ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ - ΦΟΥΣΕΚΗ - ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ – ΦΟΥΣΕΚΗ – ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο η επίσημη ανακοίνωση από τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στην Μεγαλόπολη , σχετικά με την συνεργασία που αποφάσισαν για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                   ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 13-02-02014

Μετά από συνεχή ευρύτερο διάλογο μεταξύ προσώπων, παρατάξεων και κινήσεων, ο π. Δήμαρχος Γόρτυνος Μιχόπουλος Κωνσταντίνος, ο π. Δήμαρχος Φαλαισίας Φουσέκης Γιάννης, ο π. Δήμαρχος  Μεγαλόπολης Τσιριγώτης Σπύρος, συμφωνήσαν να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος είναι γνωστός νέος άνθρωπος της πόλης μας, επιστήμονας, με γνώση, άποψη και όραμα αποφασισμένος να ηγηθεί των νέων προσπαθειών για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Αφετηρία για την συναπόφαση για κοινή στήριξη στον Διονύση Παπαδόπουλο αποτελεί η διαπίστωση ότι για το μέλλον του Δήμου μοναδικός δρόμος για την επιτυχία είναι η συνεργασία όλων και η μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση δυνάμεων.

Το όραμα μας είναι με την συνένωση των δυνάμεων όλοι μαζί να τεθούμε στην υπηρεσία των συνδημοτών μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και το Δήμο μας συνολικά. Βάση για την συνεργασία μας αποτελούν η συν αντίληψη που έχουμε για την λύση των βασικών προβλημάτων που απασχόλησαν και απασχολούν τον Δήμο μας.

Πρώτοι κατανοήσαμε ότι στα μεγάλα ζητήματα του σήμερα και του αύριο πρέπει να λειτουργήσουμε ενωμένοι χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εγωισμούς, ότι είναι απαραίτητο εμείς πρώτοι να ανοίξουμε δρόμο σε νέες δυνάμεις. Είμαστε βέβαιοι ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες και άλλες δυνάμεις θα συγκλίνουν στη νέα δυναμική πρόταση της υποψηφιότητας του Διονύση Παπαδόπουλου και θα συστρατευθούν για ένα νέο Δήμο αντάξιο στις προσδοκίες και τα οράματα των νέων ανθρώπων ώστε να βγει ο τόπος μας από το σημερινό αδιέξοδο.

Όσον αφορά προσωπικά τον καθένα από τους τρεις μας έχουμε ικανοποιήσει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εδώ και πολλά χρόνια.
Συστρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα προσπάθεια χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

Μιχόπουλος Κώστας – Τσιριγώτης Σπύρος – Φουσέκης Ιωάννης

anakoinwsi-synergasias

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μακάρι να ευδοκίμηση η προσπάθεια αυτή και να προχωρήσει η πόλη μπροστά με όραμα με νέους ανθρώπους που την αγαπούν και τους ενδιαφέρει η πρόοδο της. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 2. Μακάρι να ευδοκίμηση η προσπάθεια αυτή και να προχωρήσει η πόλη μπροστά με όραμα με νέους ανθρώπους που την αγαπούν και τους ενδιαφέρει η πρόοδο της. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 3. 12 ΧΡΟΝΙΑ=ΣΠΥΡΟΣ,8 ΧΡΟΝΙΑ=ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ(ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΒΟΥΡΑΣ…) ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ 24 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!!!!Α) ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Β) ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΡΑΧΗ Γ) ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΠΛΗΡΩ..ΔΙΠΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ,ΦΛΩΡΙΝΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ Δ)ΜΑΝΤΡΕΣ,ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΘΕΣ ΜΟΥΛΑΡΙ , ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑ ΜΑΣ Ε)ΠΙΣΙΝΑ ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΤ)ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ Ζ)ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑ,ΟΤΕ… Η) ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΟ ΠΙΣΙΝΟ ΣΟΥ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑ ΝΕΡΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.. θ)ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΟΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗ JESSIKA… ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20+4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΗΤΖΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ….. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

  • καλα τα λες αλλα πιστευεις οτι το 24 ανιδρα χρονια χωρις το κατι ουσιαστικο δεν θα γινουν 28 την επομενη φορα με τα μοσχαρια που ψηφιζουν γιατι αν το πιστευεις αυτο σε πληροφορω οτι θα βρεθεις σε μια πηγη που εχει στερεψει οπως αυτη που επινες καποτε.

 4. 12 ΧΡΟΝΙΑ=ΣΠΥΡΟΣ,8 ΧΡΟΝΙΑ=ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ(ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΒΟΥΡΑΣ…) ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ 24 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!!!!Α) ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Β) ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΡΑΧΗ Γ) ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΠΛΗΡΩ..ΔΙΠΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ,ΦΛΩΡΙΝΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ Δ)ΜΑΝΤΡΕΣ,ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΘΕΣ ΜΟΥΛΑΡΙ , ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑ ΜΑΣ Ε)ΠΙΣΙΝΑ ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΤ)ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ Ζ)ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑ,ΟΤΕ… Η) ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΟ ΠΙΣΙΝΟ ΣΟΥ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑ ΝΕΡΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.. θ)ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΟΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗ JESSIKA… ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20+4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΗΤΖΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ….. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

  • καλα τα λες αλλα πιστευεις οτι το 24 ανιδρα χρονια χωρις το κατι ουσιαστικο δεν θα γινουν 28 την επομενη φορα με τα μοσχαρια που ψηφιζουν γιατι αν το πιστευεις αυτο σε πληροφορω οτι θα βρεθεις σε μια πηγη που εχει στερεψει οπως αυτη που επινες καποτε.

 5. Εγώ απλά θα αναφερθώ στην ταυτότητα και την ιστορία των κεντρικών προσώπων που υπογράφουν την παραπάνω ανακοίνωση όπως τα γνωρίζουμε όλοι. Εντάξει, οι ένθερμοι εναγκαλισμοί και η συμπόρευση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τώρα ζωντανά μπροστά μας και στην Μεγαλόπολη. Τρεις πρώην όπως και οι ίδιοι υπογράφουν άλλωστε, οι οποίοι ανδρώθηκαν πολιτικά (και όχι μόνο) και “μεγαλούργησαν” κινούμενοι ποικιλοτρόπως μέσα στους κύκλους των σάπιων, όπως έχει αποδειχτεί πλέον, κομμάτων ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Οι δύο εκ των τριών μάλιστα έχουν θητεύσει σε ένα από τα πιο σάπια κομμάτια της περιόδου της μεταπολίτευσης και μιλάω φυσικά για το συνδικαλιστικό κίνημα των δεκαετιών 80′ 90′ και αρχών της περασμένης δεκαετίας όπου πλέον η μπογιά άρχισε να ξεθωριάζει. Το κίνημα με τα αλλεπάλληλα πάρε δώσε, τα άπειρα βολέματα ημετέρων, της ασυδοσίας, του ξεπουλήματος και εν τέλη του πλήρους ευτελισμού της παγκόσμιας έννοιας που φέρει ο όρος συνδικαλισμός.
  Μου αρέσει η νέα πατέντα που έχει εφεύρει ο παλαιοκομματισμός σε πανελλαδική εμβέλεια πάντως. Βάζουμε ένα, δύο φρέσκα πρόσωπα μπροστά μπαστακωνόμαστε εμείς δεξιά, αριστερά, πίσω, πάνω, κάτω σε καίριες θέσεις και πλασαριζόμαστε ως κάτι το νέο, ένα φρέσκος αέρας αλλαγής. Στην πραγματικότητα το μόνο που αναδύεται μέσα από αυτό το “νέο” είναι η γνωστή μπόχα του παλιού κατεστημένου.

  Διαβάζω λοιπόν στην ανακοίνωση ” … συμφωνήσαν να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο ” από πότε ο νέος έχει ανάγκη δεκανίκια (πατερίτσες) και λοιπά βοηθήματα για να πορευτεί;

  ” Πρώτοι κατανοήσαμε … ότι είναι απαραίτητο εμείς πρώτοι (δύο φορές το πρώτοι για να το εμπεδώσουμε προφανώς) να ανοίξουμε δρόμο σε νέες δυνάμεις”

  Η ίδια η φύση μας διδάσκει πως α) όπου υπάρχει κενό καλύπτεται αυτόματα (το έχει αυτό η φύση, μισεί τα κενά) β) όταν το παλιό κάνει τον κύκλο του και σαπίσει – πεθάνει απορρίπτεται και την θέση του καταλαμβάνει το νέο, πάλι αυτόματα. Επομένως δεν κατανοώ γιατί το νέο έχει ανάγκη το παλιό να του ανοίξει τον δρόμο; Έπειτα ανοίγουμε τον δρόμο όταν σε αυτόν υπάρχουν εμπόδια. Ποια είναι αυτά τα εμπόδια που μόνο η παλιατζούρα διαθέτει την δύναμη και την ικανότητα να παραμερίσει;

  ” αντάξιο στις προσδοκίες και τα οράματα των νέων ανθρώπων ώστε να βγει ο τόπος μας από το σημερινό αδιέξοδο”

  Εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο δούλεμα. Μιας και τώρα πλαισιώνονται από “επιστήμονες” ας κάνουν και μια έρευνα (καθώς δεν νοείται επιστήμονας δίχως ερευνητικό έργο) να δουν πόσοι είναι οι νέοι που ζουν μόνιμα πλέον στην Μεγαλόπολη, πόσοι από αυτούς είναι έτοιμοι (με το διαβατήριο στο χέρι που λέμε) για αναχώρηση και τι ποσοστό τοις εκατό επί του συνόλου του ΜΟΝΙΜΟΥ πληθυσμού της περιοχής αποτελούν. Θα εκπλαγούν δυσάρεστα οι κύριοι από τα αποτελέσματα καθώς από την διαχείριση που ασκούσαν τα προηγούμενα χρόνια η Μεγαλόπολη τείνει να καταλήξει οριστικά σε χωρίο συνταξιούχων . Πως θα κρατήσουν τους εναπομείναντες ελάχιστους νέους στην πόλη και πως θα επαναφέρουν κι άλλους με 8μηνα στην μισοπεθαμένη ΔΕΗ και θέσεις στα διόδια του Μπόμπολα; Με πορδές αυγά δεν βάφονται.

  “Όσον αφορά προσωπικά τον καθένα από τους τρεις μας έχουμε ικανοποιήσει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εδώ και πολλά χρόνια.”

  Καλά γι’ αυτό μπορώ να πω πως ήμασταν σίγουροι. Αλλά εδώ γεννάται η εξής εύλογη απορία. Αφού έχουν ικανοποιήσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τότε γιατί δεν αποσύρονται οριστικά; Μέχρι και ο Bill Gates αποσύρθηκε από την εταιρία που ο ίδιος δημιούργησε (Microsoft), τόσο σημαντικοί πια;
  Μάλλον ξέχασαν να αναφέρουν πως η στήριξη στο νέο θα είναι με το αζημίωτο, αφού σε περίπτωση εκλογής θα εξασφαλίσουν καίριες θέσεις για τους ίδιους ή για πολύ κοντινά τους πρόσωπα πλαισιώνοντας έτσι τον νέο δήμαρχο και δημιουργώντας ένα είδος αυλικών. Νέος Δήμαρχος θα υπάρχει άλλοι θα κάνουν όμως κουμάντο. Παλιά η συνταγή και δοκιμασμένη.
  Εντάξει μόλις απέρριψα τους πρώτους, περιμένω να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί για να δούμε τι θα δούμε. Βέβαια θα έρθει ο άλλος και θα πει μα καλά ρε φίλε έτσι εύκολα απορρίπτεις δεν περιμένεις να δεις τις θέσεις τους και το πρόγραμμα (το ποιό;); Και η απάντησή μου θα είναι να πάει στην τριάδα και να τους ζητήσει το προεκλογικό υλικό και τα προγράμματα που μοίραζαν (φυλλάδια, βιβλιαράκια και βιντεοκασέτες ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε) σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους να δει πόσα από αυτά τελικά υλοποίησαν, ποια αλλιώς μας τα περιέγραφαν και αλλιώς μας τα σέρβιραν και πόσα έμειναν ημιτελή και εν τέλη άχρηστα. Απλά τα πράγματα.

  Υ.Γ Σημείωση για τον φίλο @Τιραμολα παραπάνω και πολλούς ακόμα που δεν έχουν χωνέψει πως ο ΟΤΕ δεν είναι πια δημόσιος οργανισμός αλλά εταιρία ΟΤΕ Α.Ε με το μόλις 10% της μετοχικής της σύνθεσης να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο 90% σε ιδιωτικά και λοιπά χέρια. Όπως σε κάθε εταιρία έτσι και στον ΟΤΕ πλέον, κουμάντο κάνουν οι μέτοχοι ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Αν αποφασίσουν να κλείσουν κάποιο υποκατάστημα το κλείνουν και δεν μπορεί να κάνει κανένας Δήμαρχος και κανένα δημαρχιακό ή άλλο συμβούλιο τίποτα. Καλώς ήρθατε στην εποχή της παγκόσμιας και (ειδικά για την Ελλάδα) ανεξέλεγκτης (και όχι ελεύθερης) αγοράς. Όταν πουλούσαν κάποιοι σταδιακά τον ΟΤΕ ποιοι κοιμόντουσαν όρθιοι και τους ψήφιζαν ξανά και ξανά αυτούς και τα συνδικαλιστικά παραμάγαζά τους; Αυτοί που κοιμούνται και τώρα που η ΔΕΗ γίνεται σκορποχώρι.

 6. Εγώ απλά θα αναφερθώ στην ταυτότητα και την ιστορία των κεντρικών προσώπων που υπογράφουν την παραπάνω ανακοίνωση όπως τα γνωρίζουμε όλοι. Εντάξει, οι ένθερμοι εναγκαλισμοί και η συμπόρευση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τώρα ζωντανά μπροστά μας και στην Μεγαλόπολη. Τρεις πρώην όπως και οι ίδιοι υπογράφουν άλλωστε, οι οποίοι ανδρώθηκαν πολιτικά (και όχι μόνο) και “μεγαλούργησαν” κινούμενοι ποικιλοτρόπως μέσα στους κύκλους των σάπιων, όπως έχει αποδειχτεί πλέον, κομμάτων ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Οι δύο εκ των τριών μάλιστα έχουν θητεύσει σε ένα από τα πιο σάπια κομμάτια της περιόδου της μεταπολίτευσης και μιλάω φυσικά για το συνδικαλιστικό κίνημα των δεκαετιών 80′ 90′ και αρχών της περασμένης δεκαετίας όπου πλέον η μπογιά άρχισε να ξεθωριάζει. Το κίνημα με τα αλλεπάλληλα πάρε δώσε, τα άπειρα βολέματα ημετέρων, της ασυδοσίας, του ξεπουλήματος και εν τέλη του πλήρους ευτελισμού της παγκόσμιας έννοιας που φέρει ο όρος συνδικαλισμός.
  Μου αρέσει η νέα πατέντα που έχει εφεύρει ο παλαιοκομματισμός σε πανελλαδική εμβέλεια πάντως. Βάζουμε ένα, δύο φρέσκα πρόσωπα μπροστά μπαστακωνόμαστε εμείς δεξιά, αριστερά, πίσω, πάνω, κάτω σε καίριες θέσεις και πλασαριζόμαστε ως κάτι το νέο, ένα φρέσκος αέρας αλλαγής. Στην πραγματικότητα το μόνο που αναδύεται μέσα από αυτό το “νέο” είναι η γνωστή μπόχα του παλιού κατεστημένου.

  Διαβάζω λοιπόν στην ανακοίνωση ” … συμφωνήσαν να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο ” από πότε ο νέος έχει ανάγκη δεκανίκια (πατερίτσες) και λοιπά βοηθήματα για να πορευτεί;

  ” Πρώτοι κατανοήσαμε … ότι είναι απαραίτητο εμείς πρώτοι (δύο φορές το πρώτοι για να το εμπεδώσουμε προφανώς) να ανοίξουμε δρόμο σε νέες δυνάμεις”

  Η ίδια η φύση μας διδάσκει πως α) όπου υπάρχει κενό καλύπτεται αυτόματα (το έχει αυτό η φύση, μισεί τα κενά) β) όταν το παλιό κάνει τον κύκλο του και σαπίσει – πεθάνει απορρίπτεται και την θέση του καταλαμβάνει το νέο, πάλι αυτόματα. Επομένως δεν κατανοώ γιατί το νέο έχει ανάγκη το παλιό να του ανοίξει τον δρόμο; Έπειτα ανοίγουμε τον δρόμο όταν σε αυτόν υπάρχουν εμπόδια. Ποια είναι αυτά τα εμπόδια που μόνο η παλιατζούρα διαθέτει την δύναμη και την ικανότητα να παραμερίσει;

  ” αντάξιο στις προσδοκίες και τα οράματα των νέων ανθρώπων ώστε να βγει ο τόπος μας από το σημερινό αδιέξοδο”

  Εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο δούλεμα. Μιας και τώρα πλαισιώνονται από “επιστήμονες” ας κάνουν και μια έρευνα (καθώς δεν νοείται επιστήμονας δίχως ερευνητικό έργο) να δουν πόσοι είναι οι νέοι που ζουν μόνιμα πλέον στην Μεγαλόπολη, πόσοι από αυτούς είναι έτοιμοι (με το διαβατήριο στο χέρι που λέμε) για αναχώρηση και τι ποσοστό τοις εκατό επί του συνόλου του ΜΟΝΙΜΟΥ πληθυσμού της περιοχής αποτελούν. Θα εκπλαγούν δυσάρεστα οι κύριοι από τα αποτελέσματα καθώς από την διαχείριση που ασκούσαν τα προηγούμενα χρόνια η Μεγαλόπολη τείνει να καταλήξει οριστικά σε χωρίο συνταξιούχων . Πως θα κρατήσουν τους εναπομείναντες ελάχιστους νέους στην πόλη και πως θα επαναφέρουν κι άλλους με 8μηνα στην μισοπεθαμένη ΔΕΗ και θέσεις στα διόδια του Μπόμπολα; Με πορδές αυγά δεν βάφονται.

  “Όσον αφορά προσωπικά τον καθένα από τους τρεις μας έχουμε ικανοποιήσει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εδώ και πολλά χρόνια.”

  Καλά γι’ αυτό μπορώ να πω πως ήμασταν σίγουροι. Αλλά εδώ γεννάται η εξής εύλογη απορία. Αφού έχουν ικανοποιήσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τότε γιατί δεν αποσύρονται οριστικά; Μέχρι και ο Bill Gates αποσύρθηκε από την εταιρία που ο ίδιος δημιούργησε (Microsoft), τόσο σημαντικοί πια;
  Μάλλον ξέχασαν να αναφέρουν πως η στήριξη στο νέο θα είναι με το αζημίωτο, αφού σε περίπτωση εκλογής θα εξασφαλίσουν καίριες θέσεις για τους ίδιους ή για πολύ κοντινά τους πρόσωπα πλαισιώνοντας έτσι τον νέο δήμαρχο και δημιουργώντας ένα είδος αυλικών. Νέος Δήμαρχος θα υπάρχει άλλοι θα κάνουν όμως κουμάντο. Παλιά η συνταγή και δοκιμασμένη.
  Εντάξει μόλις απέρριψα τους πρώτους, περιμένω να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί για να δούμε τι θα δούμε. Βέβαια θα έρθει ο άλλος και θα πει μα καλά ρε φίλε έτσι εύκολα απορρίπτεις δεν περιμένεις να δεις τις θέσεις τους και το πρόγραμμα (το ποιό;); Και η απάντησή μου θα είναι να πάει στην τριάδα και να τους ζητήσει το προεκλογικό υλικό και τα προγράμματα που μοίραζαν (φυλλάδια, βιβλιαράκια και βιντεοκασέτες ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε) σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους να δει πόσα από αυτά τελικά υλοποίησαν, ποια αλλιώς μας τα περιέγραφαν και αλλιώς μας τα σέρβιραν και πόσα έμειναν ημιτελή και εν τέλη άχρηστα. Απλά τα πράγματα.

  Υ.Γ Σημείωση για τον φίλο @Τιραμολα παραπάνω και πολλούς ακόμα που δεν έχουν χωνέψει πως ο ΟΤΕ δεν είναι πια δημόσιος οργανισμός αλλά εταιρία ΟΤΕ Α.Ε με το μόλις 10% της μετοχικής της σύνθεσης να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο 90% σε ιδιωτικά και λοιπά χέρια. Όπως σε κάθε εταιρία έτσι και στον ΟΤΕ πλέον, κουμάντο κάνουν οι μέτοχοι ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Αν αποφασίσουν να κλείσουν κάποιο υποκατάστημα το κλείνουν και δεν μπορεί να κάνει κανένας Δήμαρχος και κανένα δημαρχιακό ή άλλο συμβούλιο τίποτα. Καλώς ήρθατε στην εποχή της παγκόσμιας και (ειδικά για την Ελλάδα) ανεξέλεγκτης (και όχι ελεύθερης) αγοράς. Όταν πουλούσαν κάποιοι σταδιακά τον ΟΤΕ ποιοι κοιμόντουσαν όρθιοι και τους ψήφιζαν ξανά και ξανά αυτούς και τα συνδικαλιστικά παραμάγαζά τους; Αυτοί που κοιμούνται και τώρα που η ΔΕΗ γίνεται σκορποχώρι.

 7. Για τις καρέκλες γίνονται αυτές οι συμφωνίες,αλλά και οι διαφοροποιήσεις…οι δήμοι πλέον είναι καθαρά όργανα της κρατικής εξουσίας και της ΕΕ και οι υποψήφιοι που συζητάτε είναι ταγμένοι σε αυτό χρόνια τώρα.Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε εργάτη και αγωνιστή.κι εγώ ήμουν ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά τώρα μόνο ΚΚΕ ισχυρό.Μας τα λεγε και κάναμε πως δεν ακούγαμε.

 8. Για τις καρέκλες γίνονται αυτές οι συμφωνίες,αλλά και οι διαφοροποιήσεις…οι δήμοι πλέον είναι καθαρά όργανα της κρατικής εξουσίας και της ΕΕ και οι υποψήφιοι που συζητάτε είναι ταγμένοι σε αυτό χρόνια τώρα.Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε εργάτη και αγωνιστή.κι εγώ ήμουν ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά τώρα μόνο ΚΚΕ ισχυρό.Μας τα λεγε και κάναμε πως δεν ακούγαμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ