ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης για την έκτακτη πρόσκληση διαβούλευσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης για την έκτακτη πρόσκληση διαβούλευσης

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Μεγαλόπολη 14 Μαρτίου 2021.

Προς : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης.
Θέμα : Για την έκτακτη πρόσκληση διαβούλευσης.

κ. Πρόεδρε.
Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσκλησή σας με την οποία μας καλείτε την 15η του μήνα Μαρτίου του έτους 2021, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 17:30 μ.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης και Αναπτυξιακής Μετάβασης Μεγαλόπολης (ενημέρωση – συζήτηση).

Η έκπληξη δεν αφορά τόσο την επιλογή της ημέρας, όσο το ότι καλείτε ως πρόεδρος της επιτροπής διαβούλευσης, την επιτροπή διαβούλευσης, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των κοινοτήτων, για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Φαντάζομαι να θυμόσαστε ότι στην συνάντηση για ενημέρωση της Τρίτης 9 Μαρτίου, όπου συμμετείχαμε οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Δήμαρχος και εσύ, συμφωνήσαμε να γίνει έκτακτο Δ.Σ. για να συζητηθεί το θέμα, νομίζω την ερχόμενη Τετάρτη.

Επισημαίνω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα θεσμικό όργανο που αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους των Δημοτών, σε αντίθεση με την Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία είναι μία συμβουλευτική επιτροπή, στην οποία ορίζονται να συμμετέχουν κάποιοι από αυτούς που δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετέχουν και πολλές φορές χρησιμοποιείται από τις δημοτικές αρχές για να αλλοιωθεί η εκφρασμένη από το εκλεγμένο Δ.Σ. θέληση των δημοτών.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη συζήτηση που είχε γίνει, είχαμε διαφωνήσει και δεν συμμετέχουμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης για ακριβώς αυτό το λόγο : γιατί δεν εκλέγεται αλλά ορίζεται και γιατί ο ρόλος της είναι καθαρά συμβουλευτικός.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι δεν θα λάβουμε μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση και περιμένουμε να τα πούμε στο εκλεγμένο από τους δημότες και καθ΄ ύλη αρμόδιο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε μας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης
Κατσιρούμπας Γεώργιος
Παναγουλοπούλου Λίλα.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ