Εύη Τατούλη: Προτεραιότητα στους Σύρους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους

0
175
SAMSUNG CSC

Στο πλαίσιο των εκλογών για τα όργανα της ΝΟΔΕ στην Αρκαδία, η πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποίησε δηλώσεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και με τη στάση την οποία θα πρέπει να τηρήσει η Αρκαδία και η Πελοπόννησος γενικότερα απέναντι στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης η οποία όρισε σε θέση ευθύνης τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι η εθελοντική πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, ωστόσο το προσφυγικό είναι κρατική υπόθεση και χρειάζεται συτγκεκριμένο σχεδιασμό και διαχείριση. Ακόμη, η κυρία Τατούλη ανέπτυξε ένα τρίπτυχο επάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Νομός Αρκαδίας αλλά και η Πελοπόννησος σε σχέση με τη φιλοξενία των προσφύγων. Όπως ανέφερε, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος πρέπει:

1. Να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και όχι παράνομους μετανάστες.

2. Να δοθεί προτεραιότητα σε συριακής καταγωγής και ιθαγένειας ανθρώπους οι οποίοι πασχίζουν να σώσουν την οικογένειά τους και τα παιδιά τους από τον πόλεμο και να χτσίουν ένα καινούριο μέλλον εδώ.

3. Να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των πόρων.

Σε αυτό το σημείο, η πολιτευτής Αρκαδίας άφησε αιχμές εναντίον του κ. Οδυσσέα Βουδούρη λέγοντας ότι «η τοποθέτηση του κ. Βουδούρη, ο οποίος ε’ιναι πάρα πολύ γνωστός για τις διάφορες δραστηριότητές του σε διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όριο στον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται τα πράγματα».

Ακόμη, όπως υπογράμμισε, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ομοθρήσκους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι πρέπει να ενταχθούν άμεσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ επέστησε την προσοχή για άλλη μία φορά στην κατανομή των πόρων, προκειμένου οι πρόσφυγες να μην αφεθούν στη μιζέρια τους, με κίνδυνο να δημιουργηθούν εστίες αποσταθεροποίησης στις τοπικές κοινωνίες όπου θα εγκατασταθούν.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here