Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΩΡΗ !

0
333

Kηδεύτηκε την Τρίτη από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών ο Βασίλειος Μαντζώρης.
Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον πρώην βουλευτή Αρκαδίας , Μεγαλοπολίτη Βασίλη Μαντζώρη.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΩΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Στην τελετή παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστάσιο Κάβουρα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν του επιτράπει να εκφωνήσει επικήδειο όπως είχε αποφασίσει το Δ.Σ. καθώς η οικογένεια του εκλιπόντος έχει σοβαρά παράπονα από τον Δήμο Μεγαλόπολης για το θέμα του Οικογενειακού τάφου. Για το θέμα αυτό θα σας γράψω περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ενημέρωση 18-2-2-12 Επικήδειο εκφώνησε και ο τέως Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος , εκφώνησε τον παρακάτω επικήδειο.

Ο Βασίλειος Μαντζώρης υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση το δημόσιο βίο της χώρας, διετέλεσε Νομάρχης και Υπουργός και εξελέγη επί συναπτά έτη Βουλευτής Αρκαδίας, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας.
Ως πολιτικός άνδρας διακρίθηκε για την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα, τη σεμνότητα και την απαράμιλλη αφοσίωσή του στις αρχές και τις αξίες του ήθους, του μέτρου, της φιλοπατρίας και του δημόσιου συμφέροντος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
Ο Βασίλειος Μαντζώρης έταξε τον εαυτό του στην πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την εδραίωση και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς και για την ένταξη της Ελλάδος στην οικογένεια της Ενωμένης Ευρώπης. Εθνική επιλογή, την οποία υπερασπίστηκε με μετριοπαθή και τεκμηριωμένο λόγο αλλά με έντονη αγωνιστική δράση στην Ευρώπη και σε κάθε γωνία της Ελληνικής Επικράτειας.
Σ’ αυτήν ακριβώς την περίοδο της δεκαετίας του ’70 και του ’80, κατά την οποία η δημαγωγία κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, κορυφώνεται και η πολιτική δράση του Βασιλείου Μαντζώρη. Εμμένει σταθερός στο όραμα και στις πολιτικές αξίες της παράταξής μας, μάχεται στην κοινωνία και στη Βουλή τον ανεύθυνο λαϊκισμό, συμβάλλει στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος και αγωνίζεται με σθένος και για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Αρκαδίας.
Μεταξύ των σημαντικών της προσφοράς του είναι η συμβολή στην ίδρυση και ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής της Τρίπολης.
Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι τα σημερινά δεινά της πατρίδος μας εν πολλοίς προέρχονται από τις πολιτικές πρακτικές της δεκαετίας του ’80, τις οποίες ο Βασίλειος Μαντζώρης ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πολέμησε, πολιτικές οι οποίες έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές του μέτρου και της υπευθυνότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πιστεύω ότι η δικαίωση για κάθε πολιτικό από τις μεταγενέστερες πολιτικές εξελίξεις και τις επόμενες γενιές, αποτελεί και τη σημαντικότερη αναγνώριση του έργου και της αξίας του πολιτικού άνδρα. Και ο Βασίλειος Μαντζώρης ανήκει σε αυτή την επίλεκτη χορεία των πολιτικών, οι οποίοι και πρόσφεραν στην πατρίδα αλλά και δικαιώθηκαν ως προς τις κορυφαίες πολιτικές τους επιλογές.
Το παράδειγμά του φωτεινό και άξιο μιμήσεως συγκροτεί το κεφάλαιο της πολιτικής κληρονομιάς έμφορτων αξιών, το οποίο καλούμεθα σήμερα να τιμήσουμε, οι νεότεροι πολιτικοί με πράξη, ηθική και πολιτική ακεραιότητα.
Ο Βασίλειος Μαντζώρης αποχωρεί από την Ελληνική και Αρκαδική κοινωνία Άξιος της Ελληνικής σημαίας. Άξιος της Ελληνικής σημαίας, η οποία συνοδεύει τη σωρό του.
Εκ μέρους του Προέδρου, Αντώνη Σαμαρά, των βουλευτών και Υπουργών συναδέλφων του και ιδιαιτέρως των Αρκάδων, Νίκου Καλτεζιώτη και Δημήτρη Κωστόπουλου, των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εμού προσωπικά ως Γραμματέα του κόμματος και Βουλευτή Αρκαδίας απευθύνω τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Βασιλείου Μαντζώρη. Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του.
Αιωνία του η μνήμη.»

Οι φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here