ΑρχικήΒΟΥΛΕΥΤΕΣΕρώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την παράταση εξόφλησης δανείων του ΤΕΜΠΜΕ!

Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την παράταση εξόφλησης δανείων του ΤΕΜΠΜΕ!

ΑΘΗΝΑ 2.12.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα την «Παράταση στην εξόφληση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με ομάδα έντεκα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους λόγω της κρίσης, της αύξησης του Φ.Π.Α. και της έλλειψης ρευστότητας. 
Η δραματική αυτή κατάσταση υποχρεώνει τις πιο πολλές επιχειρήσεις να αναζητήσουν λύσεις σωτήριας για την αγορά, αιτούμενες περαιτέρω διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους μέσω των προγραμμάτων του Ταµείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων( ΤΕΜΠΜΕ).  
Σύµφωνα µε τις πιο πρόσφατες εκτιµήσεις,  20% τουλάχιστον των µικροµεσαίων επιχειρήσεων  αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Εµποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν επαναδιαπραγµάτευση µε τις τράπεζες οι οποίες, αγνοώντας πολλές φορές την κρίσιμη εθνική διάσταση της οικονομίας , εμφανίζονται αδιαπραγμάτευτες καλυπτόμενες πίσω από την έλλειψη ρευστότητας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ενώσεως Εµπόρων και του  Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου της Αθήνας, στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνονται και από τις ∆.Ο.Υ., ι µόλις ένας στους πέντε μικρομεσαίους κατάφερε να ρυθµίσει τις ληξιπρόθεσµες οφειλές του προς το ∆ηµόσιο.
Οι μεγάλες δυσκολίες στην οµαλή αποπληρωμή των δανείων, η έλλειψη αγοραστικής δύναμης από το καταναλωτικό κοινό, η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση αλλά και οι μη ευνοϊκοί όροι σε πολλά χορηγηθέντα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ, καθιστούν αναγκαία την εξεύρεση μιας άμεσης και βιώσιμης λύσης, προκειμένου να μην οδηγηθεί ολόκληρη η οικονομία μας σε κατάρρευση.

Μοναδική βίωσιμη λύση εξόδου από την κρίση και διευκόλυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί η παράταση αποπληρωμής της διάρκειάς των δανείων σε έξι χρόνια από τρία που είναι σήµερα, ώστε να µειωθεί το ύψος των εξαµηνιαίων δόσεων, ή, εναλλακτικά, η παροχή περιόδου χάριτος για τουλάχιστον έναν χρόνο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην παράταση αποπληρωμής ή στην παροχή περιόδου χάριτος των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια