Ημερίδα του Δήμου Εορδαίας για την απολιγνιτοποίηση στις 14 Δεκεμβρίου

0
148

Ειδική ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση και το μέλλον της περιοχής, διοργανώνει το επόμενο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Εορδαίας με την παρουσία όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2028.

Στη συγκεκριμένη ημερίδα αναμένεται να δώσουν το παρών καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ φυσικά φορείς, επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παρέμβουν με τοποθετήσεις στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και στελέχη της ΔΕΗ να παρέμβουν με τοποθετήσεις τους. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μία μόλις ημέρα μετά από την παρουσίαση της μελέτης της McKinsey στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Ενέργειας θα δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο Master plan με συνέντευξη τύπου που ήδη έχει προγραμματιστεί.

Ο Δήμος Εορδαίας, όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, εντάσσει τη συγκεκριμένη ημερίδα σε μια σειρά ενεργειών που οι οποίες θα ακολουθήσουν, ώστε η περιοχή να καταθέσει το δικό της σχέδιο ως αντιπρόταση στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΔΕΗ.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here