ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΗ Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, δημιουργεί Βάση Ετοιμότητας στην Μεγαλόπολη!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, δημιουργεί Βάση Ετοιμότητας στην Μεγαλόπολη!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας ανακοινώνει την ίδρυση Βάσης Ετοιμότητας στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Η Βάση Ετοιμότητας μετράει ήδη τα πρώτα της μέλη και δυναμικά μπαίνει στο χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ με επαγγελματισμό στις πράξεις και την εκπαίδευση της!
Η Βάση Ετοιμότητας Μεγαλόπολης θα έχει την πλήρη στήριξη του παραρτήματος Αρκαδίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και θα αποτελεί κομμάτι αναπόσπαστο του παραρτήματος .

Με έδρα της λοιπόν, την Μεγαλόπολη καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς σε μία κοινή εκπαίδευση με σκοπό την Έρευνα την Διάσωση και την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων και Μαζικών Καταστροφών…

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τον ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στο τηλέφωνο 6972305799.

Να θυμίσουμε πως Η Ε.Ο.Δ. είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.

Η Κεντρική Διοίκηση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ.Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και απο το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005.Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ.* με Αρ.Μητρώου 14) όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO*). Επίσης είναι πλήρως μέλος του IMRF, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής διάσωσης IKAR-CISA, και του παγκόσμιου οργανισμού σκύλων έρευνας-διάσωσης IRO.

Με ένα ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Στελεχώνεται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, που ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας έχει συσταθεί το 2000 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιχειρήσεων
διάσωσης ( φωτιές Μαινάλου, χιονοστιβάδα στο Μαίναλο, Λούσιος κ.α.). Με ένα σύνολο πέραν
των 40 εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα εθελοντών, βρίσκεται σε
24ωρη ετοιμότητα για να προσφέρει βοήθεια σε όποιον βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Οι εθελοντές της ΕΟΔ Αρκαδίας πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού της Αρκαδίας πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της οργάνωσης καθώς και νοσηλευτές και γιατρούς που συνδράμουν τους σκοπούς της, καθώς και θέματα που αφορούν γενικά τη διάσωση σε δύσκολες συνθήκες.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δραστηριοποιείται στα παρακάτω Τμήματα – Ειδικότητες:
-Μαζικές Καταστροφές
-Ορεινή Διάσωση
-Υγρό Στοιχείο
-Σκυλιά Έρευνας
-Πρώτες Βοήθειες
-Τηλεπικοινωνίες
-Ανθρωπιστικές Αποστολές

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ