Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ! ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ!

0
33

H ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργίου Οικονομικών και συζήτησαν το θέμα με την είσοδο στο ενιαίο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ.
Ο γενικός γραμματέας μπροστά στην απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι αύριο το πρωί θα παραδώσει ένα νέο σχέδιο του πολυνομοσχεδίου από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΑΡΘΡΟ 31!
Αντί αυτού οι μειώσεις που θα ισχύσουν για τις ΔΕΚΟ θα πρέπει να είναι από το 2009 μέχρι σήμερα το 35% κατά κεφαλήν σε κάθε εργαζόμενο.
Στην περίπτωση της ΔΕΗ έχει ήδη μειωθεί ένα 21% , οπότε απομένει ένα 14% ακόμα!
Το ίδο αντοίστοιχα θα ισχύσει και για τις άλλες ΔΕΚΟ , ανάλογα με το ποσοστό της μείωσης που έχει ήδη γίνει στην καθεμία.
Τα συνδικάτα αναμένουν αύριο να δούν πράγματι την απόσυρση του άρθρου 31 και μετά θα αποφασίοσυν για την περαιτέρω στάση τους.
Η στάση αυτή της Κυβέρνησης, θυμίζει τακτική άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων, βγαίνοντας την μία ημέρα και κόβοντας 40-50% των μισθών και μετά αμέσως αλλάζοντας το νούμερο αυτό στο 14-20% ! Έτσι που σε λίγο θα μας κάνουν να νιώθουμε και ευχαριστημένοι που μας κόβουν μόνο αυτά και να τους ευχαριστούμε κιόλας που μας πρόσεξαν !
Την ίδια τακτική ακολούθησαν και με τους 55άρηδες!
Οι κινήσεις τους είναι πλέον φανερές από όλους και δεν μπορούν να μας πείσουν για τίποτα.
Η απομάκρυνση τους από την εξουσία είναι η μόνη λύση για όλους μας!

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here