Η αναφορά Ζαχαριά και το υπόμνημα Δήμου Μεγαλόπολης και σωματείων για τα όρια ηλικίας σε διαγωνισμούς στην ΔΕΗ

0
175

Στις 23 Απριλίου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Ζαχαριάς κατέθεσε αναφορά στην Βουλή στην οποία έχει συμπεριλάβει το κοινό υπόμνημα του Δήμου Μεγαλόπολης , του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και όλων των σωματείων της ΔΕΗ.

Στο υπόμνημα τους αυτό όλοι οι φορείς ζητούν να αφαιρείται ο συνολικός χρόνος εργασίας των 8μηνων, από την ηλικία του κάθε ενός υποψηφίου που καταθέτει αίτηση πρόσληψης και εφόσον είναι σε ηλικία μεγαλύτερη των 35 χρονών που έχει θεσπιστεί σαν ανώτατο ηλικιακό όριο για τις μόνιμες προσλήψεις στην ΔΕΗ.

Το αίτημα αυτό είναι ο πλέον δίκαιος τρόπος για να μπορέσουν πολλοί νέοι της περιοχής μας να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, αφού με το ισχύον καθεστώς το όριο των 35 ετών είναι άδικο και τους στερεί το δικαίωμα. Πρόκειται μάλιστα για νέους που έχουν εργαστεί για πολλά 8μηνα, έχουν αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία και είναι εντελώς άδικο η ΔΕΗ να τους χρησιμοποιεί για να καλύψει όπως αναφέρει έκτακτες ανάγκες με 8μηνα αλλά να τους απαγορεύει να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για προκηρύξεις εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

δείτε ολόκληρη την αναφορά και το υπόμνημα…

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here