Ευθύμιος Τζανετόπουλος: Αλτ! Τις ει;

Τις μέρες του ζόφου και της αγωνίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του γενικού lockdown που δεν δουλεύει και δεν κινείται τίποτα, επέλεξε η Διεύθυνση της τοπικής ΔΕΗ για να τιμωρήσει τους κατοίκους των χωριών του τ. Δήμου Λυκοσούρας τοποθετώντας μπάρες και οδοφράγματα στο δρόμο που συνδέει τα χωριά τους με τη Μεγαλόπολη και να τους επιβάλει ένα ειδικό lockdown, δηλαδή ένα δικό της πρόγραμμα κυκλοφορίας, καλώντας τους να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις».

Επειδή και στο παρελθόν – πριν από 10 χρόνια – η τότε τοπική Διεύθυνση είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά, προκαλώντας και τότε αναστάτωση που διορθώθηκε με παρέμβαση της τότε δημοτικής αρχής, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη κάποια Δημόσια Αρχή (Δήμος – Περιφέρεια) να θυμίσει στους κ. κ. αρμοδίους της ΔΕΗ ότι τα χωριά Χωρέμη, Απιδίτσα, Ίσαρη, Βάστα, Χρούσα, Πετροβούνι, Λυκόσουρα κ.λπ., δηλαδή ο δυτικός τομέας του Δήμου Μεγαλόπολης, δεν μετεγκαταστάθηκαν, δεν απαλλοτριώθηκαν, δεν αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ, παραμένουν εκεί οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους και δικαιούνται να έχουν ένα σωστό δρόμο επικοινωνίας με τη Μεγαλόπολη, χωρίς οδοφράγματα και ωράρια διέλευσης.

Πρέπει επίσης να θυμίσουν στους κ. κ. της ΔΕΗ τις δεσμεύσεις τοuς, έγγραφες και προφορικές, για την κατασκευή ανεξάρτητου ασφαλτοστρωμένου δρόμου από τη Μεγαλόπολη έως το Χωρέμη (Γέφυρα Αλφειού) μήκους 2,5 χλμ περίπου, σε αντικατάσταση του καταστραφέντος από τα ορυχεία δρόμου που συνέδεε τα χωριά με τη Μεγαλόπολη. Δεσμεύσεις που δυστυχώς η ΔΕΗ δεν τήρησε, ως είχε υποχρέωση, αντιθέτως με αυτές τις ενέργειες δείχνει πόσο «γραμμένους» έχει τους κατοίκους και τους περιοίκους των πληττόμενων – αποκομμένων χωριών και πόσο τους λογαριάζει.

Καλείται η σημερινή Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να προστατεύσει τους δημότες της από αυτές τις συμπεριφορές που βλάπτουν και προσβάλουν τους πολίτες μιας ολόκληρης περιοχής και τους μετατρέπουν σε … παρίες. Επιτέλους έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ζουν στον τόπο τους δίπλα στις ρυπογόνες καμινάδες και στα άναρχα ξεκοιλιασμένα ορυχεία, αφού τόσα χρόνια έχουν ταυτιστεί με τους ανεξέλεγκτους ρύπους και τα πελώρια σύννεφα χωματόσκονης, καρβουνόσκονης και τέφρας των ορυχείων και των ΑΗΣ. Είναι απαράδεκτο η μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας να συμπεριφέρεται στις τοπικές κοινωνίες ως κατακτητής και να ταλαιπωρεί ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Όπως επίσης είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται ανεκτές αυτές οι συμπεριφορές από τις τοπικές αρχές. Η ανεκτική στάση και οι συμβιβασμοί όλων των παρελθόντων ετών, στα πλαίσια των δήθεν … καλών σχέσεων, που τελικά εξελίσσονταν σε προσωπικές σχέσεις και φιλίες, εξέθρεψαν αυτές τις συμπεριφορές και έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Η καλή συνεργασία Δήμου και ΔΕΗ πρέπει να στηρίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, αλλά και να συντονίζεται με τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.

Υ.Γ.: Τι νόημα είχε η πλαϊνή περίφραξη του υπάρχοντος δρόμου από τη ΔΕΗ που έδινε λύση στο πρόβλημα, καθιστούσε το δρόμο κλειστό και απέτρεπε την πρόσβαση στους χώρους της στους «ανεπιθύμητους επισκέπτες»; Ποιοι και γιατί την κατέστρεψαν πριν καλά καλά ολοκληρωθεί; Μήπως οι διερχόμενοι χωρικοί; Ποιος άνοιξε τους διάφορους παράδρομους με τα ερπυστριοφόρα μηχανήματα που κάνουν παρέλαση πάνω στο υποτυπώδες οδόστρωμα καταστρέφοντάς το και πατάνε και διαλύουν την περίφραξη όπου και όποτε θέλουν; Μήπως οι διερχόμενοι χωρικοί; Πως γνωρίζουν οι κλέφτες τα … κατατόπια και τους χώρους των υλικών της ΔΕΗ; Μήπως τους ενημερώνουν οι διερχόμενοι από το δρόμο χωρικοί; Γιατί δεν τοποθετούν κάμερες; Ποιος τους εμποδίζει;

Αξιότιμοι κύριοι, δεν ζητάμε ούτε διορισμούς, ούτε ρουσφέτια ενδοϋπηρεσιακά, ούτε χορηγίες, ούτε εργολαβίες, ούτε προμήθειες, ούτε άλλου είδους εξυπηρετήσεις. Ζητάμε να σεβαστείτε το δικαίωμά μας να επικοινωνούμε με τα χωριά μας, με τα σπίτια μας, με τα κτήματά μας, με ένα δρόμο σωστό χωρίς μπάρες και οδοφράγματα και χωρίς «Αλτ! Τις ει;». 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ