ΑρχικήΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΗ Αποκεντρωμένη ακύρωσε τις αποφάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης για τα πρόστιμα στα...

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε τις αποφάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης για τα πρόστιμα στα ανεπιτήρητα ζώα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έλαβε ομόφωνη απόφαση σχετικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος με τα ανεπιτήρητα ζώα που συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι έχουν αφήσει να κυκλοφορούν σε πολλά χωριά της Μεγαλόπολης. Δείτε το σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ

Η απόφαση αυτή (μεταξύ άλλων) ορίζει ότι πρέπει να αναζητηθεί εξωτερικός συνεργάτης και να έρθει να κάνει περισυλλογή των ανεπιτήρητων ζώων.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης συζήτησε και έλαβε απόφαση για επιβολή προστίμων σε δυο κτηνοτρόφους που αφήνουν ανεπιτήρητα τα ζώα τους και προκαλούν τα προβλήματα στους πολίτες.

Δείτε τις αποφάσεις : 41/2021 και 42/2021

Σε αυτά τα δυο ίδια θέματα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ψήφισαν θετικά αλλά ζήτησαν από την δημοτική αρχή να εφαρμόσει πλήρως της ομόφωνη απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου και να βρει έναν εξωτερικό συνεργάτη για να μπορεί να περισυλλέξει τα ανεπιτήρητα ζώα.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε αρνητικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου κ. Μπελιάς Νίκος ψήφισε αρνητικά και αιτιολόγησε ως εξής: “Διαφωνώ με την διαδικασία διότι δεν είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου η βεβαίωση του προστίμου αλλά μόνο της 3μελούς επιτροπής και των υπηρεσιών του Δήμου”

Τελικά οι δυο αποφάσεις στάλθηκαν για έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αφού έκανε έλεγχο δικαιώνει πλήρως τον σύμβουλο Νίκο Μπελιά και ακυρώνει τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με το εξής σκεπτικό:

Μετά από έλεγχο της απόφασης 41/2021 και της όμοιας της 42/2021 του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης διαπιστώσαμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 9 , του νόμου 4056/2-12 , το πρόστιμο βεβαιώνεται από την 3μελή επιτροπή της παρ. 8 , ενώ επιβάλλεται και εισπράτεται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Επομένως το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποφασίσει για την επιβολή του προστίμου , καθότι αυτό θα γίνει από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Αρχικά η αποκεντρωμένη είχε κρίνει νόμιμη την απόφαση 42/2021 αλλά τελικά με νεώτερη της απόφαση ακύρωσε την νομιμότητα και καλεί τον Δήμο να προβεί σε νέες αποφάσεις με ορθή διατύπωση και να μην εκτελεστούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Το συμβούλιο μπορεί μόνο να κάνει απλή επικύρωση των αποφάσεων της επιτροπής και των υπηρεσιών, δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμα.

Τα πρόστιμα λοιπόν θα μπαίνουν από την 3μελή επιτροπή και όχι από το δημοτικό συμβούλιο.Η τωρινή δημοτική αρχή αλλά και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο έχουν υποχρέωση να πράξουν γρήγορα και να εφαρμόσουν την δική τους απόφαση, να αναζητήσουν έναν εξωτερικό συνεργάτη και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λύσουν το πρόβλημα.

Το Καφενείο Μεγαλόπολης αρκετές φορές έχει αναφερθεί στο πρόβλημα και από τον Ιούλιο του 2020 έχουμε επισημάνει ότι η μοναδική λύση είναι η περισυλλογή των ζώων. Δείτε σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ

Είναι εντελώς απαράδεκτο να υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και όλο αυτό το διάστημα να μην εφαρμόζεται η νομοθεσία. Ο Δήμος Μεγαλόπολης πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει την λύση που αρμόζει.

δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης ΕΔΩ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια