ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΔΕΗ "τιμωρεί" την Μεγαλόπολη: 4 λιγνιτικές μονάδες στην Μακεδονία - Καμία...

Η ΔΕΗ “τιμωρεί” την Μεγαλόπολη: 4 λιγνιτικές μονάδες στην Μακεδονία – Καμία στην Μεγαλόπολη

Όπως σας είχαμε γράψει στο προχθεσινό μας άρθρο για το απίστευτο δελτίο τύπου της Τηλεθέρμανσης, η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης σβήνει απόψε το βράδυ και σταματάει η παροχή θερμικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης. Ευτυχώς που η Δημοτική αρχή και η διοίκηση της Τηλεθέρμανσης , έκαναν συντονισμένες ενέργειες και κατάφεραν να λειτουργήσει η μονάδα για 6 ολόκληρες ημέρες!! Πλέον η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης θα αναγκαστεί να λειτουργήσει μόνο με καύση πετρελαίου, μέχρι να εγκατασταθεί και να δουλέψει ο νέος λέβητας υγραερίου που περιμένουμε.

Εντωμεταξύ στην Δυτική Μακεδονία λειτουργούν ήδη 3 λιγνιτικές μονάδες , ο Άγιος Δημήτριος 2 και 3 , ο ΑΗΣ Καρδιάς 3 και τώρα που βγαίνει η μονάδα της Μεγαλόπολης, αύριο η ΔΕΗ ξεκινάει και τέταρτη μονάδα τον ΑΗΣ Μελίτης. 4 λιγνιτικές μονάδες στην Μακεδονία – Καμία στην Μεγαλόπολη!

Θα μπορούσε πολύ άνετα – είναι εντελώς στο χέρι της ΔΕΗ – να μη σβήσει η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης. Πλέον με το νέο σύστημα φόρτισης μονάδων το TargetModel , μπορεί η ΔΕΗ να επιλέγει ποιες λιγνιτικές μονάδες θα λειτουργήσουν και να μπαίνουν στο σύστημα άσχετα από την τιμή τους. Όμως η ΔΕΗ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να συμπεριφέρεται εντελώς άδικα απέναντι στην Μεγαλόπολη, έτσι χωρίς κανένα δισταγμό, βγάζει την μονάδα 3 που υποστηρίζει τηλεθέρμανση στην Μεγαλόπολη και βάζει την Μελίτη που δεν υποστηρίζει καμία τηλεθέρμανση. Να σημειώσουμε ότι η μονάδα της Μελίτης δεν έχει δικό της ορυχείο, αγοράζει από ιδιωτικό ορυχείο με πολύ μεγαλύτερο κόστος από τα ορυχεία της Μεγαλόπολης.

Η ΔΕΗ βέβαια θα μας χρυσώσει το χάπι δίνοντας μας τζάμπα πετρέλαιο και πληρώνοντας τον νέο λέβητα υγραερίου που περιμένουμε. Όμως είναι πλέον απόφαση της ΔΕΗ και είναι δική της επιλογή να κρατάει σβηστές τις λιγνιτικές μονάδες στην Μεγαλόπολη και δεν υπάρχει πια η δικαιολογία της ακριβής τιμής.

Βέβαια δεν φταίει μόνο η ΔΕΗ. Έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην περιοχή μας, κανένας δεν την ενοχλεί και κανείς δεν την πιέζει, όλοι μόνο την παρακαλάμε να μας δίνει.

Η ΔΕΗ με την στάση της “τιμωρεί” την Μεγαλόπολη και είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό και πολλοί από την περιοχή μας.

δείτε το αυριανό πρόγραμμα φόρτισης των λιγνιτικών μονάδων.

Ενημέρωση άρθρου Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 09:00

Τελικά η μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης λόγω βλάβης δεν μπήκε στο σύστημα όπως ήταν προγραμματισμένο και φαίνεται στον προηγούμενο πίνακα.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια