Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ¨;

Τα καρναβάλια πέρασαν και η καθημερινή μας ρουτίνα επιστρέφει. Τα προβλήματα στην περιοχή μας – και όχι μόνο – παραμένουν και αυξάνονται. Με την σημερινή μου ανάρτηση θέλω να γράψω μερικά πράγματα και να απαντήσω σε όλους εσάς που έχετε επικοινωνήσει μαζί μου ,  για όσα έχουν προκύψει με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Γιάννη Φουσέκη και την υποψηφιότητα Βαλασόπουλου.

Κατ αρχήν θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν κρύβομαι , ούτε φοβάμαι να γράψω , κατανοώ βέβαια τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις που μου κάνετε και τους δίνω ιδιαίτερη βάση αφού όλες είναι επώνυμες και από πολύ γνωστούς μου και φίλους μου.

Για όλους εσάς που διαβάζετε τώρα και δεν το γνωρίζετε θέλω να σας ενημερώσω ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010 είχα βάλει υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Φουσέκη. Σε αυτές που έρχονται έχω ήδη κάνει την επιλογή και δεν θα ασχοληθώ με κανέναν συνδυασμό , έχω επιλέξει να κρατήσω μια ουδέτερη στάση και να προσπαθήσω να σας ενημερώνω από το Καφενείο της Μεγαλόπολης. Και όχι μόνο να σας ενημερώνω αλλά να σας παρουσιάζω και όλα όσα μέχρι σήμερα δεν αναφέρει κανείς, τα παρασκήνια.

Επιστρέφω λοιπόν στο θέμα της ανακοίνωσης κάποιων που ήταν όπως αναφέρουν με την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τώρα διαφωνούν με τις επιλογές του Γιάννη Φουσέκη και προτείνουν τον Π. Βαλασόπουλο για υποψήφιο Δήμαρχο.  Μου δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό γιατί αυτή η ανακοίνωση είναι ανώνυμη. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του και εγώ ο ίδιος ακόμα έχω διαφωνήσει σε πολλά πράγματα με τον Γιάννη Φουσέκη. Επίσης θεωρώ ότι έχει κάνει και κάποιες λάθος κινήσεις και βέβαια όλα αυτά του τα έχω αναφέρει. όπως έχω αναφέρει παρόμοια πράγματα σε πολλούς άλλους υποψήφιους. Έχω μάθει ότι λέω και ότι γράφω να το κάνω δημόσια και ποτέ δεν έχω κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία.

δείτε την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Θα περίμενα λοιπόν και θα με ευχαριστούσε αν κυκλοφορούσε μια ανακοίνωση που να περιέχει όλους αυτούς τους προβληματισμούς – πολλοί από τους οποίους είναι και δικοί μου – και να έχει από κάτω τα ονόματα όλων όσων τους εκφράζει. Και αν μου το ζητούσαν ενδεχομένως θα υπέγραφα και εγώ.  Δυστυχώς όμως κυκλοφόρησε αυτή η ανακοίνωση σαν μια ανώνυμη ενέργεια , σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Εγώ θυμάμαι ότι όλοι όσοι είμαστε στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δεν φοβηθήκαμε και δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Γιατί τώρα να γίνεται αυτό?

Ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσοι και ποιοι έχουν κυκλοφορήσει την ανακοίνωση, μπορώ να φανταστώ 3 το πολύ 4 άτομα. Η ανακοίνωση βέβαια μιλάει για την μεγάλη πλειοψηφία αλλά αφού είναι ανώνυμη δεν μπορούμε να κρίνουμε.

Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι από την στιγμή που ο Γιάννης Φουσέκης αποφάσισε να κάνει την συνεργασία που όλοι γνωρίζουμε , από εκείνη την στιγμή ρωτήθηκα μόνο μια φορά,  αν εγώ θα συμμετέχω στην ομάδα που διαφωνεί και θέλει να αντιδράσει.  Η απάντηση μου ήταν άμεση και αρνητική , αφού έτσι και αλλιώς  έχω αποφασίσει να μην συμμετέχω σε καμία ομάδα. Ξαναλέω η εικόνα που έχω – και είναι πολύ καλή – είναι ότι η αντίδραση αυτή και το γράψιμο της ανακοίνωσης είναι από ελάχιστα άτομα και όχι από την πλειοψηφία. Και θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος. Υπάρχουν πολλά στελέχη και φίλοι του Γιαννη Φουσέκη που διαφώνησαν με την κίνηση του η ήταν επιφυλακτικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν υπογράψει την ανακοίνωση αυτή.  Αλλά έτσι και αλλιώς για να λυθεί το θέμα μπορεί να κυκλοφορήσει μια νέα ανακοίνωση που να έχει ονόματα μέσα και εκεί θα δούμε πλέον τι ακριβώς συμβαίνει.

Τα θέματα που έχουν προκύψει είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το μέλλον όλων μας και θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ποιος μιλάει και ποια η γνώμη του καθενός.Και εννοώ ότι όλα όσα συμβαίνουν επηρεάζουν τις διαδικασίες των εκλογών ΑΜΕΣΑ , άρα θα πρέπει οι κινήσεις να γίνονται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο.  Το λέω αυτό γιατί την επόμενη ημέρα που κυκλοφόρησε η ανακοίνωση , ο Π. Βαλασόπουλος βγήκε και έκανε δηλώσεις. Και εδώ θέλω μόνο να σας αναφέρω κάποια λόγια που είδα να είναι σχόλια σε ιστολόγια.  Απορεί ο κόσμος πως ένας πολιτικός σαν τον  Π. Βαλασόπουλο βγαίνει και αποδέχεται μια πρόταση από μια ανώνυμη ανακοίνωση.

δείτε  τις δηλώσεις Βαλασόπουλου ΕΔΩ

Άρα γνωρίζει πολύ καλά ποιος την γράφει. Και βέβαια γνωρίζει , αλλιώς δεν θα απαντούσε καν. Προβληματισμό όμως δημιουργούν και οι δηλώσεις του που έχουν διπλή ανάγνωση. Ταυτόχρονα ο Γιάννης Φουσέκης κάνει ακόμα ένα λάθος και δηλώνει ότι αν υπάρξει ψηφοδέλτιο από τον Βαλασόπουλο θα επαναπροσδιορίσει την στάση του!

Με όλα αυτά ο απλός πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του, και αντί να έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε ήδη τα προβλήματα της περιοχής , να αναζητούμε προτάσεις και να επιρρίπτουμε  ευθύνες , εμείς αναλώνουμε τον χρόνο μας σε διαδικασίες. Και έχει κάθε δίκιο ο κόσμος να λέει ότι όλα είναι ένα κόλπο. Και έχει δίκιο ο κόσμος να γυρνάει την πλάτη σε όλους.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι ελάχιστος. Και πρέπει να είναι χρόνος που θα αφιερωθεί στο να κάνουμε σούμα σε όλα όσα έχουν γίνει η δεν έγιναν. Πρέπει οι πολίτες να ενημερωθούν και να μπορούν να παρακολουθήσουν  ένα διάλογο με προτάσεις , πως θα γίνει καλύτερη η μέρα μας, πως θα γίνει καλύτερη η πόλη μας. Και πρέπει οι πολίτες να μάθουν ποιοι  έκαναν αυτό που υποσχέθηκαν η ποιοι αθέτησαν τις υποσχέσεις τους.

Και αναφέρομαι στους πολίτες που δεν είναι βαμμένοι , που δεν είναι φανατισμένοι και που δεν έχουν κανένα συμφέρον ποιος θα βγει δήμαρχος. Αναφέρομαι στους πολίτες που ζορίζονται να βγάλουν την μέρα και που δεν τους καίγεται καρφί αν αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο δικός τους.  Θα πρέπει κάποια στιγμή όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πολίτες τους , να βρουν τον τρόπο να τους μιλήσουν δημόσια για το αύριο, για τα λάθη και πως θα τα διορθώσουν.

Και εδώ θα πρέπει να βοηθήσουν και τα Μ.Μ.Ε. η τα ιστολόγια. Και όσο με αφορά το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα προσπαθήσει να παρουσιάζει τέτοια θέματα και να μοιράζει τον χώρο του σε όλους. Γιατί στην τελική ανάλυση ο χώρος του Καφενείου και η εμπιστοσύνη που δείχνετε ανήκει σε εσάς, όχι σε μένα!

Το ξέρω έγραψα πολλά και πάλι κάποιοι φίλοι μου θα στεναχωρηθούν. Είμαι όμως υποχρεωμένος να απαντήσω σε όλα όσα με ρωτάτε και μάλιστα να το κάνω και δημόσια!

Παναγιώτης Αλεβίζος – Καφενείο της Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ!!!

    • Αν και έχω ήδη απαντήσει με τα όσα γράφω στην ανάρτηση μου , θα τα επαναλάβω γιατί προφανώς δεν το κατάλαβες φίλε μου.
      Σε πολλά σημεία συμφωνώ με όσα γράφονται στην ανακοίνωση, αυτό που με ενοχλεί και με προβληματίζει και μου δημιουργεί πολλές σκέψεις όμως είναι η ανωνυμία.
      Γιατί επέλεξαν να κρυφτούν αυτοί που την έγραψαν? ποιοι έχουν λόγους να μην εμφανίζουν τα ονόματα τους?
      Και ξαναλέω ότι τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο ΕΠΩΝΥΜΑ αλλιώς αφήνουν περιθώρια να κάνουν οι πολίτες πολλές σκέψεις !!
      Το ότι οι άλλες ομάδες πολιτών έβγαλαν ανώνυμες ανακοινώσεις δεν δικαιολογεί τίποτα, ο καθένας δίνει το δικό του στίγμα.

  2. ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ!!!

    • Αν και έχω ήδη απαντήσει με τα όσα γράφω στην ανάρτηση μου , θα τα επαναλάβω γιατί προφανώς δεν το κατάλαβες φίλε μου.
      Σε πολλά σημεία συμφωνώ με όσα γράφονται στην ανακοίνωση, αυτό που με ενοχλεί και με προβληματίζει και μου δημιουργεί πολλές σκέψεις όμως είναι η ανωνυμία.
      Γιατί επέλεξαν να κρυφτούν αυτοί που την έγραψαν? ποιοι έχουν λόγους να μην εμφανίζουν τα ονόματα τους?
      Και ξαναλέω ότι τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο ΕΠΩΝΥΜΑ αλλιώς αφήνουν περιθώρια να κάνουν οι πολίτες πολλές σκέψεις !!
      Το ότι οι άλλες ομάδες πολιτών έβγαλαν ανώνυμες ανακοινώσεις δεν δικαιολογεί τίποτα, ο καθένας δίνει το δικό του στίγμα.

  3. Συμφωνώ μαζί σου Πάνο ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα έπρεπε να έχει ονόματα , η ανωνυμία δημιουργεί προβληματισμούς και δεύτερες σκέψεις και στην ουσία υποβαθμίζει τα όσα γράφονται μέσα.
    Συμφωνώ επίσης ότι πρέπει ο δημόσιος διάλογος να γίνει επιτέλους και να γίνει σε σωστές βάσεις και όχι με συνθήματα και φανφάρες.
    Όσο πιο πολύ καταφέρετε εσείς που έχετε ιστοσελίδες η Μ.Μ.Ε. να κρατήσετε ουδέτερη στάση , τόσο πιο καλά θα ενημερωθούμε εμείς.
    Μακάρι να μπορέσετε να το κάνετε , ο χρόνος θα το δείξει!

  4. Συμφωνώ μαζί σου Πάνο ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα έπρεπε να έχει ονόματα , η ανωνυμία δημιουργεί προβληματισμούς και δεύτερες σκέψεις και στην ουσία υποβαθμίζει τα όσα γράφονται μέσα.
    Συμφωνώ επίσης ότι πρέπει ο δημόσιος διάλογος να γίνει επιτέλους και να γίνει σε σωστές βάσεις και όχι με συνθήματα και φανφάρες.
    Όσο πιο πολύ καταφέρετε εσείς που έχετε ιστοσελίδες η Μ.Μ.Ε. να κρατήσετε ουδέτερη στάση , τόσο πιο καλά θα ενημερωθούμε εμείς.
    Μακάρι να μπορέσετε να το κάνετε , ο χρόνος θα το δείξει!

  5. Δημόσιος διάλογος στην Μεγαλόπολη με προγράμματα και θέσεις; όνειρο θερινής νυκτός!
    όσο ΑΦΟΡΆ τα ΜΜΕ της περιοχής μας είναι αυτονότητο ότι θα πρέπει να κρατήσετε ουδέτερη στάση και αυτό θα το κρίνουμε όλοι μας.
    Τέλος καλό είναι να γράφετε από όλα , πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει και το προσκήνιο και το παρασκήνιο!

  6. Δημόσιος διάλογος στην Μεγαλόπολη με προγράμματα και θέσεις; όνειρο θερινής νυκτός!
    όσο ΑΦΟΡΆ τα ΜΜΕ της περιοχής μας είναι αυτονότητο ότι θα πρέπει να κρατήσετε ουδέτερη στάση και αυτό θα το κρίνουμε όλοι μας.
    Τέλος καλό είναι να γράφετε από όλα , πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει και το προσκήνιο και το παρασκήνιο!

  7. to 1994 paixtikan polla paraskinia stin megalopoli kai to apotelesma itan tsirigotis
    apo tote synexeia me paraskinia oi dexioi evgazan tsirigoti.
    to 2006 eixame kai pali paraskinia kai telika oali oi dexioi evgalan ton mpoyra.
    to 2010 pige na ginei kati alla pali kapoioi dexioi ekrinan t apotelesma.
    twra pali ta idia zoyme , to idio ergo vlepoyme. opote kalo einai twra toylaxiston na grafei kaneis kai gia ta paraskinia mipws kai xynisoyme ligo kai paroyme ta metra mas.
    alla oi megalopolites kapoia stigmi tha xypnisoyn , poy tha paei!!!

  8. to 1994 paixtikan polla paraskinia stin megalopoli kai to apotelesma itan tsirigotis
    apo tote synexeia me paraskinia oi dexioi evgazan tsirigoti.
    to 2006 eixame kai pali paraskinia kai telika oali oi dexioi evgalan ton mpoyra.
    to 2010 pige na ginei kati alla pali kapoioi dexioi ekrinan t apotelesma.
    twra pali ta idia zoyme , to idio ergo vlepoyme. opote kalo einai twra toylaxiston na grafei kaneis kai gia ta paraskinia mipws kai xynisoyme ligo kai paroyme ta metra mas.
    alla oi megalopolites kapoia stigmi tha xypnisoyn , poy tha paei!!!

  9. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

    • Ο διάλογος που γίνεται στα σχόλια είναι μεταξύ ατόμων τα οποία εκφράζουν την προσωπική τους άποψη .
      Οι ανακοινώσεις όμως ομάδων πολιτών που αναφέρουν ότι καλύπτουν και πολλά άτομα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό !
      Οπότε φίλε μου μάλλον συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα .

  10. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

    • Ο διάλογος που γίνεται στα σχόλια είναι μεταξύ ατόμων τα οποία εκφράζουν την προσωπική τους άποψη .
      Οι ανακοινώσεις όμως ομάδων πολιτών που αναφέρουν ότι καλύπτουν και πολλά άτομα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό !
      Οπότε φίλε μου μάλλον συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ