Η εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Μεγαλόπολη

3
322

Οι πολιτικές εξελίξεις ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε την Τετάρτη στην Μεγαλόπολη.

Εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμονας Θόδωρος Τσίκας. Στην εκδήλωση επίσης ομιλητές ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Ντέλκος Θανάσης της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι η κοινωνία βιώνει την έλλειψη εθνικής στρατηγικής. «Η χώρα βασίζει χωρίς εθνική γραμμή, με τακτικισμούς εβδομάδας και ημέρας. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση προκαλούν συνεχώς αδιέξοδα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και κυρίως κλείνει τις πόρτες στη νέα γενιά. Έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο ρυθμός φυγής των νέων ανθρώπων και φεύγουν για το εξωτερικό όπου έχουν λαμπρή πορεία. Η χώρα πρέπει να ξεφύγει από αυτή την κυβέρνηση αλλά και να μην πισωγυρίσει στο συντηρητισμό της ΝΔ. Χωρίς εθνική συνεννόηση. δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, μαζί με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο κράτος, με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε νέο πλούτο στον τόπο μας, με αύξηση του εθνικού προϊόντος, για να ξεφύγουμε από την υπερφορολόγηση που εφαρμόζει η κυβέρνηση και περικοπή κοινωνικών δαπανών που είναι η συντηρητική αντίληψη της ΝΔ.»

Ο κ. Τσίκας είπε ότι «η χώρα χρειάζεται την ανασυγκρότηση της ευρύτερης παράταξης του κέντρου και της αριστεράς. Να υπάρχει ένας ισχυρός χώρος που δεν θα αφήνει στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ να μην μονοπωλούν. Η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τους ανένταχτούς προοδευτικούς πολίτες σε διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες.»

Τέλος, ο κ. Ντέλκος τόνισε ότι «η απαίτηση της κοινωνίας είναι για αλλαγή πολιτικής, ανανέωση ιδεών και προσώπων και απεμπλοκή από πελατειακές σχέσεις. Οι κυβερνητικές πολιτικές πρακτικές βαθαίνουν την κρίση, αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, καταρρακώνουν τις ελπίδες της νέας γενιάς».

Στη συνάντηση παρών ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιάννης Άρχοντας, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Σπύρος Τσιριγώνης, o πολιτευτής Γεώργιος Αθανασόπουλος, πολλά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που δίνουν «παρών» στην επανένωση δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Αλέκος Κοτσιάνης, ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος, Κώστας Μιχόπουλος, ο Θεόδωρος Ντάνος, ο Γιώργος Καρλής, ο Δημήτρης Μπερτζελέτος και άλλοι.

από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα του καφενείου της Μεγαλόπολης

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» / Μεγαλόπολη, 23/3/2017
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Μέσω της ιστοσελίδας «Καφενείο Μεγαλόπολης» αντιληφθήκαμε, ότι στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/03/2017 στην παλαιά
  αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης όπισθεν των ομιλητών βρισκόταν αντικείμενο που ανήκει στο Σύλλογο Νέων Μεγαλόπολης «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».
  Το αντικείμενο είχε παραμείνει στην αίθουσα έπειτα από δράση του συλλόγου μας, με άδεια του Δήμου εφόσον δεν υπήρχε άλλος χώρος αποθήκευσης. Δεν μεταφέρθηκε από τα άτομα που διαμόρφωσαν την αίθουσα για την συγκεκριμένη εκδήλωση σε άλλο σημείο της
  αίθουσας την συγκεκριμένη μέρα, με αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, η εκδήλωση να έχει φόντο το όνομα του σωματείου μας.
  Επειδή με αυτή την πράξη, ο Σύλλογος μας κινδυνεύει να στιγματιστεί / χρωματιστεί και να κατηγορηθούμε ως υποστηρικτές της συγκεκριμένης παράταξης, δηλώνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ πως ο σύλλογος μας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την συγκεκριμένη παράταξη αλλά και με καμία άλλη.

 2. Αυτες οι φάτσες θα σταματήσουν τα βιομηχανικά απόβλητα ;Χαχαχαχα Ειμαι σίγουρος οτι ήδη τάζουν θέσεις εργασίας εκει !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here