Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες Μιχόπουλου

0
1216

Με αφορμή το χθεσινό δελτίο τύπου του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», κ. Κωνσταντίνου Μιχόπουλου, η Δημοτική Αρχή κρίνει αναγκαίο να τονίσει τα ακόλουθα:

Αναιρούμε την απόφασή μας να μην δώσουμε συνέχεια στο ζήτημα, μετά το πέρας των συνεντεύξεων, δεδομένου ότι οι πολίτες έβγαλαν εύκολα τα συμπεράσματά τους. Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, αφού μας ωθεί η μικροπολιτική τακτική της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων που κληροδότησε στον δήμο μας, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των συμβούλων  της, συμπεριλαμβανόμενου του επικεφαλής της, διοικούσαν τον Δήμο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος στη συνέντευξη τύπου της 5ης Απριλίου και τις ειδικότερες απαντήσεις του σε ερωτήσεις από εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, διαπίστωσε εύκολα κάθε πολίτης ότι ήταν σε σύγχυση περί των πραγμάτων, δείχνοντας να αγνοεί ουσιαστικά στοιχεία της ισχύουσας νομοθεσίας που θεσπίστηκε πριν από περίπου τρείς εβδομάδες, επιμένοντας ωστόσο ότι έχει δίκιο.

Επιπροσθέτως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση ο ψευδής ισχυρισμός του ότι μπορούσε να λυθεί η εκκρεμότητα μέσα σε πέντε λεπτά λαμβάνοντας η συνεδρίαση μία μικρή παράταση, τη στιγμή που στην επίσημη και έγγραφη απάντησή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ζητούσε την αναβολή της συζήτησής τους, μέχρι να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, πιστός στην πάγια παρελκυστική τακτική του (βλέπε Τηλεθέρμανση).

Με το πέρας της συνέντευξής του, πράγματι ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ., του ιδίου και μελών της παράταξής του, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, τρείς (γιατί άραγε;) ημέρες μετά εξέδωσε το χθεσινό Δελτίο Τύπου, στο οποίο κατηγορεί τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντας, υβρίζοντας με απρεπείς χαρακτηρισμούς και απειλώντας, όχι μόνο τον ίδιο αλλά και συνεργάτες του!

Προφανώς, εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε.

Τον καλούμε λοιπόν να συνέλθει άμεσα, και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δε νοείται να ενεργεί με τέτοιο ανεύθυνο τρόπο.

Καλούμε τους παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ να αποκαταστήσουν την αλήθεια, για να μη μπορεί ο καθένας να παρουσιάζει ως πραγματικά γεγονότα, αυτά που η φαντασία  και η επιθυμία του γεννάει.

Είμαστε μια μικρή πόλη και η πορεία του καθενός είναι «ανοικτό βιβλίο». Εν προκειμένω, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν κριθεί για την επί σειρά ετών κοινωνική, επιστημονική και προσωπική διαδρομή και το ήθος τους, και γι’ αυτούς τους λόγους οι πολίτες τους έδωσαν τους συγκεκριμένους ρόλους ευθύνης που κατέχουν.

Η Δημοτική Αρχή σέβεται και προστατεύει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε προσπαθεί στην παρούσα συγκυρία να λειτουργήσει απρόσκοπτα, παρά τα εμπόδια που θέτουν αυτοί που τάχα ανησυχούν.

Εκ του Δήμου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here