Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ??

0
140

Με πρόσφατη τροπολογία που κατατέθεσε στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, ορίζεται αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης που καταβάλλεται στους Νοµούς Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας από 0,4 σε 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΔΕΗ ΑΕ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, υπάρχουν όμως κάθε μέρα όλο και περισσότερες φωνές που λένε ότι ενδεχομένως η κίνηση αυτή του υπουργού έχει άμεση σχέση με την κίνηση των Δημάρχων να περιορίσουν τις αντιδράσεις τους για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και μάλιστα να φτάσουν σε σημείο να δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στην πώληση αυτή.

Αν πράγματι όλα αυτά τα σενάρια έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε έχουμε να κάνουμε με τρανταχτή περίπτωση ξεπουλήματος και θα πρέπει να οι Δήμαρχοι να μας εξηγήσουν πολλά.

Έχει αποδειχτεί πλέον ότι τους Δημάρχους των ενεργειακών δήμων , τους έκαιγε πιο πολύ το θέμα του πόρου , παρά η πώληση των μονάδων.
Τώρα ο υπουργός ,λίγες μέρες πριν φύγει από την θέση του, τους χαρίζει και αυτό που ζήταγαν, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια.
Το γεγονός ότι κανένας Δήμαρχος δεν έχει βγεί να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν ακολουθούν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πώληση των μονάδων, μας δείχνει οτι δυστυχώς και σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο!

Για την ιστορία θα σας αναρτήσω τα πρακτικά από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης για να διαβάσετε μόνοι σας τι δηλώσεις και τι υποσχέσεις είχαν δοθεί τότε και να έχετ μόνοι σας την εικόνα για το τί τελικά έχει γίνει μέχρι σήμερα!!
ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here