Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ανακοίνωση του Συλλόγου ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ για την 13η αναβίωση των ΛΥΚΑΙΩΝ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ για την 13η αναβίωση των ΛΥΚΑΙΩΝ

Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου το πρωί δημοσιεύσαμε το άρθρο με τίτλο “30 ημέρες πριν μαθαίνουμε κατά τύχη ότι η 13η αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων θα γίνει από 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2022”. Μετά την δημοσίευση του άρθρου λάβαμε την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ για την 13η αναβίωση των αρχαίων αγώνων. Σας την παρουσιάζουμε επιμένοντας στις παρατηρήσεις μας ότι μια τόσο σημαντική εκδήλωση έπρεπε να έχει ανακοινωθεί και διαφημιστεί πολύ νωρίτερα για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Έστω και τώρα όμως θα πρέπει όλοι μας να κοινοποιήσουμε και να μεταδώσουμε την είδηση όσο πιο πολύ μπορούμε.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

Τα ΛΥΚΑΙΑ, Αρχαίοι Αρκαδικοί Πανελλήνιοι Αγώνες Αθλητισμού και Πολιτισμού, κατά τετρακόσια τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με τον Παυσανία, παλαιότεροι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, τελούνται το Καλοκαίρι του 2022, από 31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου – κορυφαία ημέρα τέλεσης των αθλητικών Λυκαίων η Κυριακή, 7η Αυγούστου 2022 – στην κοιτίδα τους, στο Αρχαίο Στάδιο του Λυκαίου Όρους, σε υψόμετρο 1.300 μ..

Είναι η 13η συνεχής, με την ιδιαιτερότητα της αναβολής τους το 2021, ανά τετραετία Αναβίωση !!!

Ο Σύλλογός μας, είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης από το 1973 των σύγχρονων Αθλητικών, Μουσικών και Πνευματικών αγώνων τα ΛΥΚΑΙΑ, που τιμούν τον Πανάρχαιο Διαχρονικό Πολιτισμό της πατρίδας μας και προβάλλουν Πανελλαδικά και Διεθνώς τη Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Από το 2001, οι Αγώνες συνδιοργανώνονται από το σύλλογό μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης, τη συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στο αθλητικό μέρος, τη συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και την υποστήριξη και άλλων τοπικών φορέων και συλλόγων.

Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ πρωτίστως καλλιεργούν την αρετή και την ευγενική άμιλλα, συγχρόνως όμως αποτελούν και σοβαρό ανάχωμα στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μας και της εθνικής μας ταυτότητας.

Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να μην καταστεί μια απλή μουσειακή εκδήλωση αλλά συνεχώς να εμπλουτίζεται και να επικαιροποιείται με στόχο τη διατήρηση των πολιτιστικών μας χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων.

Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων συμβάλλει στη γνωριμία ευρύτερου κύκλου ανθρώπων με την περιοχή μας , αυξάνει την επισκεψιμότητα , βοηθάει στη διατήρηση και ανάπτυξη των υπαρχόντων οικισμών και μπορεί να καταστεί το εφαλτήριο για τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Λυκαίου Όρους, του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας.

Ιδιαίτερα φέτος η διοργάνωση των Λυκαίων συμπίπτει με την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ενός σημαντικού έργου του Συλλόγου μας σε ιδιόκτητο ακίνητο στις Άνω Καρυές που θα λειτουργήσει ως φορέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας εντός των ορίων του υπό θεσμοθέτηση «Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Αναφερόμαστε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Διαδραστικό Χώρο της Λυκαίας Ακαδημίας, που θα προβάλλει με την αγορά/εγκατάσταση, διαδραστικών προγραμμάτων εικονικής πραγματικότητας την ιστορία, τις Αρχαιότητες του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, της Αρχαίας Λυκόσουρας, του Λυκαίου Όρους και τους Αρχαίους Προ – Ολυμπιακούς Αγώνες των Λυκαίων και μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο πολλαπλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και καθηγητές (ήδη χρησιμοποιείται ως Θερινό Σχολείο και έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευση μαθητών του Γυμνασίου Μεγαλόπολης), σε συνδυασμό με την από ετών συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στο Λύκαιο όρος από την Αμερικάνικη Αρχαιολογική Ομάδα και την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και υπό την εποπτεία της τελευταίας.

Το ότι σήμερα σχεδιάζουμε την 13η αναβίωση των Λυκαίων, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανιδιοτελή προσφορά και κατάθεση ψυχής των μελών του συλλόγου μας, των κατοίκων του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής της Λυκόσουρας και του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και τη δική σας ενίσχυση. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει ο καθένα μας σήμερα, σας ζητάμε και πάλι την ολόψυχη προσφορά σας, όπως το κάνατε και στον παρελθόν , για την επιτυχημένη αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων 2022 .

Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ παραμένουν όπως και στην αρχαιότητα, αγώνες Στεφανίτες και όχι Χρηματίτες. Η διοργάνωση των αγώνων κάθε τετραετία, πραγματοποιείται με το πανάρχαιο σύστημα των Χορηγών, Δωρητών και Αθλοθετών, γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούμε θερμά και πάλι, για την δική σας οικονομική υποστήριξη και χορηγία

Οι Χορηγοί, Δωρητές και Αθλοθέτες στα ΛΥΚΑΙΑ 2022, θα συμπεριληφθούν σε ειδικό κατάλογο που θα δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. και το Internet και θα ενσωματωθεί στο επίσημο φυλλάδιο – πρόγραμμα των ΛΥΚΑΙΩΝ 2022 που θα τυπωθεί και θα διανεμηθεί σε 5.000 περίπου αντίτυπα (επισυνάπτεται σε ηλεκτρονικό αρχείο το φυλλάδιο για τα ΛΥΚΑΙΑ 2017).

Τα ΛΥΚΑΙΑ προβάλλουν την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πατρίδας μας, έξω από τα στενά τοπικά όρια σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα ΛΥΚΑΙΑ είναι υπόθεση όλων μας, είναι χρέος και τιμή για όλους τους Αρκάδες και τους Έλληνες γενικότερα, προς τον Αρχαίο Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό της Πατρίδας μας.

Ζητούμε την υποστήριξή σας στα πλαίσια των οικονομικών σας δυνατοτήτων. Ακολουθεί το έντυπο με πληροφορίες για την οικονομική σας υποστήριξη/χορηγία

Αξιότιμα Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας,

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Χρ. Κωνσταντίνου
Ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος
Η Γεν. Γραμματέας Αντωνία Κυρ. Καραγιάννη

Επικοινωνία:

  • Ανδρ. Κωνσταντίνου: 6977 436655, 210 9356866, email: an-kon@hotmail.com
  • Χρ. Kουμουνδούρος: 6944 576065, 27910 21154, email: chkoumou@gmail.com
  • Αντ. Καραγιάννη: 6938 431125, email: Antonia_karayianni@yahoo.gr
  • Σοφ. Κακουλίδου: 69741 19689, 210 2828468, email: kakoulidous@gmail.com
  • Γιάν. Κυπριδάκη: 6932 899761, 210 9737687, email: kostopgianna@gmail.com
  • Αθαν. Στασινός: 6932 708018, email: iliastas7@gmail.com

ΛΥΚΑΙΑ 2022 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ … by Πάνος Αλεβίζος

ΛΥΚΑΙΑ 2022 δωρητές-χορηγοί by Πάνος Αλεβίζος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,363ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια