Η Δυτ.Μακεδονία τα πήρε όλα , εμείς τίποτα! – Εμείς απλά συνεχίζουμε να βγάζουμε τα μάτια μας.

2
1228

Οι αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια σε σχέση με την ΔΕΗ, είχαν πάντα σαν κύριο στόχο τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και την Μεγαλόπολης, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ το μεγαλύτερο βάρος της ζημιάς έπεφτε στην Δυτική Μακεδονία αφού οι μονάδες που ήταν για πώληση ήταν κυρίως από εκεί.

Με όλα όσα  έγιναν , καταλήγουμε τελικά στο νομοσχέδιο της πώλησης μονάδων 1 υπάρχουσας και 1 άδειας στην Φλώρινα και όλου του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης.

Οι επιπτώσεις στην Φλώρινα είναι μηδαμινές, αφού πωλείται μεν μια μονάδα αλλά δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που κινδυνεύει, ούτε υπάρχουν ορυχεία και πολλά εδάφη που χάνονται. Ο τοπικός πόρος και όλα τα υπόλοιπα είναι κοινές απώλειες και για την Φλώρινα αλλά και για την Μεγαλόπολη.

Στην Μεγαλόπολη όμως χάνονται τα πάντα, πωλείται ολόκληρο το λιγνιτικό δυναμικό και εκατοντάδες εργαζόμενοι μπαίνουν σε περιπέτειες. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική χωή της περιοχής.

Ο κ. Καρυπίδης και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι, σύμμαχοι μας στον αγώνα έχουν αρχίζει να πανηγυρίζουν και πολλοί από εμάς εδώ και πολύ καιρό δεν τους βλέπουμε με καλό μάτι.

Αυτοί πολύ καλά κάνουν και πανηγυρίζουν, αφού κατάφεραν να τα πάρουν όλα, όσα ζήτησαν και πάλεψαν τα κέρδισαν! Κατάφεραν μάλιστα να πάρουν και πράγματα τα οποία δικαιωματικά έπρεπε να τα πάρει η Μεγαλόπολη.

Ένα παράδειγμα μόνο θα σας αναφέρω , το έχω δημοσιεύσει πάλι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017.
δείτε σχετικό άρθροΕΔΩ

Οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επειδή ήταν στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ , μπήκαν σε πρόγραμμα της Ευρώπης και θα επιδοτηθούν-στηριχθούν με χρήματα και με πολλούς άλλους τρόπους. Ένα από τα προγράμματα είναι το “Platform for Coal Regions in Transition” , όπου η Δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που μπήκε επειδή θα έχει μεγάλες επιπτώσεις από την λεγόμενη απανθρακοποίηση η αλλιώς την μετάβαση μια κοινωνίας από την λιγνιτική εποχή σε άλλες λύσεις. Σε όλη την Ευρώπη μόνο 6 νομίζω περιοχές συμμετέχουν.
δείτε επίσης μια συνεδρίαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για το θέμα αυτόΕΔΩ

Ένα παράδειγμα χρηματοδότησης είναι τα 30.000.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες για την Τηλεθέρμανση της Φλώρινας.
δείτε σχετικό άρθροΕΔΩ

Όμως η μικρή ΔΕΗ δεν προχώρησε, τελικά πουλιέται όλη η Μεγαλόπολη , τα προγράμματα όμως και οι χρηματοδοτήσεις πηγαίνουν αλλού.

Εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη βγάζουμε τα μάτια μας για τις παραιτήσεις, για θέματα που έπρεπε να έχουν κλείσει αρκετά χρόνια τώρα. Αντι να προσπαθούμε να συνθέσουμε, στην ουσία χωρίζουμε. Εδώ στην Μεγαλόπολη είμαστε 4-5 κομμάτια και όπως πάμε ο διχασμός θα γίνει χειρότερος.

Όσο λοιπόν εμείς θα συνεχίσουμε έτσι και δεν θα καταλάβουμε ότι πρέπει επιτέλους να δούμε το μέλλον, τόσο όλοι οι υπόλοιποι θα σχεδιάζουν εναντίον μας και θα παίρνουν αυτά που μας ανήκουν.

Αλεβίζος Παναγιώτης

 

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ξεπούλησε την Μεγαλόπολη. Κηρύξανε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και μετά από 3 μέρες απεργίας αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την ανέστειλαν. Πιστεύει κανείς ότι αν ήταν προς πώληση ο Άγιος Δημήτριος θα είχε ανασταλεί;;;;;; Ακόμα απεργία θα είχαμε και με ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και η Ελλάδα θα ήταν κομμένη στα δύο με αποκλεισμούς δρόμων και εθνικών οδών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δυστυχώς τα μέλη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προερχόμενα από Μεγαλόπολη είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο. Οι δήθεν κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΔΕΗ είναι για τα μάτια του κόσμου και για την ελεγχόμενη εκτόνωση της πίεσης. Και όχι μόνο στη τωρινή φάση. Από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και έκανε την ενημέρωση όταν πρωτοέσκασε το θέμα το Φθινόπωρο του 2017 προεξοφλούσε ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι σύντομες (καντίνα Μαραθούσας) για να μην προκαλέσουμε τη κοινωνία. Ξαναλέω πιστεύει κανεις ότι αν ο Άγιος Δημήτριος ήταν προς πώληση θα ήταν σε λειτουργία έστω και ένας ΑΗΣ πανελλαδικά; Αυτά, γιατί κάποιος τελικά πρέπει να πει την αλήθεια ακόμα κι αν αυτό στεναχωρεί κάποιους μέσα στη ΔΕΗ.

  2. Οταν εφυγε το ασφαλιστικο απο εδω σε ιδιοκτητο οικημα που ηταν ,κανενας δεν αντεδρασε ,τωρα παμε στην τριπολη σε χωρο που πληρωνει ενοικιο η ΔΕΗ,το ζοφερο μελλον της μεγαλοπολης φανηκε απο τοτε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here