Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΨΑΘΙ

0
184

Έγινε χθες Δευτέρα στην Μεγαλόπολη το δικαστήριο για την κοπή των δένδρων από την ΔΕΗ στον χώρο που είχε σχεδιαστεί να γίνει το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Ψαθί.

Κατηγορούμενοι στελέχη της ΔΕΗ αλλά και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες , οι οποίοι αθωώθηκαν τελικά αφού σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου αποδείχθηκε ότι τα δένδρα που κόπηκαν ήταν καμένα. Έντονα αντιδρά ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης με επικεφαλής τον Σπύρο Τσιριγώτη ο οποίος ήταν και αυτός που είχε καταθέσει την μήνυση.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε!

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 23-04-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 22-04-2013 εκδικάστηκε η μήνυση που είχε καταθέσει η παράταξη μας στις 20-3-2008 για την κοπή των 5.000 δένδρων από την ΔΕΗ ΑΝΑΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στην Ανατολική εξωτερική απόθεση πεδίου Χωρεμίου (οικολογικό πάρκο Ψαθί), σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που είχε συντάξει το κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Το μονομελές πλημμελειοδικείο Μεγαλόπολης έκρινε αθώους, τον Γενικό Δ/ντη Ορυχείων κ. Νικολακάκο Παναγιώτη, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΔΕΗ ΑΝΑΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.» κ. Γκαρή Αναστάσιο, τον πρώην πρόεδρο της «ΔΕΗ ΑΝΑΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.» τον κ. Ευσταθίου Αναστάσιο και τον δασολόγο κ. Αργειτάκη Αθανάσιο.
Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου, θα θέλαμε όμως να συγχαρούμε τους παρακάτω μάρτυρες υπεράσπισης της ΔΕΗ Α.Ε.
Τον πρώην Νομάρχη Αρκαδίας κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν λάθος η έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου έλεγχου της Ν.Α. και το πρόστιμο των 30.000,00€ που είχε επιβάλλει στην ΔΕΗ Α.Ε.,

τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα Παναγιώτη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δράκο Κανέλλο οι οποίοι κατέθεσαν ότι τα δένδρα που κόπηκαν ήταν όλα καμένα, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα της ΔΕΗ Α.Ε.
H φαρσοκωμωδία που εξελίχτηκε στην Μεγαλόπολη αναδεικνύει την εξόφθαλμη ανάπτυξη, τόσο ατομικών στόχων, όσο και ατομικών επιδιώξεων μεταξύ στελεχών της ΔΕΗ και της Δημοτικής Αρχής σε κατάφορη βέβαια παραβίαση κάθε έννοια συμφέροντος των κατοίκων της περιοχής.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here