Ευχαριστήρια επιστολή από τον Σύλλογο “Κοινόν Καρυτινών”

0
363

Ο Πολιτιστικός σύλλογος « ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ»  σε συνεργασία με το MESSINIAVIEW και τον Γιάννη Μουτσούλα  ετοιμάζουν ένα  δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ, το οποίο θα ενταχθεί και θα παρουσιαστεί  κατά τη διάρκεια των  επετειακών  εκδηλώσεων  για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, το Μάρτιο 2021.  Κεντρικό του θέμα είναι η Μάχη στα Στενά του Αγίου Αθανασίου, στις 27 Μαρτίου 1821.Το προηγούμενο διάστημα έγινε ιστορική έρευνα  με τη βοήθεια έγκριτων ιστορικών και ο Γιώργος Κουρκούτας ( φιλόλογος), ανέλαβε τη συγγραφή των διαλόγων. Εθελοντές αναβιωτές από όλη την Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία, ντόπιοι κάτοικοι και μέλη του συλλόγου « Κοινόν Καρυτινών»  συνεργάστηκαν άψογα με τους συλλέκτες παλιών όπλων και φορεσιών που ήρθαν στον τόπο μας για να προσφέρουν αφιλοκερδώς  τις εμπειρίες και τις αρματωσιές τους! Όλοι ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες και προσφέραμε στους σαράντα πέντε επισκέπτες μας τη φιλοξενία. Ντόπιοι και περαστικοί, μικροί και μεγάλοι γύρισαν πίσω στο χρόνο σεβάστηκαν, στήριξαν κι ενθουσιάστηκαν με την πρωτοβουλία του συλλόγου μας να τιμήσουμε  με αυτό τον τρόπο τους Αγωνιστές του ΄21 και να αφήσουμε  μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές . Ευχαριστούμε από καρδιάς τον «ερασιτέχνη» κινηματογραφιστή Γιάννη Μουτσούλα που μας εντυπωσίασε με το πάθος και τον επαγγελματισμό του. Θέλουμε να εκφράσουμε και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό του γιατί όταν αντιλήφθηκε το μεγάλο μας ενδιαφέρον κι ένιωσε ότι έχουμε κοινό στόχο και θα συνεργαστούμε αρμονικά, πρότεινε να μας φέρει σε επαφή με συλλόγους που αγαπούν την πατρίδα μας  και προβάλουν με κάθε ευκαιρία την Ιστορία της.  Σαράντα πέντε μέλη από  οκτώ διαφορετικούς συλλόγους ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε  το όραμα του « Κοινόν Καρυτινών» να πραγματοποιηθεί.  Το αποτέλεσμα ελπίζουμε να μας κάνει περήφανους όλους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον Σκοπευτικό Όμιλο παραδοσιακών όπλων Πάτρας που χωρίς αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους και τις αρματωσιές τους  δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε. Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε και τον σύλλογο διάσωσης της παράδοσης « Ελληνομνήμονες»  Καλαμάτας. 

Ευχαριστούμε επίσης,  τον σύλλογο Φίλων Ιστορίας « Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821», Ν. Ηλείας,  για τη συμμετοχή του και την κατάθεση της πρόσφατης εμπειρίας του σε αντίστοιχο ντοκιμαντέρ. Τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Τριάδας  Καλαμάτας « ΑΡΓΩ», τον Μορφωτικό σύλλογο Μεσσηνίας, τον Αθλητικό –Πολιτιστικό ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Καλαμάτας, το Σώμα απόδοσης τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης και φυσικά τον Πολιτιστικό σύλλογο « Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βλυζιανών  Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, τα μέλη του οποίου  πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή  με τους υπόλοιπους ,αλλά εντάχθηκαν αμέσως στην ομάδα κι ήταν απίστευτα συνεργάσιμοι.

Ευχόμαστε να σας έχουμε όλους κοντά μας και στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ και να έχετε πάντα τη διάθεση για συμμετοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες που τιμούν την Ελληνική Ιστορία και τους προγόνους μας!

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου « Κοινόν Καρυτινών.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here