Η απάντηση Παπαδόπουλου για την ανάθεση εργασιών από την Τηλεθέρμανση

0
627

Από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης λάβαμε και σας δημοσιεύουμε την απάντηση του για το θέμα με τις αναθέσεις μελετών της οδού Αγίου Γεωργίου στην Μεγαλόπολη , που έγιναν από την Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης.

δείτε το σχετικό άρθρο:

Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης κάνει απευθείας αναθέσεις μελετών για έργα του Δήμου !!!

Η απάντηση του Δημάρχου Διονύσιου Παπαδόπουλου:

Κύριε διαχειριστά,

Σχετικά με πρόσφατη αναφορά σας στο θέμα της συμμετοχής της Τηλεθέρμανσης Α.Ε στις μελέτες που αφορούν στο πρόβλημα της οδού Αγ.Γεωργίου, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

H Αγ. Γεωργίου είναι μιά οδός συχνής κυκλοφορίας και τακτικής διέλευσης οχημάτων, λόγω εξυπηρέτησης των ορυχείων ΔΕΗ, της 4ης και 5ης μονάδων, καθώς και κοινοτήτων της δυτικής περιφέρειας του Δήμου. Θα ήταν αδιανόητο ο Δήμος να συνεχίσει να αδιαφορεί, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες, για μια οδό με τέτοια χρήση και να την αφήσει και για άλλα χρόνια ακόμη ως μη νομίμως υφιστάμενη.

Ευλόγως και απολύτως δικαιολογημένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων επί της οδού αυτής, κατέθεσαν αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση λύση του προβλήματος. Μπορεί να ανατρέξει όποιος ενδιαφέρεται στη σχετική απόφαση Δ.Σ. και να δει τι συζητήθηκε και για τι δεσμευτήκαμε.

Προσωπικά έχω αντιληφθεί την σπουδαιότητα του προβλήματος για τους κατοίκους. Ο Δήμος σαράντα και πλέον χρόνια δεν τους παρείχε καμία ασφάλεια για την κυκλοφορία τους σ’ αυτήν την οδό και δεν μπόρεσε λόγω αυτής της έλλειψης νομιμότητας να τους προσφέρει και στοιχειώδεις υπηρεσίες. Και στα επόμενα δυο τρία χρόνια που θα επεκτείνεται και θα ολοκληρώνεται το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης μια από αυτές τις υπηρεσίες και για τους συγκεκριμένους κατοίκους θα είναι και η παροχή Τηλεθέρμανσης.

Με δεδομένη τη σπουδαιότητα του προβλήματος αλλά και την αναγκαιότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορης λύσης, και για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ζητήσαμε από την επιχείρηση της Τηλεθέρμανσης, της οποίας πάντα στις προτεραιότητές της είναι η στήριξη του Δήμου, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση των ανάλογων μελετών, όπως προβλέπεται στο νόμο, ώστε να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσει στις διαδικασίες για την νομιμοποίηση της οδού.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης οδού είναι ενημερωμένοι σχετικά, άλλωστε αρκετοί από αυτούς παρευρέθησαν στη συζήτηση για το θέμα στο Δ.Σ. Αναγνωρίζουν την καλή διάθεση του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος αλλά και περιμένουν από όλους μας άμεσες ενέργειες. Και αυτό θα γίνει. Ένα ακόμη χρονίζον πρόβλημα του Δήμου μας θα πάρει την οδό της οριστικής λύσης, όπως και το πρόβλημα του Βιολογικού καθαρισμού κ.ά.

Η Τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης για πολλά χρόνια είχε μείνει μια εταιρία με ελάχιστη δραστηριότητα. Καταφέραμε μέσα σε τέσσερα χρόνια δημοτικής θητείας: την συνέχιση του έργου συνδέσεων (280 νέες συνδέσεις νοικοκυριών), τη μείωση τελών σύνδεσης και τιμής κατανάλωσης, την εξασφάλιση χρηματοδότησης πλέον των 6.000.000,00 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου συνδέσεων Τηλεθέρμανσης σε όλη την πόλη.

Στις επόμενες ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου θα ισχύσει και η έκπτωση της τιμής κατανάλωσης για τα συνδεδεμένα νοικοκυριά πολύτεκνων οικογενειών, έκπτωση η οποία φυσικά θα ισχύει και για κάθε νέα σύνδεση πολύτεκνης οικογένειας.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here