Ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην Μεγαλόπολη – Υποκρισία παντού !

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο , 275 ήταν παρόντες , 151 είπαν ΝΑΙ και 124 ΟΧΙ. Η Μεγαλόπολη είναι πλέον τελειωμένη, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

1
2204

Ψηφίστηκε πριν λίγο στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ , της 3 και 4 μονάδας και του ορυχείου στην Μεγαλόπολη και των εγκαταστάσεων στην Μελίτη.

Η Συγκυβέρνηση έπεισε τους Βουλευτές της και έτσι όλοι σαν καλά παιδιά σήκωσαν το χεράκι τους και είπαν ΝΑΙ.

Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απουσίαζαν από την κυβερνητική πλειοψηφία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Συνολικά απουσίασαν από την ψηφοφορία 25 βουλευτές

275 ήταν παρόντες , 151 είπαν ΝΑΙ και 124 ΟΧΙ.  Μαθηματικά νομίζω ξέρετε όλοι μπορείτε να υπολογίσετε ποιοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αν πήγαινε στην Βουλή όλη η αντιπολίτευση το νομοσχέδιο θα πέρναγε με 1 ψήφο!! Τα σχόλια δικά σας!!

Ο κ. Παπαηλιού έκανε την επιλογή του και ψήφισε ΝΑΙ

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν αντιπολίτευση έλεγαν ότι είναι Εθνικό έγκλημα και τώρα που έχουν εξουσία το διέπραξαν.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΑΚΙΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο και κατακεραύνωσαν την Κυβέρνηση , στην ουσία γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ αυτοί είχαν ψηφίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ με το νομοσχέδιο της μικρής ΔΕΗ.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους ενεργειακούς νομούς με πόνο ψυχής και επειδή η εξουσία είναι γλυκειά , πείστηκαν τελικά και ψήφισαν.

Οι κομματικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι αναγκάζονται να στηρίξουν το ξεπούλημα, όπως αναγκάστηκαν οι άλλοι να υπογράψουν τα μνημόνια. Παλεύουν όλοι για να μας σώσουν! Για το καλό μας  ενεργούν ! Έχει χαθεί τελείως κάθε έννοια λογικής και τσίπας!

Η Διοίκηση της ΔΕΗ αναγνωρίζει πλήρως την τεράστια ζημιά που θα υποστεί η επιχείριση αλλά δεν τολμάει κανένας να πάει κόντρα στον αγά Σταθάκη. Είναι αυτή η διοίκηση που περιμένει πως και πως τις επόμενες μέρες να ψηφίσει τις διατάξεις για την υλοποίηση του νόμου.

Τα συνδικάτα πάλεψαν σε έναν αγώνα χωρίς στρατό, παρόλο που η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή, ελάχιστοι συγκριτικά εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και τους ακολούθησαν. Και αντί η ηγεσία του συνδικάτου να αναρωτηθεί τι έφταιξε , αρκούνται στο να βγάζουν φωτογραφίες , μέσα τους βέβαια γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων

Η κυβέρνηση κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο – Θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία

Στις  κινητοποιήσεις που έγιναν –  όπως έγιναν –  στην Μεγαλόπολη κανένα Πανελλαδικό ΜΜΕ δεν ήρθε να καλύψει και από τα τοπικά ΜΜΕ ελάχιστα εμφανίστηκαν, τα υπόλοιπα λειτούργησαν εξ αποστάσεως και με χρονοκαθυστέρηση. Για άλλα θέματα βεβαίως υπήρχε μεγαλύτερο και πιο έντονο ενδιαφέρον.

Στην αυτοδιοίκηση έχουμε χάσει το τελευταίο διάστημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου , η οποία συμμετέχει μάλιστα στο συντονιστικό όργανο αγώνα. Τατούλης και Γιαννακούρας δεν εμφανίστηκαν πουθενά τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες, ο ένας κάνει τον Κινέζο σε ταξίδι μακρινό και ο άλλος σκάβει χωράφια και ανάβει κεριά σε εκκλησίες.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν από τους εκλεγμένους στην Μεγαλόπολη , πέρα από την συμμετοχή και την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις , να κάνουν μια πολύ σημαντική κίνηση η οποία θα βοηθούσε πολύ στην άσκηση πίεσης. Σας το έγραψα και προχθές, όλες οι παρατάξεις ένα μόνο πράγμα έπρεπε να κάνουν. Σας το αναφέρω πάλι:

“Όλες οι παρατάξεις, όλοι οι σύμβουλοι , πρέπει ομόφωνα να τηρήσουν όλα όσα έχουν δηλώσει και αποφασίσει. Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί κανένας. Χρειάζεται να παρθεί ΑΜΕΣΑ μια ομόφωνη απόφαση ότι ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ στο Υπουργείο , στον κύριο Σταθακη”

Και αντί να μαζευτούν , να συνεργαστούν, να έχουν κοινή γραμμή, να νοιαστούν για τον αγώνα, για τους εργαζόμενους, για το μέλλον της περιοχής , αυτοί κατάφεραν τελικά για ακόμη  μια φορά να τα κάνουν μαντάρα. Ο καθένας ενεργεί όπως θέλει, και εν μέσω απεργίας αντί να μιλάμε για τον αγώνα των εργαζομένων , όλοι μιλάμε για την κρίση που ξέσπασε στα Δημοτικά θέματα. Ο Κώστας Μιχόπουλος ο οποίος είναι ανεξάρτητος πλέον, πήγε στο πρωτόκολλο του δήμου και κατέθεσε την παραίτηση του, πυροδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις.

Η παράταξη Μπούρα παραιτήθηκε μέσω ανακοίνωσης στα ΜΜΕ το μεσημέρι και το απόγευμα ακολούθησε η παράταξη Γεωργακόπουλου, με σαφείς υπαινιγμούς και για τον ρόλο της πλειοψηφίας του δήμου και της περιφέρειας στις εξελίξεις.

Με λίγα λόγια , οι εκλεγμένοι μας σύμβουλοι , ένα πράγμα έπρεπε να κάνουν και κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μας δείξουν ότι δεν μπορούν να συννενοηθούν για κανένα απολύτως θέμα. Ακόμα και τώρα που τελειώνει η Μεγαλόπολη, οι αιρετοί μας τσακώνονται σαν τα κοκόρια και να είστε σίγουροι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Το ποια παράταξη έχει δίκιο και ποια έχει άδικο , το αν θα γίνουν εκλογές η όχι, θα μας απασχολήσει πλέον από εδώ και πέρα και όχι το πρόβλημα με την πώληση των μονάδων, μιλάμε για την περίοδο που πάνω από τους μισούς εργαζόμενους θα βρεθούν στον αέρα.

Θέλω να κάνω ειδική αναφορά σε μια παράγραφο από την ανακοίνωση της παράταξης Μπούρα η οποία αναφέρει: “Η Μεγαλόπολη βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη, χωρίς οξυγόνο, μεταξύ της Σκύλας αδιαφορίας της Δημοτικής πλειοψηφίας και της Περιφέρειας και της Χάρυβδης, της ακόρεστης (όρεξης) βουλιμίας των δανειστών αλλά και του ξεδιάντροπου ακατανόητου προστατευτισμού, άλλων λιγνιτοπαραγωγικών περιοχών της πατρίδας μας.”

Η συγκεκριμένη αναφορά δημιουργεί πολλά ερωτήματα και θα πρέπει η παράταξη του κ. Μπούρα να μας ενημερώσει πιο αναλυτικά τι εννοεί.

Δεν ξέρω πλέον τι να πω, βλέπω παντού τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση, γιατί έχουν μάτια και βλέπουν. Και καταλαβαίνουν ότι τελικά όλοι ενεργούν με βάση τα δικά τους συμφέροντα, κομματικά, παραταξιακά, οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτή την ρημάδα την Πόλη. Και πάλι θα επικρατήσει η φαγωμάρα η διχόνοια. Και πάλι η πόλη θα χάσει.

Υποκρισία και θέατρο του Παραλόγου, ακόμα και όσοι πολίτες τώρα βρίζουν και κατηγορούν, σε λίγο καιρό με την ψήφο τους πάλι τους ίδιους θα πάνε να ψηφίσουν.

Σε ένα μήνα όμως που πάνω από τους μισούς εργαζόμενους θα βρεθούν στον δρόμο να δω τι θα λέμε…..

Η Μεγαλόπολη είναι πλέον τελειωμένη, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Καληνύχτα !

Αλεβίζος Παναγιώτης

 

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μας έχουν κυβερνήσει και μας κυβερνούν που μας κοροϊδεύουν αφού μας εξαπάτησαν πρώτα και μας κλέβουν πολλά χρόνια τώρα και εξακολουθούν.

  Τελειώσανε τα πάντα δεν υπάρχει ούτε δραχμή
  φέρ’ του έφορου την τσάντα να χορτάσουμε ψωμί.

  Μη μιλάς μες τη μιζέρια περί ήθους και τιμής
  φέρε του ληστή τα χέρια να ρεφάρουμε κι εμείς.

  Μας τυφλώσαν τα κεσάτια αμολήσου συνεπώς
  φέρε του σοφού τα μάτια μπας και δούμε λίγο φως.

  Λάχανα δεν έχει ο κήπος και πεινάει το παιδί
  φέρε του χοντρού το λίπος να το κάνουμε λαρδί.
  https://youtu.be/m-EFJeFpaV0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here