Σε 3-4 μήνες τελειώνει το έργο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου , που έρχεται από την Κόρινθο στην Μεγαλόπολη. Ο αγωγός στην διαδρομή του περνάει από πολλές περιοχές και καταλήγει στην υπό κατασκευή 5η μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Κατά καιρούς διαβάζουμε στο διαδίκτυο και σε πολλά Μ.Μ.Ε. για διάφορα έργα και δράσεις που χρηματοδοτεί η ΔΕΣΦΑ ( Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ) σε περιοχές που περνάει ο αγωγός. Είναι γεγονός η ΔΕΣΦΑ στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας από την ενόχληση που κάνει στις περιοχές έχει δώσει και δίνει μεγάλα ποσά σε δράσεις και πολλά άλλα .
Σαν τελευταίο παράδειγμα να σας αναφέρω την ανακαίνιση του πολιτιστικού καφενείου με την επωνυμία “Ελβετία” στην πλατεία της Άνω Ασέας.
δείτε περισσότερα στην σχετική ανάρτηση από το arcadiaportal εδώ
Από όσο έχω παρακολουθήσει , στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης , δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει παρόμοια δράση από πλευράς ΔΕΣΦΑ. Και στην περιοχή μας όμως υπάρχει όχληση και πολύ περισσότερες εργασίες για την κατασκευή του αγωγού.
Αντιθέτως μάλιστα μαθαίνω συνέχεια για πολλές βλάβες σε αγροτικούς δρόμους, σε σύνορα ιδιοκτησιών, για ζημιές σε δίκτυα, για μη επαναφορά αυλακιων και μικρών ρεμάτων και πολλών άλλων προβλημάτων που προκαλούνται από τις εργασίες.
Επίσης οι κάτοικοι που η ΔΕΣΦΑ τους παίρνει ιδιοκτησίες , πρέπει να πληρώσουν δικηγόρο , να κάνουν πάρα πολλές διαδικασίες που είναι και χρονοβόρες , προκειμένου κάποια στιγμή να εισπράξουν στην κυριολεξία πολύ μικρά ποσά, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και όσα ξόδεψαν!!!
Κανένα έργο λοιπόν στην περιοχή μας και από την άλλη πολλά προβλήματα.
Όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να να τα έχει προνοήσει η Δημοτική μας αρχή και οι αρμόδιοι από την Περιφέρεια . Και θα έπρεπε να να έχουν ζητηθεί – μετά από διάλογο με τους πολίτες – και πολλές δράσεις.
Ξέρω θα με πείτε πάλι υπερβολικό, και ότι ζητάω πολλά…….
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΟΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΟΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
!