συνεχίσω και λέγοντας και ονόματα.

Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι γίνεται.

Συγκεκριμένοι πολιτικοί και συνδικαλιστές μαζί με επίσης συγκεκριμένους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τα σχέδια της Κυβέρνησης και να εξοντώσουν την Μεγαλόπολη. Δεν τους νοιάζει τίποτα και κανένας γιατί δεν είναι κανείς τους από εδώ. Έχουν μόνο να κερδίζουν πολιτικά και κομματικά και τίποτα να χάσουν. Αυτούς τους υποστηρίζουν βέβαια και κάποιοι από την περιοχή μας.

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι και οι εχθροί της Μεγαλόπολης, αυτοί είναι η “δήμιοι της περιοχής”.

Αυτοί λοιπόν θα κάνουν τα πάντα για να μας διασπάσουν , για να πετύχουν τον σκοπό τους και μετά να κερδίσουν από την διαχείριση των όποιων κονδυλίων βγουν για την περιοχή. Μιλάμε βέβαια για ψίχουλα , αφού πάντα τα μεγάλα ποσά πηγαίνουν σε λίγους.

Μπροστά σε όλα αυτά θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή οι πολίτες να ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο. Να απελευθερωθούν από τους φόβους τους. Να καταλάβουν ότι μας ετοιμάζουν ξαφνικό θάνατο, ότι οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι οι πιο σημαντικοί για το μέλλον της Μεγαλόπολης.

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, αυτή την φορά θα σχέδια προχωρούν και δεν θα γίνει κάποιο θαύμα, δεν θα συμβεί κάτι άλλο που θα ακυρώσει τα σχέδια. Η Μεγαλόπολη τελειώνει. Μόνο η δικιά μας αντίδραση και ενότητα μπορεί να αλλάξει κάτι.

Γνωρίζοντας ποιοι είναι απεναντί μας και ποιοι με τις πράξεις τους μας βλάπτουν , είναι πλέον στο χέρι του καθενός να πάρει τις αποφάσεις του. Το τι θα συμβεί στην Μεγαλόπολη αν δεν κάνουμε κάτι νομίζω το καταλαβαίνουμε. Χειρότερα και από χωριό. Και δεν θα φταίει μόνο η κακιά Κυβέρνηση, θα φταίνε όλοι αυτοί που σας περιέγραψα, θα φταίμε και εμείς που δεν κάναμε ότι μπορούσαμε για να τους εμποδίσουμε.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ