ΑρχικήΑΡΘΡΑΕύη Τατούλη: Το όνομά μου είναι η προίκα μου

Εύη Τατούλη: Το όνομά μου είναι η προίκα μου

Έτοιμη να δώσει για πρώτη φορά τη μάχη στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία δηλώνει στο in.gr η Εύη Τατούλη. Κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, χαρακτηρίζει «προίκα» το όνομά της και σε όσους μιλούν για οικογενειοκρατία απαντά ότι κανείς δεν είναι «προϊόν παρθενογένεσης».

Τονίζει ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει τη ΝΔ γεμάτη με νέα πρόσωπα που στόχο θα έχουν «να φέρουν πίσω εκείνους τους οπαδούς που κάποτε την εμπιστεύθηκαν και σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ψυχή της παράταξης».

«Την επομένη των εκλογών όλοι πρέπει να κάτσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και να ορίσουμε τους στόχους μας» υπογραμμίζει η κ. Τατούλη.

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα ως βουλευτής της ΝΔ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Στη δύσκολη στιγμή που διανύει η χώρα κλήθηκα από τον πρωθυπουργό να ενισχύσω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αρκαδία. Κλήθηκα να εισφέρω φρεσκάδα, ανανέωση, νέα οπτική στην πολιτική σκέψη και δράση. Κλήθηκα να αποτελέσω παράγοντα πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Σ’ αυτήν την πρόσκληση ανταποκρίνομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Ασφαλώς και σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο αυτό που έχει ανάγκη ο κάθε τόπος είναι ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση διότι, ξέρετε σήμερα τίποτε δεν χαρίζεται, αλλά αντίθετα τα πάντα πρέπει να διεκδικούνται με ισχυρή φωνή, γνώση και επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν.

Φέρετε ως κληρονομιά το όνομα του πατέρα σας, Πέτρου Τατούλη. Πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει την υποψηφιότητα σας;

Δεν είμαστε προϊόντα παρθενογένεσης, όλοι έχουμε μια προίκα και στην Ελλάδα ξέρετε, η οικογενειακή παράδοση είναι η καλύτερη προίκα συγκριτικά με άλλες προίκες όπως διάφορα οικονομικά συμφέροντα ή κομματικοί μηχανισμοί. Είμαι πολιτικό παιδί του Πέτρου Τατούλη. Δίπλα του γεννήθηκα πολιτικά. Εμπνεύστηκα. Εργάστηκα. Έμαθα να αγαπώ την Αρκαδία ουσιαστικά.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η ΝΔ θα πει «ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Με ποιες δυνάμεις θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Την επομένη των εκλογών όλοι πρέπει να κάτσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και να ορίσουμε τους στόχους μας: ποιες θα είναι οι υποδομές που θα διεκδικήσουμε συνεργατικά με όλη την δύναμη της φωνής μας; Αν καταλήξουμε σε αυτό, μετά ας συζητήσουμε για το οικονομικό μοντέλο και εκεί απλώς θα επιλεγεί με τεχνοκρατικά κριτήρια το βιώσιμο.

Το σύνθημα σας είναι «Η Αρκαδία που θέλω». Για εσάς πώς είναι η Αρκαδία που θέλετε;

Αυτή την στιγμή το πρωταρχικό μέλημα για έναν τόπο είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας του στα κεντρικά δρώμενα. Δεν υπήρχε μια παλαιότερη εποχή που διάφοροι μιλούσαν για το πανίσχυρο πολιτικό λόμπι των Αρκάδων; Aυτό πρέπει να ξανασυμβεί μέσα από πολιτικούς που μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις που θα είναι πρωτόγνωρες. Και αυτό το αρκαδικό λόμπι χρειάζεται σήμερα να στελεχωθεί από ανθρώπους με άποψη, που μπορούν να εκφράσουν την νέα αντίληψη μιας νέας γενιάς που θα αγωνιστεί να μην κληροδοτήσει στα παιδιά της τα ίδια βάρη που εμείς κληρονομήσαμε.

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα της Αρκαδίας και πώς προτίθεστε να τα αντιμετωπίσετε;

Ασφαλώς το πρωταρχικό και αυτό που είναι στο μυαλό όλων μας είναι η ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων. Όμως δυστυχώς είναι και πολλοί εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία τους σε ένα φιλολογικό επίπεδο, χωρίς να διαθέτουν ουσιαστικά κανένα μοντέλο στο μυαλό τους για το πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Καλώς η κακώς σε οικονομίες σαν την ελληνική, οι υποδομές είναι εκείνες που βρίσκονται στο πρώτο σκαλοπάτι της ανάπτυξης. Όλα τα μεγάλα έργα που αυτήν την στιγμή εκτυλίσσονται στην Αρκαδία χρειάζεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και σφικτά χρονοδιαγράμματα. Αλλά και για τα νέα έργα, όπως ο δρόμος που θα συνδέει την Βυτίνα με την Ολυμπία ή ο περίφημος ανατολικός άξονας όλης της Πελοποννήσου, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί προκειμένου με δύναμη να διεκδικήσουμε την ευόδωσή τους. Το αρκαδικό μοντέλο για τον τουρισμό πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις: αφενός την περάτωση όλων των αναγκαίων υποδομών, όπως των λιμανιών, μια στρατηγική για την δημιουργία μαρίνων, του αεροδρομίου που είναι ένα κομβικό ζήτημα και αφετέρου την δημιουργία της αρκαδικής εμπειρίας, η οποία πρέπει να είναι θεματική να έχει ως βάση της τις αγροτουριστικές υποδομές και ασφαλώς δεν μπορούμε όλοι παρά να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου με τις τράπεζες. Αυτός ο ασφυκτικός τραπεζικός κλοιός πρέπει να χαλαρώσει διαφορετικά θα χαθούν κόποι δεκαετιών, αλλά και οι τράπεζες θα έχουν κληροδοτήσει στην Αρκαδία κουφάρια που κανείς δεν θα μπορεί σε λίγα χρόνια από σήμερα να αξιοποιήσει. Αγροτική παραγωγή; Νέες καλλιέργειες, εξωστρέφεια, τόνωση της καλλιέργειας των δικών μας αρκαδικών προϊόντων; Πάρτε για παράδειγμα το κάστανο, ένα προϊόν που πρέπει να μετεξελίξουμε με κάθετες μονάδες τυποποίησης. Τα βότανα του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα/ Η ΒΙΠΕ της Τρίπολης που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, χρειάζεται να γίνει σοβαρή παρέμβαση στην κεντρική διοίκηση για φορολογικές απαλλαγές και να εξετάσουμε και την επέκτασή της. Από την άλλη πλευρά στην Μεγαλόπολη πρέπει να εξετάσουμε την μεταλιγνιτική εποχή και το πώς θα γίνει ενεργειακός κόμβος μέσα από τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο με μεγάλη προσοχή πια στην περιβαλλοντική επιβάρυνση. Και ασφαλώς οι πόλεις μας χρειάζονται μια νέα αισθητική, η Τρίπολη μπορεί να αποκτήσει την δική της ταυτότητα με μικρές παρεμβάσεις στις εισόδους και τις εξόδους της. Η Γορτυνία που κινδυνεύει από ερημοποίηση χρειάζεται ένα νέο μοντέλο προσέλκυσης μόνιμων κατοίκων.

Κατεβαίνετε για πρώτη φορά υποψήφια. Πείτε μας τρεις λόγους για να επιλέξουν εσάς οι Αρκάδες την ώρα της κάλπης.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα για τους βουλευτές σήμερα είναι η αναθεώρηση του ρόλου τους. Ο πρωθυπουργός βλέπετε δημιουργεί μια ραχοκοκαλιά και αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή.
Όλοι μιλάνε για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε μόνο του όμως; Ή μήπως απαξιώθηκε από εκείνους, οι οποίοι ψηφίζουν ό,τι να ναι χωρίς να έχουν διαβάσει ή χωρίς να έχουν αρθρώσει τον παραμικρό διαφορετικό λόγο και από την άλλη, από εκείνους που λένε πάντα όχι. Θεωρώ ότι και η δική μου παρουσία μπορεί να αλλάξει την πολιτική στον τόπο μας και στους πολίτες. Η επόμενη ημέρα της παράταξης, μαζί με την εμπειρία όλων των στελεχών της ΝΔ που διαδραμάτισαν το ιστορικό τους ρόλο, θα γεμίσει με νέα πρόσωπα. Γιατί οι νέοι πολιτικοί θα χαράξουν την νέα εποχή της. Με πρωταρχικό σκοπό και στόχο να φέρουν πίσω εκείνους τους οπαδούς της που κάποτε την εμπιστεύτηκαν και σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ψυχή της παράταξης.

Κική Μαργαρίτη

Από το news.in.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια