Εύη Τατούλη: Χρειάζεται ένας ηγέτης με πολιτικό όραμα για την Ελλάδα

0
182

Παρέμβαση Εύης Τατούλης για τη ΝΔ : “Ποια Νέα Δημοκρατία για τη Νέα Ελλάδα”

Ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια έκφραση γκεμπελισμού έχει ταυτίσει τον εαυτό του με το λαο, και ως εκ τούτου ότι υπάρχει απέναντί του είναι ανθελληνικό και απέναντι στους πολίτες. Την ανάγκη ενίσχυσης της παράταξης με προσωπικότητες για την ανασύσταση της κεντροδεξιάς αναδεικνύει με τρίτη στη σειρά παρέμβαση της τον τελευταίο μήνα η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη, με άρθρο της στον Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο.

«Πρέπει να γίνει ενίσχυση της παράταξης με ισχυρές προσωπικότητες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ ήταν κόμμα προσωπικοτήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρόσφατο άρθρο της, στο οποίο επαναφέρει με τον τίτλο: «Ποια Νέα Δημοκρατία για μια Νέα Ελλάδα», ένα συμβολισμό που ξεκίνησε από την Πελοπόννησο το 2011 και αποτέλεσε το δακύβευμα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου, στο όραμα μιας «Νέας Ελλάδας».

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι με τον προβληματισμό της η Εύη Τατούλη, που ξεκίνησε με το «Ζητείται Ελπίς στη χώρα των σκιών» συνεχίστηκε με το «Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κράτος και παρακράτος» και ολοκληρώνεται με το «Ποια Νέα Δημοκρατία για την Νέα Ελλάδα;», αναζητά με όρους πολιτικής ζύμωσης ιδεών και θέσεων το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης και του τόπου, υπό τη «λάμψη» του «φαινομένου» Τσίπρα που κυβερνά τη χώρα στις αρχές του «ο λαός είναι, εγώ».

«Λύση όμως υπάρχει μόνο έξω από την σπηλιά του λαϊκισμού» σύμφωνα με την Εύη Τατούλη που στο πρώτο εκ των τριών άρθρων παραλληλίζει την Ελληνική πραγματικότητα με τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα, μια αλληγορία με την οποία ο αρχαίος φιλόσοφος αποκαλύπτει ότι «οι άνθρωποι ζουν σε μια ψευδαίσθηση». Καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για γκεμπελισμό λαϊκισμού, ψεμάτων και προπαγάνδας που τυφλώνουν την κοινωνία.

Επαναλαμβάνοντας ωστόσο τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού η πολιτευτής της ΝΔ στην Αρκαδία ξεκαθαρίζει ότι «Η χώρα χρειάζεται ένα πολιτικό σύστημα όπου το κράτος θα εγγυάται τους κανόνες της νομιμότητας και θα μοχλεύει την αναδιανομή του πλούτου, της ανάπτυξης και της μεγέθυνσης, με όρους κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» και υπογραμμίζει: «Με τις αρχές «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» η χώρα οφείλει να αναζητήσει ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου».

Αναφερόμενη μάλιστα στο φιάσκο αδυναμίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ η κα Τατούλη υπογραμμίζει ότι «Η ανικανότητα και η αδυναμία των πρωταγωνιστών εκπλήσσει και απογοητεύει» για να ξεκαθαρίσει ότι «Το ερώτημα ωστόσο είναι ποιοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αναλάβουν το ρόλο αυτό» κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση της ελληνικής κοινωνίας από τον κρατισμό που οδήγησε σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική καθυστέρηση την χώρα».

Στο τρίπτυχο λοιπόν των άρθρων της η κα Τατούλη με πολιτικές θέσεις οριοθετεί την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ενός ηγέτη με πολιτικό όραμα για την Ελλάδα «για επιβίωση της κεντροδεξιάς αλλά και της ακυβέρνητης πατρίδας μας». Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «Οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στην ΝΔ δεν έχουν δημιουργήσει κανένα διακύβευμα και μάλλον παραπέμπουν στην θλίψη».

Διαβάστε την παρέμβαση της Εύης Τατούλη ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here