ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την παραχώρηση...

Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την παραχώρηση χώρου στον Κυνηγετικό Σύλλογο.

Μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης ακυρώνεται από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια , για ακόμα μια φορά. Τώρα αφορά για την παραχώρηση χώρου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Μεγαλόπολης και ακυρώθηκε για 2 λόγους:

Πρώτον γιατί ήρθε σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης χωρίς να αιτιολογείται το κατεπείγον όπως ορίζεται από την νομοθεσία. Είναι πλέον σαφές ότι τα δεκάδες θέματα που μπαίνουν για συζήτηση τελευταία στιγμή, δεν θα εγκρίνονται. Αναφέρει συγκεκριμένα η αποκεντρωμένη: πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς ως προς τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος.

Δεύτερον και πιο σημαντικό είναι ότι η απόφαση ακυρώνεται γιατί στην ουσία ο χώρος δεν ανήκε στον Δήμο Μεγαλόπολης:

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση:

Η με αριθ. 20/2019 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Μεγαλόπολης πρέπει να ακυρωθεί γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που αναλύθηκαν πιο πάνω και στην ουσία το Δημοτικό Συμβούλιο φέρεται να προβαίνει στη δωρεάν παραχώρηση έκτασης 60 στρεμμάτων στον κυνηγετικό σύλλογο Μεγαλόπολης, η οποία δεν του ανήκει.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τελικά τα ερωτήματα που μπήκαν από τα ΜΜΕ και από πολλούς πολίτες είχαν βάση, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι έφτασαν να πάρουν απόφαση και να δίνουν μια έκταση η οποία δεν ανήκε στον Δήμο!! Οι απαντήσεις που έδιναν μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος , όσο και ο εισηγητής ήταν λανθασμένες . Το μεγάλο ερώτημα είναι , αφού υπήρχαν τα ερωτήματα, δεν ήξεραν ότι η ο χώρος δεν τους ανήκει, δεν το είδαν; το ήξεραν αλλά το έκρυβαν; Είναι σαφές και με αυτή την περίπτωση ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στις διαδικασίες που γίνονται. Υπάρχει μεγάλο θέμα πλέον διαφάνειας και τρόπου λήψης αποφάσεων.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το έργο της δημιουργίας σκοπευτηρίου πρέπει να γίνει και πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Η μόνη λύση όπως σας την είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή είναι ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος πρέπει να πάρει τον χώρο κατευθείαν από την ΔΕΗ και να προχωρήσει στην δημιουργία του σκοπευτηρίου. Οι αιρετοί μας που ήξεραν ότι δεν τους ανήκει ο χώρος και επέλεξαν να μπλέξουν τα πράγματα, αν πραγματικά τους ένοιαζε το έργο θα έπρεπε να συμβουλέψουν τον σύλλογο τι να κάνει. Το μόνο που τους ένοιαζε όμως είναι να το χρησιμοποιήσουν για όφελος τους και τώρα τα έκαναν μαντάρα .

Δείτε την σχετική απόφαση :

Ακύρωση απόφασης του Δ.Σ. Μ… by on Scribd

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
793ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ