Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στην Βουλή για Κενά σε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας

0
199

ΠΡΟΣ: Tον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
ΘΕΜΑ: «Κενά σε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας»

Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας εξαιτίας της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το γραφείο του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αυτή τη στιγμή παραμένουν κενές τρεις θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Άστρους, τρεις θέσεις στο Κ.Υ. Μεγαλοπόλεως, τέσσερις θέσεις στο Κ.Υ. Δημητσάνας, και τρεις θέσεις στο Κ.Υ. Τροπαίων.

Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων μεγάλων περιοχών με αρκετά απομακρυσμένα χωριά η καθεμία, είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων σχετικά με τις δυνατότητες διακομιδής τους σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και ο προβληματισμός των εργαζομένων, οι οποίοι με μεγάλη ευσυνειδησία και εθελοντισμό προσπαθούν να ανταποκρίνονται στις δύσκολες αυτές συνθήκες.
Παράλληλα, είχαμε ξεκινήσει συνεργασία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να λυθεί το πρόβλημα, αλλά λόγω της προεκλογικής περιόδου διεκόπη. Σας ενημερώνω ότι στο ΚΥ Άστρους ήδη υλοποιείται δράση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας;
Αθήνα, 06.03.2015
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here