Ευάγγελος Γιαννακούρας: Έργα στη Φαλαισία ύψους 1.100.000,00 ευρώ!

0
241

Έργα ύψους 1.100.000,00 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας στο Δήμο Μεγαλόπολης.

800 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για το δρόμο προς τη Μονή Ρεκίτσης,(γιορτάζεται η ηρωική έξοδος του Παπαφλέσσα) και 300 χιλιάδες ευρώ για την Δραμπάλα (τιμάται η ηρωική μάχη).

Τα οδικά έργα έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν σύντομα, ίσως και μέσα στο Καλοκαίρι.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας είναι να βελτιωθεί η βατότητα και να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σε δύο σημαντικά μνημεία του τόπου και ταυτόχρονα να υπάρξει ανάδειξη των ιστορικών αυτών μνημείων και μεγαλύτερη προβολή τους.

Η ενημέρωση για τα έργα έγινε στη διάρκεια των εκδηλώσεων, την Κυριακή 22 Μαΐου, για τον ήρωα του 1821 και πορθητή της Τρίπολης Παναγιώτη Κεφάλα στο Δυρράχι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

”Ο Παναγιώτης Κεφάλας, η φωτογραφία του οποίου κοσμεί τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, ύψωσε την σημαία της Επανάστασης στην Απελευθερωμένη Τριπολιτσά.

Οφείλουμε λοιπόν να τιμούμε όλους τους ήρωες, επώνυμους και ανώνυμους που έδωσαν τη ζωή και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Δική μας υποχρέωση εκτός από την τιμή στους ήρωες και την ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων μέσα από εκδηλώσεις είναι να προβάλλουμε με κάθε τρόπο την ιστορία μας.

Άλλωστε, όποιος ξεχνά την ιστορία του, καλείται να την ξαναζήσει.”

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here