Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μεγαλόπολης για το θέμα με την νομιμοποίηση των 2 εκπροσώπων της στην επιτροπή του Λιγνιτόσημου

1
423

Με ένα δελτίο τύπου που αναφέρει ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , το οποίο έχει ημερομηνία πριν 3 ημέρες, λάβαμε και σας δημοσιεύουμε στην συνέχεια, την απάντηση από την δημοτική αρχή Μεγαλόπολης σχετικά με το θέμα της νομιμοποίησης της συμμετοχή των 2 εκπροσώπων από την Μεγαλόπολη , των κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη.

Διαβάστε νεότερη ενημέρωση ΕΔΩ

δείτε σχετικές δημοσιεύσεις μας

Θέμα νομιμοποίησης της συμμετοχής Τσιριγώτη και Φουσέκη στην επιτροπή για το λιγνιτόσημο

Δεν έχει επικυρωθεί ο ορισμός των Τσιριγώτη-Φουσέκη σαν μέλη της επιτροπής του λιγνιτόσημου

Πολλές οι παρατυπίες και τα ερωτήματα – Πλήρης δικαίωση για την μη νομιμότητα στη συμμετοχή των Τσιριγώτη-Φουσέκη στο ΕΑΠ

Για λόγους δεοντολογίας δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση, όμως πολύ σύντομα θα το πράξουμε με ξεχωριστό άρθρο, αφού η συγκεκριμένη απάντηση μας προξενεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής αναφέρει:

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                     Μεγαλόπολη  1-03-2019

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό μετά από αγώνες των Δήμων Μεγαλόπολης και  Δυτικής Μακεδονίας θεσμοθετήθηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα(ΕΑΠ) για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1996.

Για την παρακολούθηση της πορείας και της απορροφητικότητας των Ε.Α.Π σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1154/2014) το άρθρο 4 αναφέρει τα 12 μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή παρακολούθησης και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ΄΄Οι παραπάνω εκπρόσωποι ορίζονται από τους οικείους Φορείς με τους αναπληρωτές τους΄΄. Δεν αναφέρεται ότι ορίζονται  με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ή Διοικητικών Συμβουλίων, ή Πρυτανικού Συμβουλίου για τον εκπρόσωπο ΑΕΙ, ή Υπουργικού Συμβουλίου για τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ή του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τον εκπρόσωπό της.   

Έτσι ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με έγγραφό του το Σεπτέμβριο του 2014 προτείνει στην ΠΕΔ ως εκπροσώπους του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μιχόπουλο Κωνσταντίνο τον κ. Κακαβά Πολύβιο και αναπληρωτές τους τον κ. Τσιριγώτη Σπύρο και κ. Φουσέκη Ιωάννη οι οποίοι  με την 57/2014 απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ επικυρώνονται χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά ο Δήμος.

Μετά την παραίτηση του κ. Μιχόπουλου Κωνσταντίνου από τη θέση Δημοτικού Συμβούλου δημιουργήθηκε η ανάγκη αντικατάστασης των εκπροσώπων του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ.

Στις 30-06-2017 ο κ. Δήμαρχος Μεγαλόπολης  με έγγραφό του προτείνει τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Τσιριγώτη Σπύρο και κ. Φουσέκη Ιωάννη με αναπληρωτές τον κ. Μπάζιο Ιωάννη, και τον κ. Δάρρα Αθανάσιο.

Η τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου επιβεβαιώνει απόλυτα τον Δήμο Μεγαλόπολης και την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ που προεδρεύει ο κ. Περιφερειάρχης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, με την αριθμ. πρωτ. 401/11-07-2017 απόφασή του, όπως του παρέχεται το δικαίωμα από την υπ’ αριθμ. 58/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, όρισε αντικαταστάτες στην επιτροπή παρακολούθησης του Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο σχετικού αιτήματος, που διατυπώθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, με το αριθ. 9035/30-06-2017 έγγραφό του.

Εκ παραδρομής και λόγω φόρτου εργασίας (στην ΠΕΔ υπηρετούν τρείς υπάλληλοι, από έντεκα που υπηρετούσαν το έτος 2012), δεν επικαιροποιήθηκε αυτός ο ορισμός, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, με τη λήψη σχετικής απόφασης. Το γεγονός αυτό μας επισημάνθηκε πρόσφατα από τον υπάλληλο της Περιφέρειας που έχει και την ευθύνη του Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Σημειωτέον ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν είχε αποστείλει απόφαση ούτε στους εκπροσώπους ούτε στον υπεύθυνο του Προγράμματος. Προκειμένου να λυθεί το θέμα που προέκυψε από δική μας ευθύνη, προτείνω να επικυρώσει η ΠΕΔ στο σημερινό συμβούλιο τον ορισμό αντικατάστασης των μελών της παραπάνω επιτροπής και η απόφασή της αυτή να έχει αναδρομική ισχύ».

Μετά από δύο χρόνια,  η προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής παρακολούθησης, και κατ΄ επέκταση στην υλοποίηση έργων στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, που ήταν και ο αντικειμενικός τους  σκοπός εν όψει μάλιστα των Δημοτικών εκλογών,  έπεσε στο κενό. 

Σε επόμενο δελτίο τύπου θα ενημερώσουμε τους δημότες για τα έργα ΕΑΠ που έχουν υλοποιηθεί, ποιοι τα υπερψήφιζαν και ποιοι τα καταψήφιζαν.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


συμπληρωματικό δελτίο τύπου:

Είναι απαραίτητο να διορθωθεί με το παρόν συμπληρωματικό Δελτίο Τύπου ένα λάθος εκ παραδρομής που εμπεριέχεται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής σε αναφερόμενα σχετικά με την Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΑΠ:

Πράγματι, όπως ήδη σχολιάσθηκε άλλωστε, αναφέρεται εκ παραδρομής ότι το έγγραφο με τις προτάσεις αλλαγής των εκπροσώπων  έγινε μετά την παραίτηση του κ. Μιχόπουλου Κων/νου αντί του ορθού: «μετά την παραίτηση του κ. Μιχόπουλου Κων/νου από την θέση Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας λόγω ανεξαρτητοποίησής του». Κι έτσι πρέπει να διαβαστεί η σχετική παράγραφος.

Eπί της ουσίας, το Δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει όλα τα αναφερόμενα τις τελευταίες ημέρες για «παράτυπη σύνθεση» της Επιτροπής και άλλα παρόμοια που δεν έχουν καμμία βάση.

Εκ του ΔήμουFacebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι κ.κ. Μιχόπουλος και Κακκαβάς, γιατί δεν έχουν κάνει μιαν παρέμβαση, μετά από τόσο καιρό; Γιατί δε λένε τη γνώμη τους, ρε αδερφέ; Τι πιστεύουν εν τέλει, έχει δίκιο ο κ. Κουρουνιώτης ή έχουν δίκιο ο κ. Δήμαρχος και οι κ.κ. Τσιριγώτης και Φουσέκης; Έτσι, για να λυθεί η όποια “παρεξήγησις”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here